Liigat

TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 maestrot

08.05.
2016
14 Kommenttia
1
Liigat
Oilers-hyökkääjä Matias Kaartinen (kesk.) oli sairastuvalta palattuaan todella tehokas. Kuva: Esa Jokinen

Oilers-hyökkääjä Matias Kaartinen (kesk.) oli sairastuvalta palattuaan todella tehokas. Kuva: Esa Jokinen

Pääkallo.fi julkaisee TOP-listoja viime kauden parhaista onnistujista miesten ja naisten pääsarjoissa. Nyt vuorossa ovat luovat pelinrakentajat, eli miesten Salibandyliigan maestrot.

Valintoja tehdessä ei pelkästään tuijotettu pistepörssiä, vaan valinnan pääkriteerinä oli soveltuvuus tähän nimenomaiseen pelintekijän rooliin. Alla olevat pelaajat kykenevät luomaan paikkoja ja antamaan syöttöjä poikkeuksellisen lahjakkaasti ja heidän peliälynsä on liigan parhaimmistoa.

Oman TOP-listasi voit rustailla jutun kommenttiosioon.

5. Matias Kaartinen, Esport Oilers
Matias Kaartinen menetti yli puolet runkosarjasta loukkaantumisen vuoksi, mutta oli kentille palattuaan todella tärkeä pelinrakentaja Oilersille. Rooli korostui vielä erityisen paljon Oscar Hännisen loukkaantumisten vuoksi. Molemmat herrat olisivat ehjinä pysyessään nousseet hyvin todennäköisesti listalle. Kaartinen leipoo palloa pehmeillä käsillään todella näyttävästi, eikä hyökkääjällä tunnu olevan kiire. Lisäksi syötöt ovat todella oivaltavia ja siitä kertoo myös pistetilasto. Pelasi runkosarjan ja pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 24 ottelussa ja iski tehot 5+17=22. Nosti tasoaan vielä pykälän pudotuspeleissä.

Johannes Jokinen, Happee. Kuva: Juhani Järvenpää

Johannes Jokinen, Happee. Kuva: Juhani Järvenpää

4. Johannes Jokinen, Happee
Jyväskyläläisjoukkueen tehokkaan kakkoskentän sentteri jakeli tehokkaasti palloa tälläkin kaudella ketjukavereilleen. Jokisen pää pysyy joka tilanteessa ylhäällä ja vaikka liike ei aina ole räjähtävin, pystyy korvaamaan sen loistavalla pelisilmällään. Peter Kotilainen sai naulata monta kertaa pallon verkkoon Jokisen syötöistä. Runkosarjassa syntyi tehot 17+28=45. Loukkaantumiset pilasivat loppukauden ja pelasi ainostaan kolmessa Happeen pudotuspeliottelussa.

Jaakko Hautamäki, TPS. Kuva: Anssi Koskinen

Jaakko Hautamäki, TPS. Kuva: Anssi Koskinen

3. Jaakko Hautamäki, TPS
Pääkallo.fi:n kauden läpimurtopelaajaksikin arvostama Jaakko Hautamäki tarjoaa aina kentällä ollessaan yleisölle viihdettä. Hyvä liike ja taitavat kädet yhdistettynä erinomaiseen pelinrakentelutaitoon tekevät Hautamäestä vaarallisen pelaajan vastustajan puolustajille. Ei tarvitse paljoa tilaa maalipaikan luomiseen. TPS:n tehokkain pelaaja jakeli runkosarjassa 18 maalisyöttöä. Tahti ei hyytynyt pudotuspeleissäkään, kun seitsemässä ottelussa Hautamäki kirjautti yhtä monta syöttöpistettä.

Jussi Piha (oik.), Classic. Kuva: Juhani Järvenpää

Jussi Piha (oik.), Classic. Kuva: Juhani Järvenpää

2. Jussi Piha, Classic
Mikäli liigan maestroja olisi listattu aiemmin, Classicin kapteeni olisi kuulunut tälle listalle jo usean kauden ajan. Pallo ei pompi Pihan lavassa laisinkaan, ja hän pystyy antamaan niin nopeita, ratkaisevia yhden kosketuksen syöttöjä kuin olemaan myös peliä rytmittävässä roolissa. Oli tasainen suorittaja jo runkosarjassa, mutta kevään playoffeissa nähtiin ehkä kaikkien aikojen Jussi Pihaa. Nakutti 12 ottelussa tehopisteet 5+12=17, ja johti Classicin erittäin hyvin pelannutta kakkoskentällistä.

