Liigat

Liigajoukkue vietti erilaisen leiriviikonlopun – ”Kamppeet haisevat vieläkin savulta”

26.06.
2016
6 Kommenttia
2
Liigat
Kuva: SPV:n Instagram-tili

SPV leireili luonnon keskellä viime viikonloppuna. Kuva: SPV:n Instagram-tili

Seinäjoen Peliveljet vietti viikko sitten tavallisesta poikkeavan viikonlopun. SPV pyöräili yhteensä 200 kilometriä, vietti yön maastossa ja teki vielä talkootöitä reissun päätteeksi.

SPV:n fysiikkavalmentaja Jiri Kirsilä oli homman tirehtöörinä. Pelaajille oli ilmoitettu jo toukokuun alussa kyseisestä viikonlopusta. Mitään muuta ei kerrottu kuin, että 100 kilometrin päässä Lauhavuorella ollaan. Vasta muutamaa päivää aiemmin alkoi sadella tarkempaa informaatiota.

– WhatsApp-ryhmään tuli tieto, että mukaan tarvitaan makuupussi sekä teltta ja muut majoituskamat. Ruoat ja kaikki piti olla mukana omasta takaa myös. Rinkat selässä siis pyöräiltiin, sillä vierellä kulkeneessa huoltoautossa oli vain vettä ja muutama varapyörä, kertoi tuore SPV-puolustaja Arttu Kukko Pääkallo.fi:lle.

Lauantaiaamuna Peliveljet aloittivat matkansa pyöräillen sadan kilometrin päähän. Määränpäässä laitettiin leiri pystyyn ja syötiin nuotion äärellä, minkä jälkeen oli pari erilaista rastia kohteessa. Spitaalijärvessäkin punanutut kävivät pulahtamassa. Menomatkalla pyöräreitti koostui vain pienistä hiekkateistä, sunnuntaina pyöräiltiin takaisin päin melkein pelkästään asfalttiteitä. Seinäjoelle palatessa joukkuetta odottivat vielä yllätystalkoot.

– Vettä tuli tietenkin koko matkan ajan molempiin suuntiin. Menomatkallakin tuli sellainen kaatosade, mikä kasteli makuupussit ja kaikki läpimäriksi. Niitä sitten kuivateltiin nuotion äärellä ja kamppeet haisevat vieläkin savulta. Minulla oli vielä kaverin makuupussi lainassa, niin hyvä kun kehtaa palauttaa sen, Kukko naurahti.

– Hommahan ei loppunutkaan siihen, kun päästiin takaisin Seinäjoelle, vaan vielä kokoonnuttiin levittämään yksi kivikasa erään taloon pihaan porukalla, Kukko luonnehti talkoita.

Reissu oli Kukon mielestä hyvä fyysinen harjoitus, mutta ennen kaikkea tärkeää joukkuehengen kannalta. Vastikään SPV:n ryhmään liittynyt velipoika Joona Kukko oli samaa mieltä.

– Joona sanoi hyvin, kun ajelimme Seinäjoelta sunnuntaina takaisin Vaasaan, että vaikka oli raskas reissu, niin on paljon mukavampi mennä seuraaviin treeneihin. Se oli viikonlopun tärkein anti, että saimme olla yhdessä koko porukalla ja puhua paljon muustakin kuin sählystä, Arttu Kukko sanaili.

Vaasasta kulkevat veljekset ovat muutenkin päässeet SPV:n joukkueeseen hyvin sisään omien sanojensa mukaan. Suurin ero aiempiin kesiin on ollut treenimäärien kasvu.

– Minullehan porukassa ei hirveästi uusia naamoja ollut, mutta joka tapauksessa vastaanotto on ollut erinomainen. Treenimäärät eivät ole aiempiin kesiin verrattuna korkeammalla pelkästään minulla, vaan ymmärtääkseni myös koko joukkueen kohdalla tilanne on sama. Kyllähän se motivoi jotenkin eri tavalla verrattuna aiempiin vuosiin, kun pääsee joukkueeseen mukaan, joka on pärjännyt liigassa hyvin, Kukko analysoi.

Ote talkoista:

SPV:n kaikki reissukuvat Instagram-tilillä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Pohjalainen
26/06/2016
Olisikohan joku luvannut pöhnässä jotain. Vanha pohjalainen viisaus menee näin: "Ku teköö selvin päin sen mitä pöhönässä lupaa oppii pitämään turpansa kiinni"
Oldies goldies
26/06/2016
Olisi jännä tietää oliko SPV:n vanha kaarti myös mukana? Vai onko Kohonen, Koski ja etc ollut OT:lla tän vkonlopun.
he
26/06/2016
Oldies ottaa simmut kouraa ja tsiigaa ekan kuvan.
Mara
27/06/2016
Luuletteko että toi kokenut kaarti olisi paikalla "huutonaurua" näkeehän sen tosta kuvastakin,
Että kourallinen pelaajia paikalla.
Fakta
27/06/2016
Kaikille pelaajille taisi reissu olla pakollinen? Kyllä on vanhakin kaarti ollut mukana, ei taida noi instagramissa julkaistut kuvat mitään osallistujaluetteloita kuitenkaan olla....
Maralle
27/06/2016
Riippuu kai siitä ketä kaikkia kokeneelle kaartillalla tarkoitat. Mutta ainakin Kohonen ja Koski näyttävät olleen paikalla. Saattaa olla, että joku on ollut poiskin, mutta noiden kuvien perusteella ei tosiaan voi osanottajista kaikkea päätellä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.