Liigat

Myös ensi kauden Superfinaali Hartwall Arenalla: ”Selkeä tavoite on loppuunmyyty halli”

28.06.
2016
46 Kommenttia
6
Liigat
Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska

Salibandykauden huipentaneesta historiallisesta Superfinaali-tapahtumasta on ehtinyt kulua jo hiukan yli kaksi kuukautta, mutta tapahtumasta jäi käteen? Missä onnistuttiin? Mikä meni vihkoon? Entä mitä ensi vuoden Superfinaalissa on luvassa? Pääkallo.fi pirautti Superfinaali-kuulumiset Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtoselta.

Järjestävän tahon puolelta oltiin tyytyväisiä kohtuullisen tyytyväisiä Suomen salibandyhistorian ensimmäisen Superfinaalin yleisömäärään.

– Kokonaisuutena olimme tyytyväisiä siihen vähän reiluun 10 000 katsojaan. Ainahan tietysti tavoitellaan täyttä hallia, mutta jos peilataan yleisiin katsojamääriin Salibandyliigassa, niin siihen suhteutettuna voi olla tyytyväinen lopputulokseen. Ensi vuotta ajatellen nostetaan taas yleisötavoitetta, Lehtonen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Miesten finaalia seurasi paikan päällä kaikkiaan 10 087 katsojaa, ja se on kaikkien aikojen ennätys suomalaisessa seurajoukkuesalibandyssa. Superfinaali oli, ja on sen verran uniikki tapahtuma suomalaisessa joukkueurheilussa, että sen arvoa lajille voi mitata myös muunalaisen näkyvyyden kautta.

– Näkyvyyttä mitattiin monella tavalla. Haastavinta lienee mitata sitä, miten paljon finaalista keskusteltiin, mutta yleinen tuntuma on, että keskustelua riitti menneellä kaudella ja itse tapahtuman aikana. Sen suhteen tapahtumaa voi pitää hyvin onnistuneena. Näkyvyyden saavuttamiseen, ja finaalista virinneeseen keskusteluun olen tyytyväinen, Lehtonen linjasi.

Vaikka Lehtonen piti tämän vuoden tapahtumaa pääosin onnistuneena, niin kehitysvaraa riittää tulevaa ajatellen.

– Hallissa oli nyt jo hyvä tunnelma, mutta nyt pohditaan millä sitä saisi vielä enemmän. Pyritään saamaan tulevaisuudessa yleisöä enemmän mukaan, ja faniryhmiä mukaan tapahtumaan. Ne ovat asioita, joita tässä nyt pohditaan.

– Ruoka- ja ravintolapalveluiden toimivuus on yksi asia mitä voidaan kehittää jatkossa. Siitä tuli jonkin verran palautetta, kun tehtiin tutkimusta asiakastyytyväisyydestä. Vaikka ne asiat eivät varsinaisesti meidän käsissä olekaan, niin pyritään siihen, että niidenkin eteen pystyttäisiin tekemään vielä jotain parannuksia, Lehtonen kertoi.

Lehtonen vahvistaa Pääkallo.fi:lle, että seuraavakin Superfinaali-tapahtuma väännetään Hartwall Arenalla. Tavoitteena on, että halli on silloin loppuunmyyty.

