Divarit

Toivotonta touhua vai silkkaa hauskuutta? Järvisählyssäkin pelataan nyt virallisesti Suomen mestaruudesta

31.05.
2016
0 Kommenttia
4
Divarit
Kuva: Water Hockey

Kuva: Water Hockey

Heinäkuun puolivälissä (16.7.) Forssan kaupungin ja Tammelan kunnan yhteisellä virkistysalueella Saaren Kansanpuistossa heitetään jälleen pallo, mailat, maalit ja pelurit järveen ja taistellaan järvisählyn mestaruuksista.

Kyseessä on järjestyksessään jo kuudes Water Hockey -tapahtuma. Ensimmäiset viisi vuotta on pelattu epävirallisesta MM-kullasta, mutta nyt tarjolla on Salibandyliiton vahvistama järvisählyn Suomen mestaruus.

Vaikka järvisählääminen on hauskaa, niin kyseessä on rankka laji. Peliaika on vain 2 x 5 minuuttia, mutta se riittää vetämään reidet hapoille. Vettä on polviin tai reiteen asti – pelaajan pituudesta riippuen. ”Kaukalo” on 16×8 metriä ja maalit 90×60 senttiä.

– Pelaaminen on raskasta, pallon kuljettaminen lähes mahdotonta ja laukaiseminen totaalisen toivotonta, tapahtuman puuhamies Jukka Rantanen virnistelee ja jatkaa:

– Joukkueita tulee noin 60 ympäri Suomea. Tämä on kesän kuuminta ja kosteinta säbää. Ihmiset ovat viihtyneet, sillä joka vuosi tulee samoja joukkueita ja pelaajia uudestaan. Tämä on ennen kaikkea hauska ja kiva tapahtuma. Kilpailu on toissijainen juttu.

Järvessä on myös joka vuosi nähty liigakentiltä tuttuja pelaajia – ja on järvessä nähty sohimassa myös muun muassa Classicin liiganaisten ryhmä sekä ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen.

Pelaamisen lisäksi tarjolla on muutakin viihdettä. Viime vuonna tapahtuman pääesiintyjä oli Anne Abreu, nyt lavan ottaa haltuun Suomi-räpin nouseva kyky Nikke Ankara.

Lisää Water Hockey -tapahtumasta järjestäjän verkkosivuilla ja Facebookissa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.