Liigat

TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 hyökkääjät

05.05.
2016
4 Kommenttia
4
Liigat
Juuli Hakkarainen ylsi naisten Salibandyliigan TOP 5 -listan nelossijalle. Kuva: Salibandyliiga

Juuli Hakkarainen ylsi naisten Salibandyliigan TOP 5 -listan nelossijalle. Kuva: Salibandyliiga

Kolmas naisten Salibandyliigan TOP 5 -lista julkaistaan nyt. Tällä kertaa Pääkallo.fi:n raati arvioi sarjan parhaat hyökkääjät.

Tämänkin artikkelin kommenttikentässä voit julkistaa oman listauksesi.

5. Jenna Saario, TPS
Vastikään 18 vuotta täyttänyt Saario oli monien yllätykseksi runkosarjan pistepörssin kakkonen tehoin 37+22. Taitava ja tehokas turkulainen säväytti otteillaan läpi kauden ja oli yksin varsin merkittävä tekijä sen suhteen, että TPS oli runkosarjan viides. Joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja teki nimittäin 24 tehopistettä vähemmän. Nuorelle pelaajalle voi povata hienoa tulevaisuutta, vaikka varsinkin fysiikassa ja puolustuspelissä riittää kehitettävää. Edustaa Suomea tällä viikolla U19-tyttöjen MM-kisoissa.

4. Juuli Hakkarainen, NST
Hakkarainen oli Nakkisormien tärkeimpiä pelaajia, kun joukkue nappasi naisten mestaruuden kymmenen vuoden tauon jälkeen. Vaikka NST oli koko kauden joukkue isolla j:llä, Hakkaraiselle kausi oli täysosuma. Vahvasti laukova laitahyökkääjä oli joukkueensa tehokkain pelaaja runkosarjassa sekä pudotuspeleissä. Kaiken lisäksi Hakkarainen oli kahdella maalillaan ratkaiseva pelaaja Superfinaalissa. Taitoa ja pelisilmää löytyy liikkeen lisäksi. Hakkarainen on erittäin vahva ehdokas seuraavaan MM-joukkueeseen.

Tiia Ukkonen, NST. Kuva: Salibandyliiga

Tiia Ukkonen, NST. Kuva: Salibandyliiga

3. Tiia Ukkonen, NST
Ukkosta voisi kuvailla naisten Salibandyliigan monipuolisimmaksi pelaajaksi. Äkkiseltään häntä ei voi pitää pelkästään hyökkääjänä, sillä Ukkonen esiintyy sentterin roolin lisäksi myös puolustajana. Keskushyökkääjänä kokeneen pelaajan panos korostuu kentän molemmissa päissä. Pelisilmä on mainio, liike hyvä ja kaksinkamppailuvoima ei jää ainakaan asenteesta kiinni. Ukkosen ura on ollut yksi hienoimmista suomalaisen naissalibandyn saralla, ja NST:n kanssa voitettu Suomen mestaruus oli jälleen yksi iso sulka Ukkosen hattuun.

2. Ella Alanko, Classic
Raketin lailla liikkuva Alanko on yksi naisten Salibandyliigan parhaista pelintekijöistä. Keskushyökkääjänä Alanko johtaa liigan kovinta hyökkäysvitjaa, jonka laidoilla viilettävät Eliisa Alanko ja Nina Rantala. Kantaa hyökkäysketjun puolustusvastuuta ja tarjoilee usein ketjukavereilleen tilaa sekä syöttöjä. Alangon fysiikka on vahvalla tolalla, ja TPS-kasvatti voittaa useimmat kaksinkamppaluistaan. Pelasi vahvasti myös joulukuun MM-kisoissa ja teki läpimurron kansainvälisellä tasolla.

Nina Rantala, Classic. Kuva: Salibandyliiga

Nina Rantala, Classic. Kuva: Salibandyliiga

1. Nina Rantala, Classic
Rantala oli suorastaan tyrmäävän tehokas kaudella 2015-2016. Teki runkosarjassa keskimäärin yli kaksi maalia ottelua kohden ja 22 ottelun kokonaistehosaldoksi nousi 45+30=75. Lähes sama tahti jatkui pudotuspeleissä (7 peliä, 8+9). Rikkoi runkosarjassa yhden ottelun piste-ennätyksen taikomalla tehopisteet 7+5 Crackersia vastaan. Rantala on taitava pelaaja, jonka laukaus ei ole erityisen kova, mutta tarkka kylläkin. Vasen laituri löytää hyvin myös pelikavereitaan. Rantala loukkaantui Superfinaalissa, ja se oli kova isku tamperelaisille. Valittiin maailman seitsemänneksi parhaaksi naispelaajaksi vuonna 2015 ja oli TOP 10 -listan ainoa kenttäpelaaja Salibandyliigasta.

Lue myös:
TOP 5: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 puolustajat
TOP 3: Naisten Salibandyliigan kauden 2015-2016 valmentajat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Pallu
05/05/2016
Tarkka ja tarkka...
lellu
06/05/2016
Loistolista!
Toivottavasti Ukkonen jatkaisi uraansa, myös majussa ja Saariokin napattaisi sinne naisten majun puolelle.
JJ
06/05/2016
Listoja listojen perään mutta naisten liigan huhumaa uupuu edelleen...
Pääkallo.fi
06/05/2016
Naisten Huhumaa julkaistaan ensi viikolla.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.