TOP 3: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 valmentajat

Aki Vilander ylsi miesten Salibandyliigan valmentajarankingin kolmospallille. Kuva: Anssi Koskinen

Aki Vilander ylsi miesten Salibandyliigan valmentajarankingin kolmospallille. Kuva: Anssi Koskinen
TPS:n Aki Vilander ylsi miesten Salibandyliigan valmentajarankingin kolmospallille. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallo.fi julkaisee kauden päätteeksi erinäisiä TOP-listoja. Nyt on vuorossa valmentajien ranking, jossa julkaistaan poikkeuksellisesti muihin listoihin nähden ainoastaan kolme parasta.

Oman arviosi ja listauksesi voit julkaista artikkelin kommenttiosiossa.

3. Aki Vilander, TPS
TPS lähti kauteen altavastaajan asemasta, ja moni arvioi, että joukkue joutuu vähintäänkin karsimaan sarjapaikastaan edellisen kauden tapaan. Kauden mittaan osoittautui, että sesongin 2015-2016 TPS oli täysin eri maata kuin edellisenä vuonna. Vilanderin ansioksi voi nostaa eritoten sen, että TPS onnistui monesti horjuttamaan materiaaliltaan parempia joukkueita taktisella ja tarkalla pelillä. Paras esimerkki tästä nähtiin puolivälierissä, kun TPS pakotti Happeen seitsemänteen otteluun. Viime kesänä Turun suunnalla tehtiin erinomaisia täsmähankintoja. Vilanderin ansioksi voi nostaa myös sen, että moni nuori ja ei edes enää niin nuori pelaaja, nosti selkeästi tasoaan menneellä kaudella.

2. Akseli Ahtiainen, Oilers
Oilers ei ollut sarjan suurimpia ennakkosuosikkeja kauden alla, mutta eteni aina Superfinaaliin saakka. Ahtiaisella oli tuossa saavutuksessa vahva rooli. Tinkimätön päävalmentaja harjoitutti joukkuettaan alusta alkaen ammattimaisesti ja varsinkin pelaajien fysiikka laitettiin kuntoon, siinä määrin, kun se oli yhden kauden aikana mahdollista. Ahtiaisen Oilersissa moni nuori ja potentiaalinen pelaaja rupesi lunastamaan heihin asetettuja odotuksia. Raastava pelityyli oli monelle joukkueelle liikaa, ja muun muassa Happee sai kokea sen välierissä. Finaalipaikka oli seuran ensimmäinen kymmeneen vuoteen. Jos Ahtiainen jatkaa Öljymiesten peräsimessä, mitaleita on syytä odottaa jatkossakin.

Kuva: Salibandyliiga
Akseli Ahtiainen, Oilers. Kuva: Salibandyliiga

1. Petteri Nykky, Classic
”Alkemisti” teki sen, mitä miesten salibandyn saralla on odotettu lähes viimeiset kymmenen vuotta, eli johdatti Tampereen Classicin mestaruuteen. Nykyn Classic puolusti kurinalaisesti ja hyökkäsi alati vaarallisesti. Näitä elementtejä pelissä oli ollut jo aiemmilla kausilla, mutta lopullinen silaus oli jäänyt uupumaan. Nykky toi tamperelaisten otteisiin aimo annoksen rentoutta. Se oli jotain sellaista mitä Tampereella ei ole ennen totuttu näkemään. Huippuyksilöt sisäistivät Nykyn ajatukset, ja sen todisti esimerkiksi se, että pelaajat toistivat usein päävalmentajan aatteita myös haastatteluissa. Nykky on eittämättä maailman huippua, ellei paras, repimään potentiaalin irti lahjakkaista pelureista.

Petteri Nykky, Classic. Kuva: Anssi Koskinen
Petteri Nykky, Classic. Kuva: Anssi Koskinen

4 comments

  1. Juuri näin, Nykky ja Ahtiainen ovat ne kaksi parasta valmentajaa Suomessa.
    Valitettavasti eivät kuitenkaan ole maajoukkueen valmennuksessa mukana, olsiko Kettunen edes viiden parhaan valmentajan joukossa?

  2. Parhaat tarinat
    1. Juha Mäkilä, SalBa
    Paskin taktiikka
    1. Juha Mäkilä, SalBa
    Paskin valmentaja liigassa kautta aikojen
    1. Juha Mäkilä, SalBa
    Lista on loputon…

  3. Oman listani nimet olisivat olleet samat, mutta eri järjestyksessä. Kyllähän mestaruus on aina mestaruus ja en ottaisi mitään Nykyltä pois, mutta jos painotetaan materiaalin suhdetta suorittamiseen, niin kyllähän Vilander hoiti potin todella tyylikkäästi. Ahtiainenkin sai viime kauden alisuorittajat pelaamaan omalla tasollaan, mutta kyllä Turussa tehtiin materiaaliin nähden selkeästi kovinta tulosta. Pakko näin Happeen fanina vaan se on myöntää.