TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 läpimurrot

Indiansin Mikael Sievänen latoi 25 maalia viime kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Indiansin Mikael Sievänen latoi 25 maalia viime kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää
Indiansin Mikael Sievänen latoi 25 maalia viime kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

Monissa lajeissa julkaistaan parhaiden tulokkaiden listoja. Pääkallo.fi:n mielestä se kuitenkin supistaa vaihtoehtoja liiaksi, joten listasimme kauden viisi parasta pelaajaa läpimurtojen saralla.

Tässäkin tapauksessa voit kertoa oman TOP-listasi kommenttiosiossa.

5. Mikael Sievänen, Indians
Vuonna 1988 syntynyt Sievänen ei ole mikään poikanen enää, mutta viime kausi oli hänelle läpimurtokausi miesten Salibandyliigassa. Kahdella ensimmäisellä liigakaudellaan hän iski yhteensä tehopisteet 14+22. Kaudella 2015-2016 teholukemat olivat 25+12, ja sentteri oli koko liigan maalipörssin seitsemäs. Sieväsellä on hyvä laukaus ja hyvä pelisilmä. Syöttötaitokin on kohdillaan. Sievänen on ottanut kasvaneen vastuun miehekkäästi vastaan ja nostanut omaa profiiliaan huomattavasti.

Waltter Mahlberg, TPS. Kuva: Jari Turunen
Waltter Mahlberg, TPS. Kuva: Jari Turunen

4. Waltter Mahlberg, TPS
Viime kauden aikana 21 vuotta täyttänyt Mahlberg nosti pelaajaprofiiliaan selkeästi siirryttyään SSV:stä TPS:n leiriin. Junioripeleissä (2013-2014 A-jun. SM-sarjan runkosarjan pistepörssin voittaja) lupauksia herättänyt pelaaja oli turkulaisten runkosarjan paras maalintekijä, ja vahva pistetehtailu jatkui myös pudotuspeleissä. Nopea pelaaja, jolla on hyvä laukaus ja pallonkäsittelytaito. Viime kauden perusteella Mahlbergilta voi odottaa tulevaisuudessa alati vahvempia otteita.

Iiro Lankinen, Erä. Kuva: Juhani Järvenpää
Iiro Lankinen, Erä. Kuva: Juhani Järvenpää

3. Iiro Lankinen, Erä
Edellisellä kaudella Divarin SB Welhojen takalinjoilla dominoinut Lankinen ei jättänyt ketään kylmäksi ensimmäisellä liigakaudellaan. Varsinkin maaneuloistaan tunnettu savolainen esiintyi itsevarmasti helsinkiläisten takalinjolla ja piti ajoittain vastapuolen karvaajia suorastaan pilkkanaan. Syöttötaito ja pelisilmä ovat miehen kiistattomia vahvuuksia. Tämän hetken huhut ovat viemässä Lankista takaisin Kuopioon ja Salibandyliiga on menettämässä yhden ehdottomista väriläiskistään.

Joona Rantala, NST. Kuva: Anssi Koskinen
Joona Rantala, NST. Kuva: Anssi Koskinen

2. Joona Rantala, NST
Vasta 17-vuotias Rantala oli kauden päätteeksi Divariin pudonneen NST:n positiivisin yllättäjä. B-juniori-ikäinen pelimies oli joukkueensa paras maalintekijä ja sisäisen pistepörssin neljänneksi paras. Nuoren sentterin pallonkäsittelytaito on vahvalla tolalla, ja laukaus lähtee miehekkäästi. Tulevaa ajatellen fysiikassa ja pelikovuudessa on kehittämisen varaa. Samaa voi sanoa myös puolustuspelistä. Ensi kaudella Sveitsin NLB:n Zug Unitedissa pelaava Rantala on joka tapauksessa yksi lajin suurista lahjakkuuksista.

Jaakko Hautamäki, TPS. Kuva: Anssi Koskinen
Jaakko Hautamäki, TPS. Kuva: Anssi Koskinen

1. Jaakko Hautamäki, TPS
Hautamäen liigaura ei lähtenyt lentoon vielä ensimmäisellä yrittämällä, vaan kausi 2010-2011 oli miehelle vaikea. Seuraavat kaudet kuluivatkin kakkosdivarissa ja Divarissa. Kaudella 2015-2016 nähtiin aivan eri mies kuin edellisellä liigavisiitillä. Hautamäki hurmasi rankkareillaan, syötöillään, pelisilmällään sekä pallonkäsittelytaidollaan. Fyysisesti mies oli edellistä kertaa valmiimpi liigatasolle. Oli TPS:n tehokkain runkosarjassa ja pudotuspeleissä sekä nousi samalla liigan eliittisenttereiden joukkoon.

13 comments

  1. hautamäki kyllä edellisen salibandyvuoden sykähdyttävin tapaus. hautamäki – superfinaali: 1-0. #kotiinpäinvedettymuttasilti.

  2. Missä muussa lajissa pelaajat siirtyy omasta tahdosta alemmalle sarjatasolle? Onko Kurren kukkaron pohjalla rahat tiukalla

  3. Yksi loistava läpimurto nähtiin myös Janne Hyvöseltä!

  4. Kaltiainen tais ollu top veskojen listalla nii ei varma sen takia tänne nimitetty ..?

  5. Hyvönen 30v tosi hyvä läpimurto liigassa kun muut sitä ainaki 5v nuorempia nyt valoja pahtela….

  6. Hieman joutuu ihmettelemään toimituksen listausta. Missä Krp:n Joni Henttonen. Aiemmilla kausilla hyvää suorittamista, mutta tällä kaudella mj-rinkiin ja selvästi yksi tärkeimmistä palasista joukkueelle. Heräälle tiedoksi, että ei ne kaikki tee läpimurtoa liigassa vielä silloin, kun parta ei kasva. Hyvösellä pääsarjatasolla vasta muutama kausi takana.

  7. Janne Hyvönen
    -Oli yksi osa pudotuspelien parhaimpia ketjuja ja pelasi hyvät pudotuspelit, mikä on mun mielestä tärkeämpää kuin runkosarjaläpsyttelyt…
    -Maajoukkue depyytti
    -Ikä? Joo on 30 mutta onko kauheesti eroa 28v kaveriin?

  8. Miten se pelaajan ikä tähän keskusteluun kuuluu? Voihan sitä breikata vanhempanakin.