Petri Kauko, Happee. Kuva: Esa Jokinen

Petri Kauko, Happee. Kuva: Esa Jokinen

1. Petri Kauko, Happee
Vielä 36-vuotiaanakin Petri Kaukon pelisilmä on ylivoimainen Salibandyliigassa. Happee-legendan syöttövalikoima on todella monipuolinen ja pystyy tarjoilemaan todella vaikeistakin tilanteista maalipaikkoja ketjukavereilleen. Kokemus näkyy kentällä, vaikka liike ja kädet eivät ole sarjan kärkipäätä. Kauko jakoi syöttöpörssin kärkipaikan runkosarjassa Lassi Vänttisen ja Sami Kosken kanssa 34 maaliin johtaneella syötöllä. Lisäksi pelasi liigauransa tehokkaimmat pudotuspelit iskemällä 14 otteluun tehot 8+15=23. On tätä nykyä Salibandyliigan kaikkien aikojen syöttöpörssin ykkönen 374 maalisyötöllään.

Lue myös:
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 maalivahdit
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 puolustajat
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 pommittajat
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 läpimurrot
TOP 3: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 valmentajat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Nappo
08/05/2016
Ei terve mitä nimiä:D vaikka moni varmaan taas nupajaa tätä kommenttia, niin onhan Sami Koski nyt ehdottomasti tämän listan selkeä ykkönen!! Nyt ei puhuta karvauspelistä tai puolustamisesta vaan pelkästään pelin rakentamisesta ja paikkojen luomisesta ja syöttöjen antamisesta! Ei kellää oo samanlaista älyä siihen hommaan, ei edes pihalla! Pelas tasoonsa nähden vähä huonomman kauden ja silti voitti syöttöpörssin. Kyseiselle jätkälle vois jossain vaihees antaa vähä kunniaa! On tuonu mun mielestä paljon hienoa salibandyliigaan
Mielipide
08/05/2016
Olen sitä mieltä, että koski ei mahdu top femmaan.
Krospi
08/05/2016
Missä Valtteri Parviainen? Hieman kömpelö ja kiukutteleva pelaaja, mutta kuuluisi silti listalle.
Koussikka
08/05/2016
Ei pärjää Koski noille. Eikä hän edes voittanut syöttöpörssiä, kuten ensimmäinen kommentoija väittää. Kauko ja Vänttinen olivat edellä, koska yltivät samaan syöttömäärään vähemmillä peleillä. Koski on taitava pallon kanssa ja luo usein tilaa pyörinnällään, mutta nolook-syötön lisäksi ei ole kovinkaan erikoinen pelintekijä.
S7
09/05/2016
Jeesus sentään, eihän syöttöpörssi = pelintekijä...
Tappara on terästä
09/05/2016
Meni selkeesti tunteisiin muutamilla tuo Kosken ylistys.

Herra Sami Kosken pelejä nähneenä voin kertoa: heittämällä top femmaan.
Jussipussi
09/05/2016
Musta tunteita ei esitä kuin Kosken ylistäjä, muut lakonisesti toteaa, että ei, ei riitä Kosken taidot viiden joukkoon.

Sun kannattaa kattoa muidenkin pelejä, ei vaan Kosken.
Nappo
09/05/2016
Jep jep:D turha kai sitä on väittää ku täälä on noin palio asiasta enempi tietäviä ja joo youtubesta oon pyöritelly kosken no look pätkää ja sen perusteella täälä ihmettelen:D ja syöttöpörssi ei oo yhtä kuin pelintekijä!? Kyllä se ny vaan aika palio sen puolesta puhuu! Vai onko pelintekijä sun mielestä enempi tommonen palloa pehmeästi leipova Kaartinen?:)
Nippo nappo kippo kappo
09/05/2016
Koita pitää housut jalassa
Minä
09/05/2016
Ilolla odotan kuinka moni näistä kaikista top 5 pelaajista on maajoukkueen kesäleireillä mukana. Luulisi että vähintää kaikki top 5 pakit muista varmaan se kolme ainakin tai sitten pääkallo ja kettunen kattelee eri peliä
46
10/05/2016
Kyllähän Sämpy helposti TOP-5 listalle mahtuu, jopa vähän heikommalla kaudella...
Heikki
10/05/2016
Nyt jäitä kypärään Seinäjoki. Eihän Koski mahtunut edes kaikissa peleissä pelaavaan kokoonpanoon joukkueessa joka oli varjo entisestään. Jos ei omassa joukkueessakaan ole edes top 10:ssä niin valtakunnallisesti ei mehdu edes top 20:een. Koski on yksipuolinen pelaaja jonka rutiinit ja manööverit on nähty. Pieni video scouttaus ja Koskelle kiikarit kaulaan niin pääsee aikaisin keväällä lintuja bongaamaan.
S7
10/05/2016
Syöttäähän Vänäkin maaleja vaikka ja kuinka, mutta en ainakaan mä pidä tätä äijää pelintekijänä. Clasun ylivoimaisen ykkösketjun pelintekijä oli Nico Salo!! Salo jos kuka tästä listasta puuttuu. Toki oishan se tylsää, että sama äijä ois joka listalla ykkösenä:-D. Mä oon kuullut huhuja, että Kurrella on hirveesti rahaa ja kakkosketjuun vois ottaa sentterin, niin eikun rahat haisee ja Salo EVI:n ;-)
Sami Kuronen
10/05/2016
Mun rahat loppu viimeisintä oilerssin mestsruutta juhliessa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.