Video: Järjestyksessään toinen erityisryhmien Suomen mestaruus ratkaistiin Tampereella

Tampereen Kooveen All Blacks juhli erityisryhmien Suomen mestaruutta. Kuva: Koovee

Tampereen Kooveen All Blacks juhli erityisryhmien Suomen mestaruutta. Kuva: Koovee
Tampereen Kooveen All Blacks juhli erityisryhmien Suomen mestaruutta. Kuva: Koovee

Menneenä viikonloppuna Tampereella järjestetyn Särkänniemen Salibandy Cupin yhteydessä pelattiin erityisryhmien virallinen salibandyn SM-turnaus. Toista kertaa järjestetyn turnauksen vei nimiinsä tamperelaisen Kooveen All Blacks -joukkue.

Spiral-hallissa pelattuun turnaus jaettiin kahteen sarjaan. Kilpasarjassa oli tänä vuonna mukana neljä joukkueita, kun taas haastajasarjassa nähtiin viisi joukkuetta.

Sunnuntain loppuottelussa Koovee All Blacks kaatoi vantaalaisen Greasersin maalein 1-0. Pronssia vei Kuopion SB Welhot. Finaali on katsottavissa alla olevasta videosta.

Erityisryhmien salibandyturnaus on tarkoitettu kehitysvammaisten pelaajien lisäksi myös heille, joilla on joku muu diagnoosi kuten asperger tai ADHD.

Kaiken kaikkiaan jättimäiseen Särkänniemen Salibandy Cup- turnaukseen osallistui 228 joukkuetta ja yli 3500 henkilöä. Pääpaino turnauksessa oli pienemmissä junioreissa sekä tytöissä että pojissa.

3 comments

  1. Hienoa,että pääkallon kautta saadaan näkyvyyttä myös erkkari toiminnalle !! Kiitos toimitus !!

  2. Ja luulis että kunnat ja valtio vois myös pikkasen tukea näiden ryhmien toimintaa! Nyt vastuuta liikaa seuroille, toki hienoa että seurat tätä työtä tekevät, koska vaatii enemmän kuin ”normaalien” kanssa, niin ainakin mä toivoisin tukea tuolta suunnalta. Jos siis kerkee panaman talletusten ohella 😉