Divarit

TOP3: Miesten Divarin kauden 2015-16 päävalmentajat

06.05.
2016
3 Kommenttia
1
Divarit
Marko Luoma oli Pääkallo.fi:n mukaan Divarin kolmanneksi paras päävalmentaja kaudella 2015-16. Kuva: Ari Honkonen.

Marko Luoma oli Pääkallo.fi:n mukaan Divarin kolmanneksi paras päävalmentaja kaudella 2015-16. Kuva: Ari Honkonen.

Pääkallo.fi:n TOP-listat jatkuvat tällä kertaa miesten Divarin kolmen parhaan päävalmentajan rankkaamisella.

Tässäkin tapauksessa voit kertoa oman TOP-listasi kommenttiosiossa.

3. Marko Luoma, SB Vaasa
SB Vaasa sukelsi pää edellä pohjaan alkukaudesta. Valtavan vaihtuvuuden jälkeen kahdeksan hävittyä ottelua putkeen heti sarjan alussa sai monet julistamaan playoff-paikan jo menneen ja oranssinuttujen taistelevan vain sarjapaikasta. Päävalmentaja Marko Luoma ei ollut tänäkään vuonna ehkä se sarjan taktisin nero, vaan pikemminkin joukkueen sytyttäjä. Luoma käänsi SB Vaasan jyrkän alamäen todelliseen nousukiitoon ja vaasalaiset ylsivät runkosarjassa lopulta sijalle neljä. Vaikka pudotuspeleissä noutaja tuli jo avauskierroksella, on Luoman ja SB Vaasan suoritus kaudella 2015-16 varsin kunnioitettava.

Petri Kemppainen - LaSB. Kuva: Jari Turunen.

Petri Kemppainen – LaSB. Kuva: Jari Turunen.

2. Petri Kemppainen, LaSB
Liiganousu on liiganousu, siitä ei pääse mihinkään. Siinä on valmentajallakin lähestulkoon aina merkittävä rooli. Kaudella 2014-15 LaSB teki kovan työn runkosarjassa profiloituen kärkijoukkueeksi, mutta suli lopulta kevään tärkeissä peleissä. Tällä sesongilla tuli vain yksi vaikeampi vaihe runkosarjan lopussa, mutta playoff-peleissä joukkue oli täyttä terästä. Kemppainen sai lammilaiset jatkamaan päämäärätietoista työtä tällä kaudella ja joukkue oli henkisesti vahva silloin, kun miteltiin mestaruudesta. Kemppainen muovasi hyvästä joukkueesta aidosti voittavan joukkueen.

Jani Lipsanen - SB Welhot. Kuva: Jari Turunen.

Jani Lipsanen – SB Welhot. Kuva: Jari Turunen.

1. Jani Lipsanen, SB Welhot
Liminkalaislähtöinen Lipsanen luotsasi kuopiolaiset vaikean alkukauden jälkeen melkoiseen nosteeseen. Welhot olivat jo todennäköisyyksissä mitattuna todella lähellä pudotuspeleistä ulos jäämistä, mutta seitsemän viimeistä ottelua päättyivät savolaisten voittoon ja heidät löydettiin lopulta runkosarjasta jopa sijalta viisi. Avauskierroksella pudotuspeleissä kaatui mainion kauden pelannut Karhut vakuuttavasti, mutta välierissä LaSB oli turhan kova pala. Lipsanen todisti jälleen kerran olevansa erinomainen, pelaajia kuunteleva valmentaja, ja että altavastaajana kevääseen lähteminen ei tarkoita sitä, ettei joukkue voisi menestyä. Lipsanen sai parhaan potentiaalin irti Welhoista kauden tärkeimmillä hetkillä.

Lue myös:
TOP 5: Miesten Divarin kauden 2015-2016 puolustajat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Keke
06/05/2016
En kyllä käsitä alkuunkaan miten Marko Luoma voisi olla viime kauden jälkeen Top 3 valmentajissa. Vaasan pelaajamateriaali oli viime kaudella niin hyvä että kahdeksan ensimmäisen pelin tappioputkeen ei olisi parempi valmentaja ikinä joutunut. Heikomman vaiheen jälkeen toki peli parani mutta tolla materiaalilla se oli vain ajan kysymys. Pudotuspelit oli Vaasan osalt täysi fiasko. Minun papereissa kuuluisi kategoriaan Flopit top 3. Karhujen valmentaja J-P Kujansuu voisi olla vaikka kolmosena, sillä nousijajoukkueen luotsaaminen sarjan kolmoseksi oli todella kova saavutus.
Kekelle
07/05/2016
KEKE = J-P Kujansuu :)
ET soittaa kotiin
09/05/2016
Eikö toi Seppinen ollut kova, kun nousi liigaan, vaikka joukkue tipahti 2. divariin?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.