Liigat

Sveitsin mestarille kovat menetykset – suomalaisille tuttuja nimiä paikkaajiksi

10.05.
2016
0 Kommenttia
1
Liigat
Riku Kekkonen pelaa ensi kaudella GC Zürichissa. Kuva: Erwin Keller.

Riku Kekkonen pelaa ensi kaudella GC Zürichissa. Kuva: Erwin Keller.

Sveitsin mestaruuden tänä keväänä voittanut Grasshoppers Club Zürich on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta paikkaamaan kärkipelaajiensa lähtöä. Noiden nimien joukossa on suomalaisittain varsin mielenkiintoisia nimiä.

GC ilmoitti aiemmin huippupelaajiensa Kim Nilssonin ja Nico Scalvinonin siirtymisestä Ruotsiin. NLA:n runkosarjan pistepörssin kolmanneksi sijoittunut Nilsson siirtyy Allsvenskanin FBC Kalmarsundiin ja pörssin vitonen Scalvinoni puolestaan Superligan IBK Daleniin. Myös seitsemän vuotta Zürichia edustanut keskushyökkääjä Thomas Grüter, sekä maalivahti Dominic Gabriel vaihtavat maisemaa.

Tulijapuolelle on nyt kiinnitetty 31-vuotias suomalaissentteri Riku Kekkonen, joka saapuu seuraan SV Wiler-Ersigenistä. Kekkonen on edustanut Suomen Salibandyliigassa pelaamiensa 10 kauden aikana Helsingin IFK:ta, Turun Palloseuraa ja Salibandyseura Viikinkejä. Sveitsin liigassa GC on Kekkoselle jo kolmas seura. Aiemmin urallaan hän on pelannut myös Chur Unihockeyn sekä SV Wiler-Ersigenin riveissä.

Ruotsalaisesta Pixbo Wallenstamista saapuu puolestaan hyökkääjä Emil Julkunen. Vuodesta 2008 Pixbon runkopelaajiin kuulunut, nyt 26-vuotias Julkunen teki tällä kaudella SSL:n runkosarjassa 25 ottelussa tehot 15+19=34.

Kolmas uusi pelaaja on Lappeenrannan NST:n paidassa viimeiset vuodet pelannut sveitsiläinen Daniel Steiger. Sveitsiläisestä Iron Marmots Davos-Klostersista Suomeen saapunut 22-vuotias hyökkääjä teki lappeenrantalaisten paidassa kahden pelaamansa kauden aikana 51 ottelussa tehot 9+15=21.

Unihockey.ch:n uutinen aiheesta
Innebandymagazinetin uutinen Emil Julkusen siirrosta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.