Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 hyökkääjät

07.05.
2016
13 Kommenttia
3
Liigat
Sylvester Raikamo oli yksi kauden 2015-2016 parhaista hyökkääjistä. Kuva: Anssi Koskinen

Sylvester Raikamo oli yksi kauden 2015-2016 parhaista hyökkääjistä. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallo.fi julkaisee vielä jokusen TOP 5 -listan lähipäivänä. Tässä listassa arvioidaan miesten Salibandyliigan parhaat hyökkääjät kaudella 2015-2016.

Jälleen voit julkaista oman TOP 5 -listasi kommenttiosiossa.

5. Sylvester Raikamo, Oilers
Raikamolle, 23, kausi oli jo seitsemäs miesten liigatasolla. Laituri on kärsinyt urallaan erinäisistä loukkaantumisista, ja kaksi edellistä kautta olivat miehen osalta tynkiä. Tällä kaudella Raikamo oli Oilersin paras pistemies runkosarjassa ja esitti vahvoja otteita läpi kauden ollen hopeajoukkueen johtohahmoja. Hyvä laukaus ja hyvät kädet. Fysiikkapuolikin oli tällä kaudella paremmalla mallilla kuin aikaisemmin.

Lassi Vänttinen, Classic. Kuva: Topi Naskali

Lassi Vänttinen, Classic. Kuva: Topi Naskali

4. Lassi Vänttinen, Classic
Vänttinen palasi Classiciin vietettyään viime kevään Sveitsin liigassa. Oli tuttuun tapaan Classicin kantavia voimia läpi kauden. Muodosti Nico Salon ja Eemeli Salinin kanssa Salibandyliigan parhaan hyökkäysvitjan. Vänttinen oli runkosarjan pistepörssin kolmas ja pudotuspelien toinen, vaikka pelasi loppukauden katkenneella eturistisiteellä. Pelisilmä on sarjan priimaa, laukaus tarkka ja kädet toimivat. Maalivainun lisäksi syöttötaito on erinomaisella tolalla.

Veli-Matti Hynynen, Happee. Kuva: Anssi Koskinen

Veli-Matti Hynynen, Happee. Kuva: Anssi Koskinen

3. Veli-Matti Hynynen, Happee
Hynynen on toinen listan kokeneista nimistä Vänttisen ohella. Hynysellä on yksi sarjan parhaista laukauksista, joka on samalla tarkka sekä kova. Voitti runkosarjan maalipörssin ylivoimaisesti tehden 54 maalia. Pistepörssin voitto irtosi 71 pisteellä. Happeen harmiksi kärsi loukkaantumisista pudotuspelien aikaan eikä pelannut jokaisessa ottelussa. Hynynen on yksi sarjan puhtaimmista maalintekijöistä, ja laituri hakeutuu maalintekopaikkoihin ihailtavan hyvin.

Eemeli Salin, Classic. Kuva: Topi Naskali

Eemeli Salin, Classic. Kuva: Topi Naskali

2. Eemeli Salin, Classic
Salin on yksi liigan fyysisimmistä pelaajista, ellei jopa fyysisin. Vahva ja nopea, mutta kuitenkin teknisesti yhä taitavampi peluri, jolta on varmasti sarjan vaikein napata pallo pois lavasta. Ammattilaisuuden myötä Salin on kehittynyt entisestään, ja esimerkiksi laukaus on alati parempi. Osaa puolustaa ja tekee töitä koko kentän säteellä. Oli runkosarjan pistepörssin kakkonen ja voitti pudotuspelien paunapörssin. On hyvin mahdollista, että Salin nähdään lähivuosina Ruotsin Superliigassa.

Nico Salo, Classic. Kuva: Salibandyliiga

Nico Salo, Classic. Kuva: Salibandyliiga

1. Nico Salo, Classic
Salo keräsi suitsutusta läpi kauden ja syystä. Sentterin roolin omaksunut tamperelaispeluri oli sarjan valovoimaisin tähti läpi kauden, vaikka Salin ei jäänyt montaa piirua taakse. Salo on erinomainen kentän molemmissa päissä ja toimi Classicin ylivoimaisen ykkösviisikon aivoina. Pelisilmä ja pallonkäsittelytaito ovat huippuluokkaa, ja fyysinen osaaminen vahvalla tasolla. Ei loistanut aivan pistepörssin kärkisijoilla, mutta tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Ne ratkaisut antavat usein pelikavereille sauman loistaa pörsseissä. Muutamat Salon yksilösuoritukset olivat suorastaan silmiä hiveleviä. Myös Salo nähtäneen Ruotsissa lähivuosina.

