Maajoukkueet

Tyttöjen maajoukkue havittelee kirkkaimpia mitaleita Kanadassa: ”Alku meni totuttelussa aikaeroon”

03.05.
2016
12 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Suomi pelaa keskiviikosta eteenpäin U19-tyttöjen MM-kisoissa Kanadan Bellevillessä. Kuva: Salibandyliiga

Suomi pelaa keskiviikosta eteenpäin U19-tyttöjen MM-kisoissa Kanadan Bellevillessä. Kuva: Salibandyliiga

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen salibandymaajoukkue aloittaa MM-kisaurakkansa huomenna Kanadan Bellevillessä kohtaamalla Latvian. Suomi lähtee turnaukseen vakaana aikeenaan kirkastaa kaksi vuotta sitten saavutettu MM-hopea kultaiseksi.

Tiivistahtisessa MM-turnauksessa on peli per päivä. Keskiviikkona Suomi kohtaa B-lohkon avausottelussaan Latvian, sitten on vuorossa Puola ja perjantaina Tshekki. Välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina.

Kisakaupungissa eletään seitsemän tuntia Suomen aikaa jäljessä. Suomen kaikki alkusarjan ottelut alkavat 23:30 Suomen aikaa.

Suomen MM-joukkue matkasi Toronton liepeillä sijaitsevaan Bellevilleen jo viime viikon perjantaina. Ohjelma on sisältänyt kevyttä harjoittelua ja kisaolosuhteisiin tutustumista.

– Alku meni totuttelussa aikaeroon, mutta olemme olleet sopivan aktiivisia, etteivät päivät menisi ihan makoillessa päävalmentaja Jukka Kouvalainen kertoo.

Suomen joukkueella on kaksi harjoitusta on takana ja tänään on vuorossa valmistava treeni Latvia-otteluun.

Olosuhteet Bellevillessä ovat huippuluokkaa päävalmentajan mukaan.

– Ykköskentän (Yardmen Arena) yleisökapasiteetti taitaa olla kolmentuhannen luokkaa ja muutoinkin kisajärjestäjä on huomioinut joukkueet hyvin. Ja kaupungillakin ihmiset ovat noteeranneet meidät, Kouvalainen naurahtaa.

Lisäksi paikan päälle on saapunut Suomesta pelaajin vanhempia ja sukulaisia.

Joukkueen terveystilanne on hyvä ja harjoitukset viety läpi täydellä 20 pelaajan ryhmällä.

– Nyt alkaa pelaajissa näkyä mukavaa kutinaa ja keskittyneisyyttä. Olemme valmiina iskemään Latvian kimppuun, päävalmentaja Jukka Kouvalainen vakuuttaa.

Ensimmäisessä ottelussa keskiviikkona (klo 23:10 Suomen aikaa) vastaan asettuu Latvia, torstaina on vuorossa Puola ja perjantaina Tshekki, joka on etukäteen arvioituna alkusarjan kovin vastus. Tässä kamppailussa ratkennee myös B-lohkon sijat 1 ja 2. Välierät ovat vuorossa lauantaina ja MM-mitaleista pelataan sunnuntaina.

MM-joukkueen rungon muodostavat 1997-syntyneet, joita mukana on kolmetoista. Vuotta nuorempia on viisi ja kuopusikäluokasta (1999) valitsijoiden luoton sai kaksi pelaajaa. He ovat TPS:n Salla Ranta ja PSS:n Anniina Levälampi.

Joukkueen kovaa ydintä ovat kovissakin kamppailuissa viihtyvät, Kooveeta edustavat kaksoset Veera ja Oona Kauppi.

Veera Kauppi lukeutui viime joulukuussa Tampereella pelatun naisten MM-turnauksen parhaimmistoon ja oli nuorimpana Suomen hopeajoukkueen kantavia voimia. Ilman polvivaivoja Oona Kauppi olisi nähty myös Hakametsän hallin pelimatolla.

