Divarit

TOP 5: Miesten Divarin kauden 2015-16 maalivahdit

06.05.
2016
7 Kommenttia
7
Divarit
Pääkallo.fi rankkasi SB Vaasan Mikael Aromaan Divari-kauden viidenneksi parhaaksi maalivahdiksi. Kuva: Elmeri Elo.

Pääkallo.fi rankkasi SB Vaasan Mikael Aromaan Divari-kauden viidenneksi parhaaksi maalivahdiksi. Kuva: Elmeri Elo.

Pääkallo.fi jatkaa TOP-listojensa julkaisemista Divarin osalta. Aiemmin julkaistiin sarjan TOP5-puolustajat ja nyt vuoron saavat sarjan viisi parasta maalivahtia.

Tässäkin tapauksessa voit kertoa oman TOP-listasi kommenttiosiossa.

5. Mikael Aromaa, SB Vaasa
Aromaa tuli Vaasaan Pasi Järvisen saappaita täyttämään. Pesti oli kova, mutta mies suoriutui siitä mainiosti. Todella vaikean alkukauden jälkeen Aromaa kokosi itsensä ja sitä kautta joukkue sai selkeän ykkösvahdin, johon luottaa. Aromaan 19 pelatun ottelun torjuntaprosentti 83,3 on mainio. Pallokin löytyi selän takaa vain 3,89 kertaa per ottelu, mitä parempaan pystyivät vain tältä listalta ulos jäänyt Steelersin Jaakko Vahtokari, sekä Blue Foxin Roope Mutka.

Niko Nordström - Loviisan Tor. Kuva: Jari Turunen.

Niko Nordström – Loviisan Tor. Kuva: Jari Turunen.

4. Niko Nordström, Loviisan Tor
Maalivahteja arvioidessa ei saa katsella liikaa joukkueiden sijoituksia. Loviisan Tor pelasi rajusti sanottuna umpisurkean kauden ollen vasta sarjan 10. Joukkueen maalivahti Niko Nordström oli kuitenkin mies paikallaan läpi kauden. Tor-vahti pelasi 22 ottelua heikosti puolustaneen joukkueen takana prosentilla 81,57 ja vaikka maaleja päästikin yli viisi per ottelu, ei kukaan voi kiistää, ettei isokokoinen Nordström olisi ollut Torin parhaimmistoa, todennäköisesti jopa paras pelaaja koko kaudella.

Roope Mutka - IBF Blue Fox. Kuva: Ari Honkonen.

Roope Mutka – IBF Blue Fox. Kuva: Ari Honkonen.

3. Roope Mutka, Blue Fox
Tämän listan torjujista Mutka pelasi vähiten otteluita. Hän torjui vain 15 ottelussa, mutta runkosarjan parasta torjuntaprosenttia ei voi olla huomioimatta. Oli pelatessaan todella varma ja sen takia pallo löytyikin vain 3,87 kertaa selän takaa per ottelu. Vasta 22-vuotias torjuja nappasi sen ykkösvahdin paikan, jota Blue Foxissa on varmasti odoteltu, jotta pitkäaikainen ykkösvahti Mikael Enlund saisi eläköityä rauhassa. Todellinen läpimurtokausi Divarissa.

Kaapo Kettunen - LaSB. Kuva: Jari Turunen.

Kaapo Kettunen – LaSB. Kuva: Jari Turunen.

2. Kaapo Kettunen, LaSB
Lammilaisten ykkösvahti on isokokoinen ja eleetön torjuja. Helppoja maaleja ei juuri mennyt ja tilastotkin näyttävät mainioilta niin runkosarjan kuin playoffien osalta. Kettunen oli voittavan joukkueen voittava maalivahti, joka kantoi päävastuun torjuntatyöskentelystä oltuaan ”uunissa” 21 kertaa kauden aikana. Yksi tärkeitä tekijöitä LaSBin liiganousussa, puolustuksen viimeinen lukko. Ei aina se näyttävin maalivahti, mutta sitäkin varmempi. Otteissa oli tällä kaudella sitä tasaisuutta, mitä aiemmilla kausilla on hieman kaivattu ja tuloksen tietävät kaikki.

Jesse Kamula - KeLy. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Jesse Kamula – KeLy. Arkistokuva: Salibandyliiga.

1. Jesse Kamula, KeLy
Yli 600 torjuntaa 22 ottelussa on hurja määrä, lähes 30 per ottelu. Jesse Kamula torjui tuon määrän, päästäen sarjasta tippuneessa joukkueessa vain 5,5 maalia per ottelu, hurjan torjuntaprosentin 83,4 siivittämänä. Vertailun vuoksi seuraavaksi eniten pallon tiellä olleella Niko Nordströmillä oli kauden aikana 518 torjuntaa 22 ottelussa. Kaikki muut jäivät alle 500 torjunnan. Kamula oli siis läpi kauden pallosateessa ja lopulta KeLyn säilyminen jäi todella pienestä kiinni. Aina se paras veskari ei ole parhaan joukkueen maalivahti. Tällä kaudella sellainen löytyi, päinvastoin, sarjan häntäpäästä. Isokokoiselta Kamulalta löytyisi varmasti useampi torjunta myös yksittäisten torjuntojen TOP-listalle.

Linkit:
TOP 5: Miesten Divarin kauden 2015-2016 puolustajat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Aa
06/05/2016
Missä Roni Tuononen? #divarinparas
Nessu
06/05/2016
Alright,Niko!!!
Divarijyrä
06/05/2016
Roni tuononen puuttuu..
Niittäjä
06/05/2016
Seppo Yli-Korpela limingasta. Näin yhden vieraspelin ja oli erittäin hyvin peittävä maalivahti. Miinuksena huono heittokäsi ja röhnöttävä pelityyli.
Vee
06/05/2016
Hyvä Kaapo!!!
Mike
07/05/2016
Ei se Kamula näköjään turhaan ole junnumajussa palloa koppaillu
Uku
07/05/2016
Entä liiga- ja divari tuomarit ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.