Lue myös:
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 maalivahdit
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 puolustajat
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 pommittajat
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 läpimurrot
TOP 3: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 valmentajat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Tietäjä
07/05/2016
Nyt meni ykkössija oikein! Jopa itse Mika Kohonen sanoi Nico Salon olevan suomen paras ja yksi harvoista joka voisi tulevaisuudessa dominoida ruotsin superliigaa.
Kokkikoulun opinto-ohjaaja
07/05/2016
Kyllä Kailiala ja Pete Kotila on molemmat Vänttistä ja Raikamoa valovuoden edellä. Kyllä notta asia ompihi nii sanois Mietaakin.
Ei jatkoon
07/05/2016
Omasta mielestä kasetin kestävyys ja käytöstavat kuuluvat huippupelaajan statukseen.Kotilaisella vielä matkaa jäljellä.
Jeppe
07/05/2016
Ei jatkoon nimimerkille. Kotilaisen kasetista voit sanoa sitä sun tätä, mutta kerrotaan sulle nyt ne tehot vielä ja verrataan vaikka listalle päässeeseen Raikamoon. Kehotan tarkastelemaan isojen pelien eli playoffien tilastoja suurennuslasilla, että kestääkö se kasetti "tiukassa paikassa."

Playoffit
Kotilanen 22p ( +8) - Raikamo 8p (-8)

Runkosarja:
Kotilainen, 19peliä - 55p - +28
Raikamo, 23peliä - 40p - +21
Ei jatkoon
07/05/2016
En ottanut kantaa Raikamoon. Ainoastaan siihen että Kotilainen ei mielestäni listalle kuulu. Koska kasetti. Henkinen puoli on iso osa pelaajan suoritustasoa/hyötyä joukkueelle.
Jeppe
07/05/2016
22p playoffeissa, 1 jatkoaikamaali ja viimeisessä välierässä kylmän viileä rankkarimaali on mun mielestä aika helvetinmoista suoritustasoa ja pään kylmänä pitämistä. Kasetti saattaa pettää toisinaan, mutta pelaajan arvokkuus on edelleen aika huikean suuri joukkueelle.
ma
08/05/2016
Missä sr Kohonen? Kuitenkin melki pinna per peli. Sitähän Mäkynenkin on joka mediassa toitottanut. Vuosi sitten Speven ykköskenttä lätki 4-8 pinnaa per peli ja hei nyt päästiin kuitenkin sr Kohosenkin tilastoihin melki pinna pelissä. Hienoo!
Espoo
08/05/2016
Makuasiota nämä valinnat. Nyt valinnan tehnyt on nähnyt todennäköisesti esimerkiksi Oilerssin pelejä kun muutaman jos on sitä mieltä että Raikamo on paras hyökkääjä Oilerssissa,
Runkosarjan parhainpia Raikamo oli ehdottomasti mutta kyllä pudotuspelien merkitys pitäisi olla suurempi jos halutaan hakea oikeasti parasta onnistujaa öljymiehissä. Pelkästään tilastoja katsomalla ei mitään julkista valintaa pitäisi tehdä.

Kotilainen on lahjakkainpia pelaajia liigassa mutta pitkä matka on vielä huipulle. Mentaalipuolen valmennus auttaisi varmasti jos itse olisi valmis tekemään sen eteen töitä.
Espoolle
08/05/2016
Ja Oilersin paras hyökkääjä oli?
Kissa
09/05/2016
Maallikot täällä taas rellestää, kun lukeneet lööpeistä, että joku Kotilainen haukkui tuomaria ja vähän kiukustui; ja vieläpä ihan aiheesta. Tainneet molemmat kiukustumiset kohdistuneet tuomareihin.

Kotilaisen pelaamista kun katsoo, niin ei tarvi olla mikään alkemisti huomatakseen, että kaveri on kentällä ns.hereillä.
S7
09/05/2016
Onhan toi tällä kaudella pikkasen haastavaa tehä tätä listaa, kun periaatteessa koko TOP5 ois voinut ottaa clasusta:-D. Ykkösketju oli niin huikean ylivoimanen, ettei ketään voi jättää pois. Peter on loistava pelaaja, mutta on toi totta, että pollan pitäis kestää--> jos/kun menee joskus Ruotsiin, niin siellähän kuumennetaan pelaajia ihan eri tavalla kuin meillä. Nuori kaveri ja varmasti oppii joka kaudesta. Ja ihan varmasti tulee säväyttämään jokaista säbäniiloa joulukuussa Latviassa!
MUUT OTTI MAIDON, KALLE KERMAN
09/05/2016
Eemeli Salin oli tällä kaudella kyllä niin ylivoimainen jässikkä, että toista ei ihan heti löydy. Puollustava hyökkääjä, joka paukuttaa tollaset pojojojojojointsit härregud sanois amu umeån murtteella. +87 runkosarjassa ei moro ja jens.
Muut otti junan John Lennon
10/05/2016
Onhan se tavallaan vähän outoa, että runkosarjan kovimmalla pistekeskiarvolla pelaava ei ole top5 listalla, mutta ei voi olla ajattelematta etteikö kauden törttöilyt olisi siihen vaikuttanut. Olisi pitänyt johtaa oma joukkue finaaliin niin olisi voinut listalle mahtua.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.