Liigat

TOP3: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 valmentajat

03.05.
2016
4 Kommenttia
10
Liigat
Naisten maajoukkueen luotsiksi siirtynyt mestarivalmentaja Lasse Kurronen löytyy valmentajarankingin kärkipaikalta. Kuva: Markku Taurama

Naisten maajoukkueen luotsiksi siirtynyt mestarivalmentaja Lasse Kurronen löytyy valmentajarankingin kärkipaikalta. Kuva: Markku Taurama

Pääkallo.fi listailee päättyneen kauden parhaita eri kategorioissa, ja nyt otetaan käsittelyyn naisten liigan valmentajat.

Naisten liigan valmentajien osalta raati joutui keskustelemaan kolmannen sijan haltijasta, mutta kaksi ensimmäistä paikkaa olivat yksimielisiä. Puntarissa oli erityisesti menestyksen ja odotusten suhde koko kauden osalta.

3. Matti Kaipio, TPS
Paikalla voisi olla Kaipion sijaan myös Kooveen Matias Ramstedt tai SB-Pron Timo Suonpää, mutta jos mietitään odotuksia ja tuloksia, TPS oli kauden ehdoton yllättäjä runkosarjan viidennellä sijallaan. Turussa on ollut paljon vaikeita vuosia naisten saralla, mutta nyt tilanne vaikuttaa paremmalta ja entisen naisten maajoukkuevalmentajan työ näyttää tuovan tuloksia.

2. Jukka Kouvalainen, PSS
Pitkän linjan liigavalmentaja Kouvalainen on tehnyt jo vuosia erittäin hyvää työtä tyttöjen ja naisten saralla, ja tällä kaudella hän opasti porvoolaisten nuoren joukkueen mitalipeleihin. Pelaajat kehittyvät Kouvalaisen käsissä, vaatimustaso on korkealla ja nyt hän on tyttömaajoukkueen päävalmentajana Kanadassa hakemassa alle 19-vuotiaiden MM-kultaa.

Jukka Kouvalainen jakamassa ohjeita PSS-pelaajille. Kuva: Jari Turunen

Jukka Kouvalainen jakamassa ohjeita PSS-pelaajille. Kuva: Jari Turunen

1. Lasse Kurronen, NST
Ensi kuussa 31 vuotta täyttävän Kurrosen urakehitys on ollut voimakkaasti nousujohteista, ja NST:n 10 vuoden tauon jälkeen mestaruuteen luotsannut lappeenrantalainen valittiin myös vetämään seuraavaa naisten MM-kisaprojektia. Kouvalaisen tavoin myös Kurronen peräänkuuluttaa pelaajiltaan isoa sitoutumista lajin eteen, ja hän on valmis tekemään pieteetillä paljon töitä valmentamansa joukkueen menestyksen eteen. Tulokset puhuvat puolestaan, ja nyt jäädään seuraamaan, miten MM-projekti hänen käsissään sujuu.

Lue myös:
TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 maalivahdit
TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 puolustajat
TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 hyökkääjät

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jonsku
03/05/2016
Kaipio on ehdoton ammattilainen hommassaan. Tänä vuonna taas siitä vahva näyttö.
Arvostelija
03/05/2016
Kouvalaisen öykkäröintiä en arvosta. Rakentavampi valmentaminen veisi pelaajia enemmän eteenpäin. Fokus liikaa tuomarien tekemisessä. Ramstedt olisi tällä perusteella kuulunut listalle ja Kode epäkypsänä ulos. Mielenkiintoista että liitto palkitsi Koivusen parhaana valmentajana mikä oli kaikkien asioista vähäänkään tietävänä iso vitsi ja osoitus päättäjien tietämättömyydestä.
Farssi!
04/05/2016
Kouvusen palkitseminen oli iso vitsi. Listan ykkönen kuuluisi ehdottomasti olla Kod€. Niistä lähtökohdista mistä PSS starttasi kauteen ja lopullinen sijoitus 4. niin kyllä se oli ihan Kod€n ansiota!
treenejä nähnyt
04/05/2016
tepsin treenejä nähneenä valmennuksen ansio heikkenee. Joukkueessa 4-5 huikeaa talenttia ja menestyminen ollut heidän ansiosta hyvää heikoista treeneistä huolimatta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.