Maajoukkueet

MM-kisojen kaikkien aikojen pistekuningas lopettaa uransa

02.06.
2016
0 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Hattu päästä - Willy Fauskangerin pelit on pelattu. Kuva: IFF.

Hattu päästä – Willy Fauskangerin pelit on pelattu. Kuva: IFF.

Salibandyhistorian jokaisissa MM-kisoissa pelannut norjalainen Willy Fauskanger on ilmoittanut lopettavansa uransa.

Norjalaiskonkari on pelannut siis MM-kilpailuissa aina vuodesta 1996 lähtien, eli tililtä löytyy kymmenet MM-mittelöt. Nelikymppinen, kaksikymmentä vuotta Norjan pääsarjan Greakerissa pelannut hyökkääjä on tehnyt MM-kisoissa pelaamissaan 55 ottelussa tehot 58+27=87. Hän on sen lisäksi pelannut eniten MM-turnauksia, eniten MM-otteluita ja tehnyt eniten MM-maaleja. Maaotteluita hän on ylipäätään pelannut 108 kappaletta ja tehnyt niissä saman verran maaleja ja yhteensä 163 pistettä.

Vertailun vuoksi MM-kisojen kaikkien aikojen pistetilastossa Matthias Hofbauer on kakkosena neljän pisteen päässä ja Mika Kohonen kolmantena 13 pisteen päässä.

Parhaat kisat mies pelasi pisteiden valossa vuonna 2008, jolloin hän tekaisi tehot 8+6=14. Vielä viime kisoissakin hän nakutteli kahdeksan maalia ja yhden maalisyötön.

– Minulla ei ole motivaatiota harjoitella enää sillä tavoin kuin pitäisi pelatakseen MM-kisoissa edelleen. Olen ylpeä, että olen edustanut Norjaa kymmenissä kisoissa. Nyt luulen, että istun neljännellä rivillä nauttien kylmästä oluesta ja kannustaen joukkuetta, Fauskanger kertoo Innebandymagazinetin artikkelissa.

MM-historiasta Fauskangerilta löytyy yksi muisto ylitse muiden.

– Muistan MM-finaalin 2010 Suomen ja Ruotsin välillä Hartwall Arenalla. Se oli voimakas kokemus. Tunnelma areenalla oli aivan käsittämätön, Fauskanger hehkutti Innebandymagazinetille.

Jatkossakin Fauskanger saatetaan nähdä salibandyn parissa, sillä kummatkin hänen poikansa pelaavat, mutta nyt hän aikoo pitää taukoa lajista.

Innebandymagazinetin artikkeli aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.