Liigat

Tallinnassa kovatasoinen turnaus elokuussa – mukana Storvreta ja Happee

12.05.
2016
0 Kommenttia
4
Liigat
Storvretan tähdet nähdään elokuussa Tallinnassa. Kuva: perwiklund.se

Storvretan tähdet nähdään elokuussa Tallinnassa. Kuva: perwiklund.se

Elokuussa (27.–28.8.) järjestettävässä Tallink Floorball -turnauksessa on luvassa erityistä salibandyherkkua. Pääkallo.fi kertoi jo aiemmin, että yksi tapahtuman kentistä sijoitetaan ulos Tallinnan Vapaudenaukiolle. Nyt on vielä varmistunut, että tarjolla on myös todella kovatasoisia pelejä.

Elokuun Tallink Floorball -turnauksessa pelataan miesten harrastesarja, miesten ja naisten kilpasarja sekä miesten kutsuturnaus huippujoukkueille.

– Mukana kutsuturnauksessa ovat varmasti tuore Ruotsin mestari Storvreta, Jyväskylän Happee sekä liiganousija LASB. Myös vahvasti uudistunut Viron maajoukkue pelaa kutsuturnauksessa. Viro valmistautuu turnauksessa joulukuun MM-kisoihin, tapahtuman puuhamies Antti Kilappa kertoo Pääkallo.fi:lle.

Pronssille Salibandyliigassa päättyneellä kaudella sijoittanut Happee saapuu myös Tallinnaan. Kuva: Jari Turunen

Pronssille Salibandyliigassa päättyneellä kaudella sijoittanut Happee saapuu myös Tallinnaan. Kuva: Jari Turunen

Kutsuturnaukseen on vielä haussa 1–2 joukkuetta. Kutsuturnaus on ollut ohjelmassa kerran aikaisemmin, mutta kattaus ei edellisellä kerralla ollut näin kova.

– Kaikki kutsuturnauksen pelit näytetään livenä netissä, Kilappa kehaisee.

Kaikkiaan elokuun Tallink Floorball -turnaukseen osallistuu 50–60 joukkuetta, jotka tulevat Virosta, Suomesta, Ruotsista, Sveitsistä, Latviasta ja todennäköisesti myös Venäjältä. Ulkokentän lisäksi pelejä pelataan Tallinnan keskustan kupeessa Messukeskuksessa.

– Tapahtuma on rento, vaikka kovia pelejä pelataankin. Perjantai- ja lauantai-iltoina on luvassa pokeriturnausta, johon kaikilla turnauksen pelaajilla ja toimihenkilöillä on ilmainen sisäänpääsy. Tietenkin on myös kisabileet, Kilappa sanoo.

Storvretan supertaitava Alexander Rudd (oik.) on kutsuturnauksen mielenkiintoisimpia pelaajia. Kuva: perwiklund.se

Storvretan supertaitava Alexander Rudd (oik.) on kutsuturnauksen mielenkiintoisimpia pelaajia. Kuva: perwiklund.se

Tallink Floorball -turnauksia on järjestetty vuodesta 2010 lähtien. Onko ehtinyt muodostua jo joitain perinteitä?
– Tampereella ja Espoossa liigaa rightin puolelta pelannut 188-senttinen ex-maajoukkuepelaaja, jolla Salibandyliigassa 333 maalia, haluaa aina jakaa elokuun turnauksen naisten sarjan palkinnot. Meni ehkä luvutkin ja paikkakunnat oikein, on meinaan kuulutettu Tallinnassa aika monta kertaa, Kilappa virnistelee viitaten Tero Karppaseen.

Tallink Floorball -turnauksia järjestetään tänä vuonna kolme: junioreille toukokuussa (20.–22.5. ja 27.–29.5.) ja sekä aikuisille elokuussa (27.–28.8.).

Linkit:
Tallink Floorball -turnaussivut
Tallinnassa mielenkiintoinen kokeilu – huippusalibandya ulkokentällä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.