TOP 5: Miesten Divarin kauden 2015-16 hyökkääjät

Tino Nivala oli Pääkallo.fi:n mielestä Divarin viidenneksi paras hyökkääjä. Kuva: Jari Turunen.

Tino Nivala oli Pääkallo.fi:n mielestä Divarin viidenneksi paras hyökkääjä kaudella 2015-2016. Kuva: Jari Turunen.
Tino Nivala oli Pääkallo.fi:n mielestä Divarin viidenneksi paras hyökkääjä kaudella 2015-2016. Kuva: Jari Turunen.

Pääkallo.fin TOP-listat alkavat tulla päätökseensä. Tällä kertaa julkaistaan Divarin parhaat hyökkääjät.

Tämänkin listauksen kommenttiosioon voit ilmaista oman listauksesi.

5. Tino Nivala, LaSB
Lammilaisten monipuoliselta hyökkääjältä löytyy hurjasti peliä edistävää taitoa. Nivala on erinomainen maalintekijä ja taitaa myös jakelun pelikavereilleen. On myös isojen pelien mies. Jos joskus joku LaSBin ykkösratkaisijoista petti, se ei ollut juuri koskaan Nivala. Tasaisuus otteissa siis korkeaa luokkaa.

Kuva: Jari Turunen.
Kuva: Jari Turunen.

4. Benjamin Lepola, Karhut
Karhuista listalle varmasti olisivat olleet tyrkyllä myös Saku Lahtinen ja Juha Tikka, mutta kokonaisvaltaisuudessa eivät mahtuneet. Kokonaisvaltainen ei ehkä ole Lepolakaan. Puolustussuuntaan ei ole kuitenkaan parhaimmillaan, mutta koko sarjan maalipörssin voitto 41 osumalla riittää nostamaan tälle listalle. Loistava laukaus, eikä vaadi sitä varten paljoa tilaa. Todella vaikea puolustaa pois niin viidellä viittä vastaan kuin ylivoimalla. Pystyy rakentaa maalipaikan itselleen vaikka yksin.

Kuva: Jari Turunen.
Kuva: Jari Turunen.

3. Heikki Hätönen, LaSB
Liiganousijan kokenut konkari, joka herättää ihastusta omissa ja vihastusta muissa. Suu käy ja pikkusikailuakin ilmenee, mutta pelillisesti mies on kenties sarjan fiksuin pelaaja. Hakeutuu mainiosti maalipaikoille ja tekee myös niitä räkäisiä osumia rouhimalla maalin edessä. Pelasi vakuuttavan runkosarjan ja äityi pudotuspeleissä todelliseen liekkiin. Näytti tällä kaudella, että on edelleen hyvää liigatasoa.

Kuva: Jari Turunen.
Kuva: Jari Turunen.

2. Ville Lastikka, Steelers
Vaikka Divarin finaaleissa ja liigakarsinnoissa ei esiintynytkään vahvasti edukseen, teki taas sellaisen määrän pisteitä ja oli joukkueensa vaarallisin pelaaja, että olisi mahdotonta jättää Lastikkaa ulos tältä listalta. Näytti tällä kaudella, ettei ollut mikään one season wonder, vaan todella on yksi Suomen kirkkaimmista tulevaisuuden lupauksista. Kuten Lepolakin, pystyy luomaan maalipaikkoja itselleen kuin tyhjästä.

Kuva: Jari Turunen.
Kuva: Jari Turunen.

1. Rasmus Kainulainen, LaSB
Tämä listaus on lammilaisten riemuvoitto. Rasmus Kainulainen oli monen mielestä ajoittain jopa vaisu runkosarjassa, mutta teki silti hyvän tukun pisteitä ja nosti tasoaan entisestään playoffeissa. Monipuolisuudessa ja juonikkuudessa Lastikka ja Kainulainen kamppailivat jo Pääkallo.fi:n ennakkolistauksessa Divarin parhaan pelaajan tittelistä. Mainiolla pelikäsityksellä etenkin pallollisena varustettu Kainulainen voitti tuon kilvan juuri sen takia, että kun pelit olivat kovia, Kainulainen nosti tasoaan ja pelasi todella kypsästi. Pitkässä juoksussa sarjan paras hyökkääjä kaudella 2015-16.

