Maajoukkueet

Historialliset Kanadan MM-kisat rikkoivat salibandyennätyksiä – lähes seitsemän miljoonaa tv-katsojaa

25.06.
2016
0 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Kanadan ja Japanin välistä alkulohko-ottelua oli seuraamassa yli 3000 katsojaa Bellevillessä. Kuva: IFF

Kanadan ja Japanin välistä alkulohko-ottelua oli seuraamassa yli 3000 katsojaa Bellevillessä. Kuva: IFF

Toukokuussa salibandyn MM-kisat järjestettiin ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa. Kanadan Bellevillessä pelatussa turnauksessa alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet taistelivat MM-kullasta ennätysyleisöjen edessä.

Turnaus rikkoi alle 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisaennätyksiä kolmessa eri kategoriassa. Kanadassa syntyi uusi ottelukohtainen yleisöennätys (Kanada–Japani 3151), koko kisojen yleisöennätys (yhteensä 15 799) ja keskimääräinen yleisöennätys ottelu kohden (479).

Paikan päällä olleiden katsojien lisäksi MM-kisat herättivät paikallisissa medioissa laajalti kiinnostusta.

Esimerkiksi paikalliset televisiokanavat keräsivät kisaviikon aikana yhteensä 6,7 miljoonaa katsojaa. Lähialueiden sanomalehdet tavoittivat salibandyuutisilla puolestaan arviolta noin 85 000 ihmistä.

Kisojen kaikki ottelut oli katsottavissa IFF:n Youtube-kanavan kautta. Suomen ja Ruotsin välinen MM-finaali oli turnauksen toiseksi katsotuin ottelu Youtubesta.

Lähde: IFF:n uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.