TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 puolustajat

Classicin Krister Savonen oli Pääkallo.fi:n puolustajien TOP 5-listan viides. Kuva: Anssi Koskinen

Classicin Krister Savonen oli Pääkallo.fi:n puolustajien TOP 5-listan viides. Kuva: Anssi Koskinen
Classicin Krister Savonen oli Pääkallo.fi:n puolustajien TOP 5-listan viides. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallo.fi jatkaa kauden 2015-2016 TOP-listojen julkaisua. Tällä kertaa vuorossa ovat miesten Salibandyliigan parhaat puolustajat.

Tämänkin listan kommenttikenttään voi kirjata oman valistuneen listauksensa.

5. Krister Savonen, Classic
Jos jonkun pelaajan kohdalla, niin Savosen suhteen ulkonäkö pettää. Classic-puolustaja (pelaa ajoittain myös sentterinä) on erittäin sähäkkä pelimies ja vääntää kaksinkamppaluissa aina miehekkäästi. On yksi maan taitavimmista pelaajista ja samettikäsiä on tukemassa oivallinen pelisilmä. Alkukausi ei ollut Savoselta erityisen vahva, mutta loppua kohden otteet paranivat kohisten. Oli maajoukkueen mukana huhtikuun EFT-turnauksessa.

Petri Hakonen. Kuva: Juha Käenmäki
Petri Hakonen, SPV. Kuva: Juha Käenmäki

4. Petri Hakonen, SPV
SPV:n kausi oli kaikkinensa melkoinen pannukakku, joka huipentui lopulta putoamiseen jo puolivälierävaiheessa. Hakonen oli silti eittämättä hyvässä vireessä läpi kauden. Kauden jälkeen Helsingborgiin siirtynyt Hakonen on nopea, ja laukaus on kova sekä tarkka. Rightin puolen laukoja taitaa myös sekä fyysisen pelin että peruspuolustamisen. Iski runkosarjassa 18 maalia pakin tontilta. 26-vuotias Hakonen on vahva ehdokas Latvian kisakoneeseen.

Rasmus Markelin, Esport Oilers. Kuva: Esa Jokinen
Rasmus Markelin, Esport Oilers. Kuva: Esa Jokinen

3. Rasmus Markelin, Oilers
Monella tapaa listan näkymättömin suuruus. Markelin ei juhli pistepörsseissä, mutta taitaa puolustuspelin erinomaisesti. Iski runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä alle 10 tehopistettä, mutta oli Oilersin plus/miinus-tilaston kärjessä molemmissa. Markelin ei ole erityisen isokokoinen, mutta hän on erittäin vahva vääntäjä, joka tekee hyökkäyspelistä vaikeaa vastustajille. Peruspelaaminen on alati hyvää, ja Markelin tekee helppoja sekä hyviä ratkaisuja pallollisena.

Jonne Junkkarinen, Happee. Kuva: Esa Jokinen
Jonne Junkkarinen, Happee. Kuva: Esa Jokinen

2. Jonne Junkkarinen, Happee
Junkkarisen liikkuminen pallon kanssa ja ilman palloa on aina nautinnollista katsottavaa. Happee-pakki on pelaaja, joka pystyy henkilökohtaisilla otteillaan kohentamaan myös kanssapelaajien esityksiä. Myös Junkkarinen oli joukkueensa ykkösnimi plus/miinus-tilastoissa sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Tehopisteitäkin kertyi varsin mukavasti, yhteensä 12+18. Syöttötaito on huippuluokkaa, mutta tarkka, joskaan ei kovin kova laukaus kaipaisi ehkä vielä hiukan kohennusta. Mahtuu ehdottomasti mukaan Latvian MM-karkeloihin, jos vain toipuu loukkaantumisistaan eikä uusia tule.

Mikko Leikkanen, Classic. Kuva: Topi Naskali
Mikko Leikkanen, Classic. Kuva: Topi Naskali

1. Mikko Leikkanen, Classic
Leikkasen viime vuodet ovat olleet kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista, ja se ei ainakaan laske menneen kauden suoritusten arvoa. Classicin tulikuuman ykkösvitjan takalinjoilta lähti alati toinen toistaan myrkyllisempiä kuteja. Lisäksi Leikkanen riisti, raastoi ja peitti miehekkäästi, vaikka hyökkäyspään suoritteet jäivät pääosin mieleen. Loukkaantumisista kuntoutumisen myötä liike oli jälleen hyvällä tasolla. Oli runkosarjan ja pudotuspelien tehokkain puolustaja. Pelasi huhtikuun EFT-turnauksessa, ja onnistui varsin hyvin. Maajoukkueessa miestä peluutettiin myös hyökkääjän tontilla.

Lue myös:
TOP 3: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 valmentajat
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 maalivahdit
TOP 5: Miesten Salibandyliigan kauden 2015-2016 pommittajat

12 comments

  1. Markelin on liigan parhaita peruspuolustajia. En muista kuunaan nähneeni miehen tehneen virhettä. Ehkei Savosen tai Hakosen edelle kuulu, mutta listalle ehdottomasti.

  2. Niin, Markelin on erinomainen puolustaja. Parempi _puolustamaan_ kuin vaikkapa Leikkanen tai Hakonen.

  3. No huhhuh! Olipas paska lista. Savonen ainoa joka puolustajana mahtuu Top 5:n. Leikkanen ”puolustajana” ei mahdu edes top 50:een. Missä on oikeat puolustajat, Stenfors, Talvitie, jne.? Onneksi Pääkallo ei valitse maajoukkuetta. 😀

  4. @OSKU
    Talvitiehän nimenomaan ei ole millään tavalla puolustaja. Puolustava puolustaja ainakaan. Taisi olla koko Oilersin eniten miinuksia kerännyt pelaaja, vaikka hyökäyspäähän olikin alati vaarallinen. Mielestäni on hyvä että näissä puolustajalistoissa keskitytään puolustajiin eikä ns. ”neljänsiin hyökkääjiin” jotka lööpeissä näkyvät.

  5. Stenfors puuttuu, muuten aikalailla nappiin. Talvitien plussa-sarake 7 paremmalla puolella runkosarjassa. Ei todellakaan top5.

  6. Top 10:
    10. Janne Lamminen
    9. Lauri stenfors
    8. Jesperi Lindfors
    7. Mikael Lax
    6. Mika Savolainen
    5. Rasmus Markelin
    4. Krister Savonen
    3. Jonne Junkkarinen
    2. Petri Hakonen
    1. Mikko Leikkanen

  7. Top. 10
    10. Savolainen
    9. Lamminen
    8. Talvitie
    7. Hakonen
    6. Markelin
    5. Leikkanen
    4. Tikka
    3. Stenfors
    2. Savonen
    1. Junkkarinen

  8. Tämähän on helppo katsoa +/- -tilastosta ketkä osaa puolustaa:

    1. Savolainen
    2. Leikkanen
    3. Junkkarinen
    4. Savonen
    5. Stenfors

    ja pikkasen tehojakin ukoilta löytyy.

  9. Pakkien pistepörssi runkosarjassa:
    1. Leikkanen
    2. Talvitie
    3. Aro
    4. Hakonen
    5. Lax