Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 maalivahdit

01.05.
2016
11 Kommenttia
9
Liigat
1995 syntynyt Ville Mestari pelasi vahvan kauden OLS:n tolppien välissä. Pääkallo.fi arvosti hänet kauden viidenneksi parhaaksi liigatorjujaksi. Kuva: Jari Turunen

1995 syntynyt Ville Mestari pelasi vahvan kauden OLS:n tolppien välissä. Pääkallo.fi arvosti hänet kauden viidenneksi parhaaksi liigatorjujaksi. Kuva: Jari Turunen

Pääkallo.fi jatkaa salibandyn pääsarjojen puimista julkaisemalla TOP-listoja viime kauden onnistujista. Tällä kertaa vuorossa ovat häkkipäät, eli miesten Salibandyliiga-kauden parhaat maalivahdit.

Maalivahteja arvioidessa raati pyrki katsomaan maalivahtien kautta kokonaisuudessaan. Voittava liigajoukkue tarvitsee maalivahdin, joka pystyy pitämään hyvän tason ottelusta toiseen eikä ailahtele.

Mikäli olet sitä mieltä, että listalla olisi pitänyt olla joku muu, käy kertomassa se jutun kommenttiosioon.

5. Ville Mestari, OLS
Jo edelliskaudella vakuuttavasti liigakentillä torjunut Ville Mestari otti päättyneellä sesongilla jälleen pari kehitysaskelta ja oli Luistinseuran yksi tärkeimmistä yksittäisistä pelaajista. Isokokoinen ja rauhallinen maalivahti oli mies paikallaan useita kertoja, kun OLS:n peliesitykset ailahtelivat kauden aikana. Joukkueen vauhdikkaan pelityylin vuoksi hän joutui aika ajoin kovaankin pallosateeseen, mutta silti runkosarjan päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden oli mainio 4,8. Pudotuspeleissä koko joukkueen eväät loppuivat Classicia vastaan.

4. Lassi Toriseva, Classic
Classic jakoi torjuntavastuuta runkosarjan aikana tasaisesti Lassi Torisevan ja Joni Järviön kanssa. Järviö nosti tasoaan heikomman toissa kauden jälkeen, mutta pudotuspeleissä nuorempi Toriseva kiilasi edelle. Mitä pidemmälle kevät eteni, sen varmemmin myös Toriseva torjui maalinsuulla ja pääsi kruunaamaan kautensa Superfinaali-voittoon tamperelaisjoukkueessa. Sähäkkä ja hyvin liikkuva maalivahti torjui runkosarjassa huikeasti 86,02 prosentin varmuudella ja pudotuspelien torjuntaprosentiksi jäi 82,3.

Lassi Toriseva. Kuva: Anssi Koskinen

Lassi Toriseva. Kuva: Anssi Koskinen

3. Tuomas Turunen, Happee
Happee-maalivahti oli vaikean paikan edessä ennen kauden alkua, kun Ruotsiin lähteneen Eero Kososen suureet saappaat piti täyttää jyväskyläläisten maalinsuulla. Turunen osoitti kuitenkin heti ensimmäisistä kierroksista lähtien, ettei Happee tule maalivahtipeliin kaatumaan. Erinomainen reaktiotorjuja pelasi itsensä heti liigan parhaimpien maalivahtien joukkoon, kun sai paljon vastuuta. Runkosarjan 20 ottelussa omissa soi 4,7 kertaa ottelua kohden ja torjuntaprosentti oli lähes 83. Nuori kirittäjä Miro Tuomala haastaa kuitenkin myös ensi kaudella Turusen ykkösmaalivahdin paikasta.

Tuomas Turunen. Kuva: Esa Jokinen

Tuomas Turunen. Kuva: Esa Jokinen

2. Pyry Luukkonen, TPS
Turun Palloseuran tuki ja turva. Luukkonen oli jo ennen kauden alkua arvioissa yksi liigan parhaista torjujista, ja hän ahkeroi lopulta kaikki runkosarjaottelut turkulaisten maalilla. Oli lopulta tärkeä palanen TPS:n menestystarinassa. Isokokoinen torjuja sijoittuu oikein ja harvoin ylipelaa itseään ulos tilanteista. Yli 500 torjuntaa, alle viiden päästetyn maalin keskiarvo ja torjuntaprosentti 79,71 kertovat siitä, että Luukkonen oli mies paikallaan. Puolivälierien hurjassa Happee-sarjassa tuli pieniä notkahduksia, mutta Luukkosen piikkiin ei voi TPS:n putoamista laittaa. Vahva kandidaatti MM-kisakoneeseen.