– Tavoitetta nostetaan. Se 10 000 oli ikään kuin heittomerkeissä minimitavoite, ja siinä mielessä olemme tyytyväisiä siihen lukemaan. Ensi kauden selkeä tavoite on se, että pelataan loppuunmyydyssä hallissa, Lehtonen vakuutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Niksu
28/06/2016
Ensinhän joukkueilla pitäisi olla niitä faniryhmiä jotta niitä voi ylipäätään saada mukaan tapahtumaan. Herätkää nyt jo siellä Alakiventiellä ja satsatkaa ennemmin liigaseuroihin, runkosarjan ottelutapahtumien kehittämiseen ja markkinointiin ja unohtakaa toi superfinaali nyt ainakin muutamaksi vuodeksi.
R-Marked
28/06/2016
Erä- ja matsitaukojen tunnelma oli kyllä jotain muuta kuin hyvä. Musiikki pauhasi täysillä, esiintyjät oli mitä oli ja sokerina pohjalla Palefacen rotestilaulut eivät nostattaneet tunnelmaa, eivätkä oikein sopineet tapahtumaan muutenkaan.
Rusa
28/06/2016
Tämän vuoden tapahtuma oli ensimmäinen kerta ja sen takia kiinnostava. Ensi kaudeksi on kehitettävä melkoinen show, jotta väkeä saadaan halliin.
Finaali tarvitsisi ainakin yhden pääkaupunkiseudun joukkueen finaaliin. No eipä niitä enää kovinkaan monta ole!
Tv
28/06/2016
Toivottavasti tv- kuvaus on tällä kertaa parempaa
Oldies goldies
28/06/2016
Ja pokaalin jako keskelle kenttää, ei vain toiseen päähän. Siihen ei lavaa tarvita, pelkkä "punainen matto" riittää.
Lähden
28/06/2016
superfinaaliin kyllä ensi vuonnakin, vaikka tunnelma oli hiukan laimea tänä keväänä. Penkkirivejä oli tyhjänä edessä ja takana. Tunnelma syntyy katsojista, joten heitä olisi saatava hinnalla millä hyvänsä. Ehkä live-esiintyjien aika on jo ohi. Mitä jos säbäkansalle tarjottaisiin niiden sijaan tai rinnalla erilaisia videokatsauksia isoilta skriineiltä? Liigaseuroista, sattumuksista kauden varrella, kauden komeimmat maalit, torjunnat, rankkarit, jne... Vähän Pääkallon tyyliin :) Niksua komppaan osin: en kehottaisi unohtamaan superfinaalia, mutta satsaus kauteen eri tavoin olisi tosi tärkeä. Nyt taidetaan polkea paikallaan näkyvyydessä ja katsojamäärissä.
S7
28/06/2016
Yksi kertainen konsti, lippujen hintoja alas! Ja tosiaan esiintyjiä ei tarvii noin paljon. Ylläoleva videokatsaus on muuten superhyvä idea. Itse olen varmasti paikalla ensikin vuonna, on se ihan eri asia katella peliä kunnon tiloissa, kuin perusladoissa
Jatkettu ryöstö
28/06/2016
Ja mitkä firmat kerää tapahtuman tuotot?
Harri
28/06/2016
Myyntipisteitä pitäisi olla rutkasti enemmän, esim perus urheilukauppoja ja lujakuntokin olisi kiva nähdä.
Salibandary
28/06/2016
MUUTOSTA!

Toiseksi peliksi vaikka A-poikien yksiosainen finaali....naisten pelin taso kyllä on vielä liian heppoista :(
Arto Kilponen
28/06/2016
Tiedottaminen ja lipunmyynti finalistijoukkueille menivät ainakin aivan vihkoon. Finalistien faniryhmille kerrottiin varatuista lipuista monta kuukautta liian myöhään.
Pora
28/06/2016
Mielestäni ravintolapalvelut oli ehkä parhaiten toimiva osa-alue. Toki jonoa oli, mutta nopeasti veti. "Alan" kauppojen läsnäolo loisti kyllä poissaolollaan. Ja esiintyjien tasoon sen enempää kantaa ottamatta, äänentoisto oli kyllä ala-arvoista.
Poro83
28/06/2016
Kyllä ehdottomasti näkisin mielummin A-nuorten yksiosaisen finaalin hartwallilla, kuin naissähly finaalin, joka ei hirveesti tunteita herätä urheilullisesti.
Kopkop
28/06/2016
Kommentteihin helppo yhtyä:
+ ravintolapalvelut toimivat ihan hyvin
- liian monta live-artistia

Kehitysideoita:
* A-poikien finaali mukaan myös - olisi varmasti vauhdikasta menoa
Miessalibandyn ystävä
28/06/2016
Normaalisti en naissalibandyä seuraa, mutta kyllähän pelinä naisten superfinaali voitti miesten finaalin 100-0.
AGm
28/06/2016
Kompataan edellisiä. Ravintolapalvelut olivat ok. Käytäville enemmän lajituotteiden/firmojen ständejä. Myös kautensa jo päättäneitä liigatähtiä saisi osallistaa enemmän houstaamaan eri pisteitä. Ruotsissa tuo malli ollut toimiva. Nyt taisi vain Kukkola ja Kivilehto olla pitämässä laukaisututkaa. Käsittämätöntä että esim Mika Kohosta ei saatu edes paikanpäälle, vaikka hänen piti olla koko kauden suurin mainoskasvo?