SB-Pron hyökkääjä Ella Sundström lukeutuu 21:llä U19-maaottelullaan (14+5=19) myös niihin, joilta odotetaan ratkaisukykyä. Tämä kolmikko ja Roosa Salmela olivat U19 MM-kisoissa jo kaksi vuotta sitten.

Puolustuksen ”liidereitä” Salmelan ohella ovat Kooveen Mia Vallenius ja M-Teamin 1998-syntynyt Trine Sällström. Maalivahtikaksikko on Teea Lehikoinen (ÅIF) ja Kristiina Tarkiainen (Koovee).

Tämän vuoden U19 MM-kisoihin osallistuu 15 maata Jamaikan vetäydyttyä kisoista taloudellisiin syihin vedoten 16 maan mukaan tehdyn lohkojaon ja otteluohjelman ollessa jo valmis. Debyyttimaina U19-tyttöjen MM-tasolla B-sarjassa nähdään Thaimaa, Yhdysvallat ja Japani.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hei
03/05/2016
Missä on naisten liigan huhumaa?!?
hei
03/05/2016
Voiko mistään seurata kisoja?
Floorball-reggae
03/05/2016
Harmittaa tuo Jamaikan tapaus
Sulle hei
03/05/2016
Pelejä kuulemma näytetään Youtubessa livenä Iff Channelilla.

Ja jep naisten liigan huhumaa ois pikkuhiljaa kova juttu!!
U17?
04/05/2016
Onko tietoa, miksi tytöillä on vain U19 maajoukkuetoimintaa? Maaotteluita voisi varmaan hyvin pelata jo 17 v ikäluokassa kuten pojatkin. Tyttöjen puolella astutaan muutenkin aiemmin liigatoimintaan kuin poikien puolella. Tässäkin mielessä vain yksi ikäluokka maaottelutoimintaan on todella vähän. Kuten huomataan nimilistoista, kaikki pelaajat ovat jo pääsarjatasolla ja kokemusta löytyy jo naisten MM -finaaleista. Naissalibandyn arvostusta ja pelaajien kehittymistä palvelisi varmasti maaottelutoiminta jo 16-17 vuoden iässä.
ÖÖ U17
04/05/2016
mikähän tuo U17 poikien maajoukkue salibandyssa on? :o

Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että U17 tai U16 maajoukkueet sopisivat pelaajapolkua hienosti. Siitä en osaa sanoa löytyykö muilta mailta nuorempien junioreiden maajoukkueita, eli löytyykö vastustajia tapahtumiin..
Fakta
04/05/2016
Ei taida tarvita muita maajoukkueita nais/tyttö puolelle kun ei riitä kiinnostus . Koska kyllä etenkin tytöissä vois pitää suomi- ruotsi maaottelun ja voittaja saa mm kultaa. Nytkin kisat Kanadassa , väkee katsomoissa tuskin 50-100hklö/ peli.
U17
04/05/2016
Maailmanmestaruudesta ei toki tarvi pelata 17 v ikäluokassa. Pelkät yksittäiset maaottelut tai turnaukset riittäisivät hyvin. Pääpaino tässä olisi nimenomaan pelaajien kehittämisessä ja motivoinnissa sekä lajin arvostuksen nostamisessa.
U17
04/05/2016
Ja unohtui edellisestä viestistä; sekoilin tosiaan tuon poikien maajoukkueen kohdalla. Sielläkin vain U19 jengi.
Faktalle
04/05/2016
Väliaikatietoa Kanadan yleisömääristä: Kaikki Kanadan pelit, välierä ja finaali lähes loppuunmyytyjä. Areenan katsomokapasiteetti 3200.
Faktalle
04/05/2016
Juu ei kiinnosta ei nais/tyttössalibandy, nyt alkavassa kisojen avausottelussakin vain loppuunmyyty katsomo 3200 katsojaa...
Fakta
09/05/2016
Taisin olla väärässä streamissa kun näytti katsomo kohtuu tyhjältä VAIKKA oli finaali kyseessä. No joitain se sentään kiinnosti, ja kyllä ton kokosessa maassa saadaan vaikka uppopalloo katsoon omiensa peliä jos halli vetää 3000 katsojaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.