Pyry Luukkonen. Kuva: Anssi Koskinen

Pyry Luukkonen. Kuva: Anssi Koskinen

1. Joonas Kaltiainen, Oilers
23-vuotias Oilers-kasvatti tuli, näki ja otti ykköstorjujan viitan itselleen. Tomi Ikosen loukkaantuminen avasi Kaltiaiselle loistavan näyttöpaikan ja nuorukainen venyi useana iltana huipputorjuntoihin. Raamikas maalivahti, joka lukee peliä erinomaisesti ja pystyy pitämään vahvan tasonsa pelistä toiseen. Lisäksi heittokäsi on Jarno Ihmeen ohella liigan parhaita. Torjui runkosarjassa muun muassa kymmenen perättäistä voittoa Oilersille, päästi neljä maalia ottelua kohden ja nappasi pallot 82,34 prosentin varmuudella. Taso ei pudonnut kevään ratkaisupeleissäkään, vaikka Superfinaalissa tappio tulikin. Kaltiainen sai ansaitun maajoukkuekutsun kevään viimeiseen EFT-turnaukseen.

Joonas Kaltiainen. Kuva: Salibandyliiga

Joonas Kaltiainen. Kuva: Salibandyliiga

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Joo nas
01/05/2016
Joonas on paras malkke
Missä paras?
01/05/2016
Paras jäi kylläkin nyt seuransa varjoon. Kyllähän nyt Santeri Pohjonen salibandyliigan eliittiveskareita.
#45
01/05/2016
Nyt on kyllä kysyttävä, että mistä tämä Luukkosen hypetys kumpuaa? Kyseessä ei ole provokaatio, vaan aito rehellinen kysymys. Perustelkaa jollain tavalla Luukkosen hyvyyttä.
Kaveriporukan epätieteellisen havainnoinnin perusteella päästää säännöllisen epäsäännöllisesti helppoja, eikä kuitenkaan vastapainona tee mitään maagisia gamesavereita. Aikoinaan lähti läpästä tää Luukkosen dissays liikkeelle, joten voi olla, että kiinnitetään sen takia vaan huomiota sitten enemmän.
Ptt
01/05/2016
Joonas on hyvä veräjän vartija ! Perkkaan tieto toimistossa liikututtiin lähes kyyn eleisiin tätä uutista lukiessamme. Joonas on ansainnut tämän. Joonas osaa ottaa myös märkää niin kuin hurri kaani
S7
01/05/2016
Varmaan oikeat veskat, mutta kyllä Toriseva oli kovempi kuin Luukkonen ja Turunen!
Terhi
01/05/2016
No Luukkonen todellakin ottaa gamesavereitä ja tällä kaudella pääsi myös todella vähän helppoja. Mielipideasia mille sijalle kukin maalivahti pitäisi laittaa, mutta Top 5:een Luukkonen kuuluu. Oma lista olisi
1. Toriseva
2. Kaltiainen
3. Mestari
4. Luukkonen
5. Turunen
Kari
01/05/2016
Erittäin oikea ja RAAMIKAS valinta! :)
JZ
01/05/2016
Veskarin hyvyyttä ei kuitenkaan mitata gamesavereilla niinkään, vaan peruspelin laadulla. Siinä Luukkonen on todella rauhallinen ja isoa kokoaan järkevästi hyödyntävä maalivahti. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että mitään ihme loikkia ei kovin usein joudu tekemään, jos vaan puolustuksen kanssa sävelet ovat selvät. Ja helppoja... Niitä nyt menee kaikille välillä, se kuuluu peliin. Hörpyt eivät kuitenkaan Luukkosellakaan vaikuta peliin, ja se lopulta ratkaisee.

Itsehän pidän Pyryä edelleen aika selkeästi liigan parhaana veskarina ja suhteellisen selkeänä majun kakkosena. Kaltiainen kylläkin ansaitsee sensaatiokaudestaan tämän listauksen voiton. Jos hän jatkaa samalla nousu-uralla, oma järjestyksenikin muuttuu varmasti aika nopsaan.
MISSÄ!?!?
02/05/2016
missä on Santtu Strandberg??
Jorma
03/05/2016
Vai Santtu Pohjonen eliittikassari ja liigan paras!!! Ettei vaan Santtu itse kirjottanu tuota kun muuten jää huomioitta. Ja ehkä liigan surkein ja itseään täynnä olevin kassari kyllä!!!
Ylivoimane
06/05/2016
En tiedä onko tämä vitsi kun runkosarjan parhaalla torjuntaprosentilla (100%) ei mahdu Top 5 listalle...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.