Maajoukkueet

Espanjalainen salibandyn pelaaja kärysi dopingtestissä – ensimmäinen tapaus kansainvälisellä tasolla

11.06.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Espanjan salibandymaajoukkue pelasi MM-karsinnoissa Puolan karsintalohkossa. Joukkue nappasi karsinnoissa yhden voiton kaatamalla Iso-Britannian maalein 9-5. Kuva: IFF

Espanjan salibandymaajoukkue pelasi MM-karsinnoissa Puolan karsintalohkossa. Joukkue nappasi karsinnoissa yhden voiton kaatamalla Iso-Britannian maalein 9-5. Kuva: IFF

Espanjan salibandymaajoukkuetta edustava Juan Marcos Blake Otero kärysi helmikuun MM-karsintojen aikana dopingtestissä. Kannabiksesta kärähtänyt pelaaja sai yhdeksän kuukauden kilpailukiellon.

Blake Otero, 25 kärsii rangaistuksensa huhtikuun ensimmäisestä päivästä eteenpäin. Tapauksesta normaalista poikkeavan tekee se, että tämä oli ensimmäinen kerta kun salibandyn pelaaja on kärynnyt dopingista IFF:n alaisessa kansainvälisessä tapahtumassa.

IFF:n pääsihteeri John Liljelund kommentoi asiaa seuraavanlaisesti.

– Kansainvälisessä salibandyssa tehdään noin 300-400 (viime vuonna 352, testien määrä on ollut suurempi aiemmin) testiä vuodessa, ja se sisältää kansallisten liittojen sekä kansainvälisen liiton testit. IFF:n tapahtumissa tämä espanjalaispelaajan käry on ensimmäinen laatuaan. Ensimmäinen kerta siis kun joku on jäänyt kiinni maaotteluissa, seurajoukkueiden kansainvälisissä mittelöissä, MM-kisoissa tai MM-karsinnoissa. Ei ole järin yleistä. Muut tapaukset ovat olleet kansallisten liittojen tapauksia, John Liljelund valottaa.

IFF:n uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.