Divarit

TOP 5: Miesten Divarin kauden 2015-2016 puolustajat

05.05.
2016
9 Kommenttia
3
Divarit
Blue Foxin nuori puolustajalupaus Alexander Nyman (oik.) väänsi itsensä Divarin parhaimpien puolustajien joukkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Blue Foxin nuori puolustajalupaus Alexander Nyman (oik.) väänsi itsensä Divarin parhaimpien puolustajien joukkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallo.fi jatkaa kauden 2015-2016 TOP-listojen julkaisua siirtyen nyt myös Divarin puolelle. Tällä kertaa vuorossa ovat miesten Divarin parhaat puolustajat.

Tämänkin listan kommenttikenttään voi kirjata oman valistuneen listauksensa.

5. Alexander Nyman, Blue Fox
Nuori 1998 syntynyt Nyman otti tällä kaudella ison roolin Blue Foxin ykköspakkina. Nuorten maajoukkueen kapteeninakin toiminut Uudenkaarlepyyn superlupaus ei ole pistelinko, vaikka suhteellisen hyvä laukaus löytyy repertuaarista. Pelaa ikäisekseen äärettömän kypsästi ja on todella vahva puolustussuuntaan. Oli joukkueensa plus/miinus-tilastossa kolmas.

Rami Prokki, Karhut. Kuva: Jari Turunen

Rami Prokki, Karhut. Kuva: Jari Turunen

4. Rami Prokki, Karhut
Nousijajoukkueen puolustuksen pallollinen johtohahmo. Voitti puolustajien pistepörssin tehoin 6+33=39 ja pelkkää tehokkuutta mitatessa onkin lähellä sarjan parhaan puolustajan titteliä. Vielä, kun plus/miinus-tilastokin näytti tällä kaudella mukavaa +20-lukemaa, voi Prokin sanoa pelanneen mainion kauden. Monipuolisuudessa jää kuitenkin tämän listan kärkinimille.

Teemu Metsälä, Steelers. Kuva: Jari Turunen

Teemu Metsälä, Steelers. Kuva: Jari Turunen

3. Teemu Metsälä, Steelers
Nuorukainen pelasi mainion kauden Steelersin takalinjoilla ollen isossa roolissa pallollisen pelin suhteen. Teki mukavat 29 tehopistettä, vaikka pelasi vain 19 ottelua. Oli tärkeä palanen myös Steelersin ylivoimalla. Metsälä oli 18 osumallaan puolustajien maalipörssin jaetulla kakkossijalla Welhojen Riku Tuonosen kanssa. Voiton vei SB Vaasan Eetu Sariola.

Miikka Pentikäinen, LaSB. Kuva: Jari Turunen

Miikka Pentikäinen, LaSB. Kuva: Jari Turunen

2. Miikka Pentikäinen, LaSB
Lammilaisten ykköspakki monipuolisuutensa takia. Rauhallinen, juonikas, pallollisesti taitava ja mainiosti peliä avaava Pentikäinen on joukkueensa pallollisen pelin ilmentymä puolustajien keskuudessa. Ei ole samanlainen pistenikkari kuin vaikkapa Prokki ja Metsälä, mutta oli tällä kaudella omalle joukkueelleen kokonaisvaltaisesti tärkeämpi pelaaja.

Riku Tuononen (vas.), SB Welhot. Kuva: Jari Turunen

Riku Tuononen (vas.), SB Welhot. Kuva: Jari Turunen

1. Riku Tuononen, SB Welhot
SB Welhojen isokokoinen, fyysinen ja taitava Tuononen oli kenties joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja jälleen kerran. Mieheltä löytyy myös todella painava laukaus, jonka ansiosta hän osui tälläkin kaudella useaan otteeseen kaukolaukauksilla. Tuononen teki tehot 18+14=32 ja oli noilla lukemilla pakkien pistepörssin kakkonen. Tehokkuutensa lisäksi haastaa vahvasti yksi vastaan yksi -tilanteissa ja taitaa puolustuspelin mainiosti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Missä on
05/05/2016
Eetu Sariola??oliko jollain edellä mainituista parempi +/- tilasto ?
Fani Kouvolasta!
05/05/2016
MISSÄ ON DIVARIN KOVIN JA FYYSISIN LELLEGALLE VISKINEN?!? #GodinRikkoja
Viltsu
05/05/2016
Huhhuh.. Missä on Jere Jokinen? Vaikka Loviisa pelas huonon kauden ni pitäisi silti mahtu heittämällä TOP 5. Sarjan selkeästi fyysisin pelaaja, jolla veto lähtee kanssa sekä ranteella että lämärillä kovempaa ku kellään näistä em..
Profeetta
05/05/2016
Sariola puolustustaidoista voi olla monta mieltä, mutta hyökkäyspäässä mies divarin priimaa. Alhaalla taas hidas ja hötkyilee ajoittain. Toki loukkaantumiset osa syynä.
#23:n FANI
05/05/2016
On se kova! Siis tää Bondi.
Turoo
05/05/2016
Missä on Lammin salibandyn Henri Vilen?
Mikko
05/05/2016
Samaa kyselen kun Turoo; Vilen ei ehkä pallollisena ole parhaita puolustajia, mutta fyysisesti ja pelisilmältään ehkäpä sarjan kovin. Sekä LasBin liiganousun kantavimpia pelaajia!
->Profeetalle
05/05/2016
Mietitääs vähäsen,jos päädyt +/- tilaston kärkisijoille niinku Sariola teki niin väitätkö että ei osaa puolustaa?ja yleensä jos oot tuossa tilastossa kärkisijoilla niin sun vaan tarvii yleensä puolustaa vähemmän puolustusalueella...hereille pääkallon profeetat!
turoo2
24/05/2016
kyllä vilenin olisi pitänyt olla top5

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.