Lisäksi esiintyjät rajoittakaa muutamaan oikeasti kovaan nimeen. Kurret sun muut helvettiin sieltä. Videokollaasit jne hyviä ideoita! Ja ehdottomasti mielummin naisten finaali kuin a-poikien. Suurin yksittäinen fanikatsomo oli juurikin lappeenrannasta.
Simo
28/06/2016
Ens vuonna jää superfinaali väliin, vaikka lipuista en maksaisikaan. Matka "maalta" on turhan pitkä tällaisen tapahtuman takia, jonka toteutus on tätä luokkaa. Katsotaan muutaman vuoden päästä, jos yleinen viesti on positiivisempi.

A) ei enää kurrea
B) voiko bändien paikka olla esim. samalla käytävällä, missä tarjoilutkin? Kaikki lähtevät erätauolla juomaan/syömään/vessaan/näkemään ystäviä.
C) yleisö lähemmäksi areenaa, lisää tunnelmaa?
D) jos yleisöä haluaa paikan päälle, järjestelyt pitää olla viimeisen päälle hanskassa. Nyt oli vähän juostentehty.
S7
28/06/2016
Kokemus tuo varmuutta, eipä säbän kentällä taida hirveesti olla kokemusta isojen kisojen/tapahtumien järjestämisestä. Ja yksi, suomalainen urheilukansa on todella nihkeetä sakkia lähtemään mihinkään, ei oo fudiskulttuurikaan kummoista, maju ei saa siellä väkeä katsomoihin, vaikka just nyt se tarvitsisi kansan tuen vrt islanti. Toki tekijöiden mahdotonta vaikuttaa tohon asiaan :-)
SJarmo
28/06/2016
TV-tuotannosta sananen: Areenalla kuvaus tapahtuu huomattavasti normaalia runkosarjatelevisiointia korkeammalta. Mikäli pelataan sinisellä alustalla, kummallakaan joukkueella ei pitäisi olla sinistä peliasua. Korkealta kuvattuna sininen hukkuu siniseen taustaan, kuten Classicin kohdalla tänä vuonna kävi. Tuskallista seurattavaa telkkarista. Toivottavasti tämä otetaan huomioon seuraavassa tapahtumassa.
Sikalaremontti
28/06/2016
Niksu sano hyvin, et järjestäytyneempiä faniryhmiä tarvitaan liigaan, niinkuin esimerkiksi naapusrissa Ruotsissa. Ruotsin Superfinaalissa oli mahtava tunnelma, kun molempien jengien fanipäädyt pitivät meteliä ja tunnelmaa yllä. Vaikka Hartwall Areenan myisi kuinka täyteen tahansa, tunnelma jää varmasti laimeaksi, jos liigaseuroilla ei ole kunnon faniryhmiä, jotka pitäisivät meteliä.
S7
28/06/2016
Ylempi totta, koska normisuomalainen urheilufani ei suutaan avaa ennenkuin on 4promillea veressä ja sitkin vasta yrjöämään, jos et usko mee salpausselälle kattoo kisoja, tsiisus mitä menoa :-)
Stadilainen
28/06/2016
Superfinaali oli katsojan kannalta pääosin onnistunut tapahtuma, ansaitsee kiitettävän arvosanan, näin ensimmäisenä kertana.
Positiviista oli tekninen toteutus, kansainvälistä tasoa joka on verrattavissa mihin tahansa palloilutapahtumaan Euroopassa.
Sisällöllisesti jäi paljon parannettavaa, alkushow oli liian irralinen lajista, pelaajat pitää olla ohjelman keskipisteenä. Väiaika-ohjelma oli lähes turhaa kun b- luokan tähtiä oli esiintymässä, jäi vähän vaivautunut olo..
Areena on kyllä ihan riittävän tasokas palveluiltaan meille jotka olemme liigapeleissä tottuneet jumppassaleihin ja vanhojen hallien kyhättyihin vaatimattomiin palveluihin.
Ravintolaruokaa olisi voinut tarjota ennakkoon seuroille, olisi helpottanut ryhmiä jotka joutuivat tyytymään pikaruokapalveluihin käytävillä.
Mitään urheilukauppaa en kyllä kaipaa tälläiseen tapahtumaan mutta fanituotteita olisin kaivannut kuten muissakin lajeissa on tapana.
Markkinoinnilla tavoitettiin säbäporukat, toivottavasti tyyli muuttuu niin että tavoitellaan lajiniilojen lisäksi nuoria ja myös perheitä joissa kaikki eivät ole vielä nähneet livenä huippusäbää.
TV- toteutus oli valitettavan heikko, joten tästä ei voi kun parantaa laatua. Kyllä Ylellä riittää ammattilaisia jos vain tahtoa löytyy.
Jonsku
28/06/2016
Superfinaali oli kyllä lattea tapahtuma. Artistit olivat lähinnä myötähäpeää herättäviä. Heissä oli selvästi painotettu sählytaustaa; Kurre, Poju, Lenni-Kalle Taipale.....sählytausta ei voi olla mikään kriteeri valinnoissa. Nuo kaikki olivat hasbeenejä tai neverbeenejä, ja sen huomasi yleisön reaktiosta. Joku yksi kunnon artisti, tai sitten ei artisteja lainkaan.