26 comments

  1. Kyllä Kainulaisesta (ehkä niistä monesta muustakin Kainulaista) saadaan tulevaisuudessa kovia ukkoja jopa kansainvälisiin peleihin. Samaa pätee Lastikkaan, eikös se hoitanut tänä vuonna intin samalla pois niin vaikutti varmasti. Kunhan kehitys jatkuu eikä nouse kusi päähän niin näistä pojista tulee kovia pelimiehiä vaikka ovat sitä jo nytkin 🙂

  2. Elmeri Saukkonen on urheiluruudustakin tuttu finaalin ratkaisija, kyllä nää pitää tietää.

  3. Taikuri Luokkanen unohtunu listasta. Heittämällä pitäs olla tosa listassa.

  4. No Nico Jonaeson ei todellakaan ansaitse paikkaa tässä listassa. Ehkä top 20 listaan, mutta ei tähän.

  5. Ei voi kun isosti ihmetellä toimittajan ammattitaitoa. Montakohan peliä olet käynyt katsomassa? Karhuista siellä olisi pitänyt olla joku muu kun lepola. Vaikkakin voitti maalipörssin.

  6. 1. Elmeri Saukkonen
    2. Elmeri Saukkonen
    3. Elmeri Saukkonen
    4. Elmeri Saukkonen
    5. Elmeri Saukkonen

  7. M-Teamiin siirtyvä Atte Savolainen kuuluisi listalle… Divarin ylivoimaisesti kovin takakarvaaja ja mailaanhakkaaja

  8. Jonkun pitäisi katkaista Turengista netti, ettei nuo Urbansin teinit pääsisi spämmäämään Saukkosta joka threadissa 🙂

  9. Missä Erik Lukkari? Läheltä päässyt kaveria seuraamaan ja vastaavaa Ovechkin-tyyppistä pelaajaa ei ole hetkeen tullut vastaan. Laukaus varmasti Suomen parhaimmistoa ja on vaarallinen aina saadessaan pallon. Kaverin tuuletukset ovat vielä omiaan katkaisemaan vastustajan selkärangan tiukoissa paikoissa! Uskon että on monen salibandyniilon suosikkipelaaja numero 1!

  10. Mistähän näitä itseään/kaveriaan kehuvia ääliöitä tänne sikiää nykyään? Alkaa mennä maku koko kommentointiosasta (joka kuitenkin on ollut todella antoisaa seurata tähän asti).

    Olisiko mahdollista tehdä niin, että yhden sähköpostiosoitteen voisi rekisteröidä vain yhdelle nimimerkille? Ei se tietenkään kokonaan poista tätä ongelmaa, mutta voisi se sentään vähän rajoittaa esim. tota Elmeri Saukkosen ylistäjän aktiivisuutta. Sähköpostiosoitteita saa tietenkin vaikka kuinka paljon jos haluaa, mutta tuskin moni noista ääliöviestien lähettäjistä jaksaa sitä tehdä noin turhanpäiväisten viestien lähettämiseksi.

  11. Itse olisin nostanut listalle #Pistelingon. Oivat tehot muuten väsyneesti esiintyneessä joukkoeessa! #02400

  12. lankinen ja jesper kauhanen ainakin nähty welhojen treeniringissä mukana. huhujen mukaan myös kajoksinen tulossa, jos opiskelukuviot järjestyvät. welhot tosiaan kasaamassa todella kovaa nippua,

  13. Pääkallo on edelleen ihan hieno rasia,
    Vaikka kevät nyt kukkiikin, ainakaan kaikkitietävä JooJoo ei oikein pidä solvaus- ja keuhu- keuhu kommenteista. Hold ya horses.
    Vaikka liputtaakin Clasun ja Tapparan liput ny tosi korkeella. NÄÄS!
    Eli kommentoikaa 🙂