Liigat

TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 maalivahdit

07.05.
2016
4 Kommenttia
2
Liigat
Jonna Mäkelä on pelipaikallaan luokkaa muita ylempänä. Kuva: Anssi Koskinen

Jonna Mäkelä on pelipaikallaan luokkaa muita ylempänä. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallo.fi jatkaa kauden 2015-2016 TOP-listojen julkaisua. Tällä kertaa vuorossa ovat naisten Salibandyliigan parhaat maalivahdit.

Tämänkin rankingin kommentteihin voi #posinkautta kirjata oman valistuneen listauksensa.

Noora Laakso, Koovee. Kuva: Juhani Järvenpää

Noora Laakso, Koovee. Kuva: Juhani Järvenpää

5. Noora Laakso, Koovee
Koovee-maalilla päävastuun kauden aikana kantanut Laakso otti isoja edistysaskeleita viime kaudesta ja on kehittymässä kohti naisten Salibandyliigan kärkeä. Laakso nosti osakkeitaan erityisesti pudotuspeleissä, joissa esiintyi erinomaisesti, vaikka PSS lopulta pudottikin Kooveen puolivälierissä voitoin 2-3.

Laakso torjui runkosarjassa 13 ottelua torjuntaprosentilla 82.97 % ja pudotuspeleissä 5 ottelua torjuntaprosentilla 89.66 %.

Kreeta Lakkala, Classic. Kuva: Anssi Koskinen

Kreeta Lakkala, Classic. Kuva: Anssi Koskinen

4. Kreeta Lakkala, Classic
Sarjan kovimman pelaajamateriaalin takana pelaava Lakkala esiintyi tasaisen varmasti läpi kauden ja onnistui erityisesti Cup-finaalissa, jossa NST kaatui lukemin 3-1. Superfinaalissa NST:n Jonna Mäkelä vei maalivahtien taistelun nimiinsä, mutta Classicin ja Lakkalan kausi päättyi kuitenkin tyylikkäisiin hopeamitaleihin.

Lakkala torjui runkosarjassa 13 ottelua torjuntaprosentilla 81.94 % ja pudotuspeleissä 6 ottelua torjuntaprosentilla 88.89 %.

Tiltu Siltanen, SB-Pro. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

Tiltu Siltanen, SB-Pro. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

3. Tiltu Siltanen, SB-Pro
Siltanen on joutunut viime kausina epäkiitolliseen asemaan, kun SB-Pro on elänyt huippuvuosiensa jälkeistä aikaa ja joukkueen pelaajamateriaali ei ole tasoltaan vastannut kauden 2013-2014 mestaruusryhmää. Samalla Siltanen on pyrkinyt täyttämään maajoukkuevahti Laura Loisan jättämät isot saappaat. SB-Pron vuosi sujui vaihtelevasti, mutta Siltanen esiintyi edukseen ja kausi päättyi lopulta ylivoimaiseen 10-3-voittoon pronssiottelussa ja joukkueen sekä Siltasen mitaliputki jatkui.

Siltanen torjui runkosarjassa 20 ottelua torjuntaprosentilla 84.58 % ja pudotuspeleissä 7 ottelua torjuntaprosentilla 87.85 %.

TPS:n Noora Vuorela. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

Noora Vuorela, TPS. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

2. Noora Vuorela, TPS
Vuorela palasi TPS-maalille ja oli suurin yksittäinen tekijä, kun turkulaisryhmä nousi viime kauden karsinnoista takaisin pudotuspelijoukkueeksi. Pudotuspeleissä SB-Pro oli TPS:aa parempi voitoin 3-0, mutta Vuorela antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa merkittävästi kokeneempaa nurmijärveläisryhmää vastaan. Vuorela onnistui kauden aikana hyvin myös hyökkäyssuuntaan ja vei maalivahtien pistepörssin voiton viidellä syöttöpisteellä.

Vuorela torjui runkosarjassa 19 ottelua torjuntaprosentilla 84.19 % ja pudotuspeleissä 3 ottelua torjuntaprosentilla 82.65 %.

Jonna Mäkelä, NST. Kuva: Anssi Koskinen

Jonna Mäkelä, NST. Kuva: Anssi Koskinen

1. Jonna Mäkelä, NST
Harvoin on top-listan kärkinimi ollut yhtä helppo päättää, kuin tässä tapauksessa. Mäkelä palasi puolen vuoden Mora-pikakomennuksen ja Ruotsin Superliigamestaruuden jälkeen NST-maalille ja teki joukkueesta mestarikandidaatin. Lappeenrantalaisjoukkueen pelaajamateriaali oli tasapäinen pääkilpailija Classicin kanssa, mutta maalivahtiosastolla NST:llä oli selkeä etulyöntiasema ja se ratkaisi lopulta Superfinaalin. Kauden aikana Mäkelä antoi MM-finaalissa huippuottelulla maajoukkueelle mahdollisuuden voittaa yhden rangaistuslaukauksen päähän jääneet kultamitalit ja hänet valittiin maailman toiseksi parhaaksi naissalibandynpelaajaksi.

Mäkelä torjui runkosarjassa 14 ottelua torjuntaprosentilla 90.42 % ja pudotuspeleissä 7 ottelua ylivoimaisella torjuntaprosentilla 95.27 %.

Lue myös
TOP3: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 valmentajat
TOP5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 puolustajat
TOP5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 hyökkääjät

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JJ
07/05/2016
Hyvännäköinen lista! Noora Laaksosta toivottavasti tullaan kuulemaan vielä naisten maajoukkueessa! Lakkala ehkä hieman yliarvostettu maalivahti omasta mielestäni. Kuten tässäkin jutussa sanotaan, mestaruus ratkesi suurilta osin maalivahtipeliin, joka classicilla ei todellakaan ollut niin huippua kuin nstllä. Vuorela peittävä maalivahti ja hyvän päivän tullessa pystyy torjumaan. Sitte kun on huono päivä tai vastustaja on kärkiporukka, maaleja tulee päästettyä yli 10. Tässä sarjassa Vuorela pärjää vielä hyvin niin kauan kun maalintekijöitä on vain muutama per joukkue
Penikka-peikko
07/05/2016
#1: Jonna - no excuses. Täysin omaa luokaansa.
#2: Kreeta - finaalitorjuja ansaitsee paikkansa. Hyvä kausi ehdottomasti ja totta että superissa iso ratkaiseva asia oli myös MV-peli.

Muut tulee perässä. Siellä on monta muutakin hyvää kuin mainitut. Vuorela sivusta seuranneena aina hyvä nosto. Siltanen (eikä muukaan pro) pystynyt haastamaan finaalikaksikkoa tosipeleissä. Epäonnistuivat myös Mv-pelissä. Loisa luukulla niin tilanne olisi voinut (?) olla toinen.
Penikka tauti
07/05/2016
Lakkalan paikka number 4 aivan oikea, kyllä ton tason joukkueen takana pitää antaa joukkueelle se viimeinen voiton sauma.
Keke
07/05/2016
Vuorelan heittokäsi uskomaton, syöttöpisteitä rapsui tuon tuosta. Onse kova!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.