Vertailun vuoksi
28/06/2016
Mietitäänpä millainen tunnelma olisi ollut finaalimatseissa Tampereella ja Espoossa... Niinpä!
Voidaanko
29/06/2016
jo palata finaalisarjoihin? Urheilullinen ratkaisu superfinaali ei ole muuallakaan, mutta Suomi on salibandyn muihin suurmaihin verrattuna huono paikka tällaisen tapahtuman järjestämiselle. Seuroilla vähiten aitoja faneja ja ihmisiä, jotka jaksavat kannustaa. Nyt herätys ja takaisin nauttimaan hienoista kevään huipennuksista finaalisarjojen merkeissä! Onko enää edes monia, jotka haluavat pitää superfinaalin?
Sami
29/06/2016
Itse olen aina ollut finaalisarjan takana. Siitä huolimatta kannatan sitä, että superfinaalia testataan vielä, nyt kun leikkiin on lähdetty. Mutta.... ensi kauden superfinaali tulee olla loppuunmyyty, jotta sitä shouta kannattaa jatkaa. Piste. Ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen, joten lapsuksia varmasti tulee. Toisella kerralla asioista pitää oppia ja alkaa vetämään johtopäätöksiä. Asettakaa selkeät mittarit onnistumiselle, koska vain sitä kautta voidaan mitata, kannattaako koko superfinaalitouhu ylipäätään. Edelleen kaiholla muistelen Happee-SPV finaalisarjaa...
S7
29/06/2016
Mä kannatan superia. Sillä on mahikset tavoittaa näkyvyyttä, ehkä paremmin kuin sarjoilla. Koska tällä hetkellä laji ei kiinnosta ihmisiä niin paljon, että finalistien ulkopuolelta noita sarjoja jaksais kukaan katsoa. Toki jaksaako edes yhtä finaalia? Ja on sentään yksi ottelu vuodessa jossa katsojia tuhansia. Suomi on vaan suomi, ruotsissa helpompaa kun jengi on paljon enemmän mukana, on kulttuuria lähteä katsomaan paikan päälle, vaikka joutuis maksamaan. Ja sponsseissa sama, sponssataan koska halutaan tukea, ei niinkään voittojen takia. Tässä kohtaa jokainen kitisijä vois helpoiten auttaa raahaamalla perseensä oman jenginsä matseihin, toki se vaatii enemmän kuin kitiseminen joka asiasta
S7
29/06/2016
Sana muista lajeista. Etenkin suomi fudiksesta. On säälittävän näköistä sekin, pelataan jossain urheilukentillä ja katsomot pullottaa tyhjyttään! Ei ihme kun ei pärjätä tossa lajissa...
Stadilainen
29/06/2016
Komppaan S7:kaa, juuri näin jos jokainen kitisiä kannattaisi omaa joukkuettaan aina otteluissa omissa halleissaan ja toisi mukanaan muutaman kaverin, pelkästään näin nousisi salibandyn katsojamäärät.
Salibandy on poikkeuksellinen laji Suomessa koska kaikki suuret väestökeskittymät kuten Oulu, Jyväskylä, Tampere, Turku, Espoo, ja Helsinki ovat sen vaikutuspiirissä.
Samalla se on haasteellista koska kilpaillaan kuluttajien vapaa-ajasta paikoissa missä on suurin tarjonta eri tyyppisistä palveluista.
"Pullon kaula" on palvelujen puute pääosin vanhoissa urheiluhalleissa.
Väitan että juuri yleisön palveluja ja halliien olosuhteita kehittämällä saadaan katsomoihin uusia kuluttajia. Peli on jo hyvää viihdettä.
Jääkiekossa oli sama tilannne n. 15 vuotta sitten jonka jälkeen tuli uusia halleja ja areenoja. Myös vanhoja halleja uusittiin ja yleisölle pystyttiin tarjoamaan kilpailukykyisemmät palvelvelut. Yleisömäärät nousi monta vuotta peräkkäin.
Nyt kiekossa on jälleen se tilanne että yleisömäärät on lähteneet laskuun Liigassa, tosin eri syistä tällä kertaa.
Katsojaprofiili on salibandyssä poikkeuksellisen hyvä jo nyt, eli nuoret ja perheet kaikkiaan ovat jo löytäneet lajin.
Nyt vaan positiivisella yhteishengellä salibandyä kannustamaan!
Kimmo Salojoki
29/06/2016
Palataan takaisin turnausmuotoiseen finaaliin. Superfinaali on surkea.
SSV-Fani
29/06/2016
Ai koska se on Helsingissä? Ruotsissa on finaali ollut monta kertaan Tukholmassa, mutta yleisöä on saatu paikalle, viime vuonna n. 20 000.
Osku
29/06/2016
Paljonko sitä medianäkyvyyttä nyt tuli enemmän verrattuna finaalisarjoihin? Onko joku selvittänyt? Voisin väittää että tuli vähemmän. Nyt kaikki tuli yhtenä päivänä, mutta ennen otteluista puhuttiin monta päivää, ja sarjasta viikkoja.

