Liigat

Mika Ahonen Helsingborgin päävalmentajaksi – ”Mestaruuksia ei voiteta pelkästään hyökkäämällä”

15.06.
2016
0 Kommenttia
5
Liigat
Mika Ahonen on valittu Helsingborgin uudeksi päävalmentajaksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Mika Ahonen on valittu Helsingborgin uudeksi päävalmentajaksi. Kuva: Juhani Järvenpää

Ruotsin Superliigasta kuuluu suomalaisittain mielenkiintoisia valmentajauutisia. Siviilityönsä vuoksi kauden 2015-2016 lopussa seurasta lähteneelle Magnus Anderbergille on etsitty korvaajaa kuumeisesti ja nyt huhtikuussa FC Helsingborgin talenttivastaavaksi siirtynyt Mika Ahonen on nimitetty toistaiseksi myös miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

Alun perin ajatuksena oli, että Ahonen olisi mukana edustusjoukkueen valmennusryhmässä, mutta päätehtäväksi oli suunniteltu junioripuolella toimimista. Helsingborgin urheilutoimenjohtaja ja pelaaja Juha Kivilehto kommentoi asiaa Helsingborgs Dagbladin haastattelussa:

– Ahosen meriitit ovat kiistämättömät. 14 vuotta samassa seurassa Salibandyliigassa kertoo hänen kyvyistään valmentajana. Hän oli ensimmäinen valmentajani aikuisurheilussa ja samalla paras, jonka alaisuudessa olen pelannut.

– Mika tietää, että mestaruuksia ei voiteta pelkästään hyökkäämällä – myös puolustuspelin on toimittava. Hän tietää, että kuka tahansa voi epäonnistua, mutta on silti vaativa valmentaja. Mikan kanssa pelaajan on oltava sataprosenttisesti mukana, tai hänelle tulee varmasti raskasta.

Helsingborgin Superliigavalmennus on muutenkin uusiutumassa voimakkaasti viime kaudesta, kun Niklas Lauritsen liittyy valmennusryhmään FBC Engelholmista.

Lue myös
HD: Han är FCH:s nye huvudtränare
FC Helsingborg: A-lagets nya ledarstab klar!
Pääkallo.fi: Seitsemän SM-kullan valmentajavelhon yllättävä loikka: siirtyy Ruotsiin kehittämään pelaajia

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.