Liigat

LP: Liigavahti sekoitetaan tunnettuun hakkeriin – uhkailua, avunpyyntöjä ja Twitter-hämmennystä

08.06.
2016
1 Kommentti
5
Liigat
Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki

Miesten Salibandyliiga-joukkue SPV:n ensi kauden todennäköinen ykkösmaalivahti on Julius Kivimäki. Netin syvimmissä syövereissä pyöriville ihmisille nimi on tuttu – mutta kyseessä on eri Julius Kivimäki.

Laadukkaasta journalismistaan tunnettu Long Play julkaisi huhtikuussa tarinan hakkeri Julius Kivimäestä. Hakkeri Kivimäki on suomalaisnuorukainen, joka oli murtautunut 50000 tietokoneeseen ennen kuin täytti 18 vuotta. Long Playn mukaan Kivimäki on kaatanut amerikkalaisen huippuyliopiston tietoverkon ja saanut tuomioita tietomurroista, rahanpesusta ja maksuvälinepetoksista.

– Nuori ja itsevarma kaveri, joka on ehtinyt oppia tietokoneista ja ihmisistä yhtä jos toista. Ei peitellyt tekemisiään, vaan kertoi melkein kaikesta – sekä niistä jutuista, joista tuli tuomio sekä niistä, jotka ovat vielä esitutkinnassa. Niihin kuului uhrien lukumäärällä mitattuna Suomen suurin tietokonerikos, Long Playn Hakkerin etiikka -jutun kirjoittanut toimittaja Olli Sulopuisto kertoo Pääkallo.fi:lle.

Mutta miten tähän liittyy salibandy-Julius? Se selviää Long Playn lyhyestä Sivuääni-jatkojutusta hakkeritarinaan. ”Toisen Julius Kivimäen piina”, lukee artikkelin otsikossa.

– Seinäjoen Kivimäki sekoitetaan toistuvasti hakkeri-Kivimäkeen. Hän on saanut vuosien aikana lukuisia viestejä ihmisiltä, jotka joko uhkailevat häntä tai pyytävät hakkerointiapua. Vuonna 2012 hänen sähköpostiinsa murtauduttiin, Long Play kirjoittaa.

Jokunen vuosi sitten salibandy-Kivimäki löysi myös Twitteristä tilin, jossa oli hänen kuvansa – tili ei kuitenkaan ollut hänen. Kivimäki luuli jo, että kyse on identiteettivarkaudesta ja otti yhteyttä poliisiinkin. Lopulta kävi ilmi, että joku oli vain hakkeri-Kivimäen kiusaksi luonut Twitter-tilin ja käyttänyt tilillä salibandymiehen lärvikuvaa.

– Se oli ihan huojentava tieto, kun tähän asti on tuntunut, että hän (hakkeri) on esiintynyt minuna ja ollut jotenkin kimpussani, Kivimäki sanoo Long Playlle.

Pääkallo.fi:lle SPV-peluri kertoo, että lopulta kovin suurta haittaa ei asiasta ole ollut. Epätietoisuus, sekaannus ja kummalliset viestit ovat toki olleet rasittavia.

– Nyt asiat ovat paremmalla tolalla, vaikka Facebookiin tulee edelleen tänäkin päivänä viestejä, jotka eivät ole tarkoitettu minulle.

Olet varmasti lukenut Long Playn pitkän jutun hakkerikaimastastasi. Mitä ajattelet hänestä?
– Vaikuttaisi olevan lahjakas kaveri jollain tavalla. Toivottavasti käyttää taitojaan hyödyllisesti, hän naurahtaa.

Kuva: Juha Käenmäki

Kuva: Juha Käenmäki

Entä sitten salibandyhommat? Onhan niistäkin nyt muutama sana vaihdettava. Missä Julius Kivimäki pelaa ensi kaudella? Huhuissa sinua on viety jopa Turun suuntaan.
– Pelit jatkuvat täällä SPV:ssä Seinäjoella. Sopimus on.

Kivimäki on SPV:n monivuotinen kakkosveskari. Vastuu on jäänyt pieneksi, koska ykkösenä on häärinyt valtakunnan ykköstorjujiin kuuluva Jarno Ihme. Nyt on kuitenkin tonttia tarjolla, kun Ihme loikkasi Ruotsiin. Kivimäki myöntää, että entisen maalivahtikollegan päätös vaikutti hänenkin ratkaisuun.

– Kyllä se vaikutti (Seinäjoelle jäämiseen). Olen hakenut Turkuun opiskelemaan. Muutto sinne tulee joka tapauksessa jossain vaiheessa ensi kautta. Eli matkapelaajana sitten mennään, hän kertoo ja jatkaa:

– Vastuuta on varmasti tulossa enemmän, kun selkeä ykkönen on lähtenyt pois. Helvetin hyvä fiilis on ensi kauden osalta. Onhan tätä odoteltu jo 5–6 vuotta, Kivimäki sanoo suoraan ja lisää, että penkkimiehen roolissa on ollut totuttelemista ja sulattelemista.

Päättynyt kausi oli Kivimäelle hankala. Pelejä tuli entistäkin vähemmän, kun joulukuussa todettu välilevyn pullistuma piti hänet sivussa aina maaliskuulle asti. Nyt mies on kunnossa ja treenaa täysillä ensi kautta varten.

SPV kokee ensi kaudeksi muutamia muutoksia, ja ennakolta vaikuttaa, että ryhmän iskukyky ei välttämättä ole ihan viime vuosien tasolla. Kivimäki kuitenkin uskoo omaan ryhmään ja kehuu ilmapiiriä.

– Tykkään meiningistä. Hyviä äijiä toki lähti pois, mutta kun naamoja vaihtuu treeneissä, niin se virkistää. Nuorennusleikkausta piti tehdä ja nyt oli vaihe siihen. Hyvännäköinen ryhmä meillä on kasassa.

Linkkejä:
Hakkerin etiikka (Long Play)
Sivuääni: Toisen Julius Kivimäen piina (Long Play)
SPV:lle kolme tärkeää jatkosopimusta ja yksi uusi pelaaja
SPV:n nuorennusleikkaus vauhdissa – uusi pelaaja Oulusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Jakke
08/06/2016
Vastaavanlaisia "hieman" erilaisia salibandytarinoita olisi todella mielenkiintoista lukea salibandypersoonista. Ehdottomasti peukku tästä jutusta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.