Katsotaan nyt vielä yksi vuosi, mutta kun senkään jälkeen se ala toimimaan, niin voidaanko siirtyä takaisin sarjaan. Suomalaiset eivät ole kuin sveitsi- tai ruotsalaiset, jotka jaksavat kannattaa kovaan äänen omiaan ja vähän toisiakin. Meillä ei vastaavaa tunnelmaa saa aikaan kuin maajoukkueet (riippumatta lajista).
S7
29/06/2016
Jotain posia suomalaisesta urheilusta, yleisurheilu vetää väkeä! Ilmeisesti perinteet vie väkeä katsomoon? Ihan sama, hyvä että ihmiset käy. Ja toivotaan nyt, että säbääkin alettais seuraamaan. Yhdyn kommenttiin, että peli on viihdyttävää! Mutta sama mulle, ite aion käydä paikan päällä kummankib paikallisem jengin peleissä, niin m-teamin kuin evin.
Jonsku
30/06/2016
Liigahan tulee tekeen niin, että jos ei ens vuoden finaalin liput mene kaupaksi, niin sitten jaetaan lippuja ilmaiseksi jotta voidaan toitottaa, että "superfinaali oli loppuunmyyty".
SSV-Fani
30/06/2016
Liiton sääntöjen mukaan vapaalippuja voidaan jakaa enintään 200. Kuinkahan tarkasti tätä vahditaan.
S7:lle
30/06/2016
S7 asuu ilmeisesti pääkaupunkiseudulla? Se, että kitistään, että väki ei käy matseissa, kulminoituu nimen omaan pääkaupunkiseudulle. Siksi on irvokasta, että superfinaali pelataan juuri siellä. Ei Helsinki ansaitse Superfinaalia. Happee-SPV finaalisarjassa oli hallit täynnä jokaisessa pelissä. Mikä siinä mallissa on vialla? Ja Ruotsin lukujen luettelu on ihan yhtä tyhjän kanssa. Siellä on ihan erilainen kulttuuri kannattamiseen liittyen, se pitää vain hyväksyä.
S7
30/06/2016
Kyllä asun, mutta tässä kohtaa se ei ratkaise mitään. Lähtisin superin kattomaan ihan missä vaan se pelattaisiin. Sinänsä aika tainnut kuultaa muistot finaalisarjasta, koska eihän silloin saatu myytyä sitä ainoata jäähalli ottelua loppuun, vai mahtuuko synergiaan vain 3400? Ja kaiken kaikkiaan(liiton tilastojen mukaan), 4 finaalia seurasi 9537 ihmistä, ja todnäk moni kävi kattomassa enemmän kuin kerran. Jo nyt ei putkeen menneellä tapahtumalla mentiin tuon luvun yli. Eikä siinnä spv-happee finaalit kuitenkin kerännyt ihan hyvin porukkaa ja todellakin muualla käydään paremmin kattomassa pelejä, tota faktaa en kyllä minä ole piilotellut. Päinvastoin. Suomessa vaan tuppaa kaikki isoimmat tapahtumat olla Helsingissä, esim. eihän Tampereella ole yhtä isoa areenaa, jos olisi, se ois hyvä paikka järjestää...
SSV-Fani
30/06/2016
Ainoat tarpeeksi suuret areenat ovat Hartwall 13 000 ja Turun HK-areena 11 000 katsojalla. Suomen kolmanneksi suurin jäähalli on myös Helsingissä, johon ei mahdu tarpeeksi väkeä. Aikaisintaan 2021 voitaisiin pelata finaali muualla kuin Helsingissä (tai Turussa).
nature
30/06/2016
Artisteihin kannattaa panostaa; nämä Aurorat, Kurret sun muut Ö-luokan laulajat eivät kyllä vedä paikalle ihmisiä eikä paikalla olijatkaan heitä kyllä jaksa kuunnella. Panostakaa pariin kunnon esiintyjään ja niiden lisäksi jotain muuta oikeesti mielenkiintoista väliaika-showta, niin avot!
Osku
30/06/2016
Aika kultaa muistot, tai päin vastoin. Synergialla oli 4600 katsojaa ja se oli loppuunmyyty. Enemmän olisi ollut tulossa. "Superfinaalissa" ei ollut edes kahta kertaa tota määrää. Jokainen peliä seurannut näki, että liiton ilmoittama 10 000 oli naurettavattavan paljon liioiteltu. Hyvä jos edes 8000 oli. No, seuraavalla kerralla halli on virallisen tiedon mukaan täynnä, koska liitto haluaa jatkaa tätä pelleilyä, eikä kehtaa myöntää homman epäonnistuneen.
S7
30/06/2016
Liiton tilastot 5.4.2015 klo. 15.30 katsojamäärä 3419! Tuon perusteella sanoin, millä perusteella väität, että oli loppuunmyyty?

Tais nyt Oskulla mennä nimittäin vuodet ja vastustajat pahasti sekaisin,--> 20.4.2014 klo. 15.50 katsojamäärä 4634.

Eli jo tosta voidaan vetää johtopäätökset, jengiä ei kiinnosta kuin varmasti ratkaiseva peli. Lisää todisteita voi katella katsojamääristä aikaisemmissa finaaleissa. Joo ei varmaan pidä täysin paikkaansa, mutta suuntaa antaa. Ei ole riittävää suosiota myydä useampaa ottelua loppuun!

Toki mun ihan turha yrittää teille sanoa, koska sen verta kova etelän vetelän leiman jo ootte lyöneet otsaan. Mä vaan yritän nyt kattoa näitä hommia realistisesti ja sillä tavalla, missä ihan oikeasti lajissa mennään. Eräs Heikki täällä joskus maininnut asioista ja itseasiassa ihan asiaa puhuu. Katsojamäärät ratkaisupeleissä ei olekaan mitenkään räjähtäen kasvaneet. Omaa kieltä kertoo edellinen liigan katsoja ennätys Joensuusta vuodelta miekka ja kivi. Ja toivottavasti säbä ei tee josbia ja jää elämään "vanhoissa meriiteissä". Ja toisin kuin luullaan, ollaanko sittenkin liitossa enemmän hereillä missä oikeasti mennään?

Ylijohtavan sanoin, me breikattiin, päästiin urheiluruutuun...
Supertoimisto
30/06/2016
Ehdotan, että liiton toimisto siirretään Tampereelle tai Jyväskylään. Kokeillaan muutama vuosi, että sujuisiko lajin kehittäminen paremmin Helsingin ulkopuolella. Alkaa tuo nykyinen meno olla sen verran seuroja ja yleisöä halveksivaa.
SSV-Fani
01/07/2016
Ovatko Helsinkiläiset muka kykenemättömiä tekemään asioita?
S7
01/07/2016
Niin no jos ajatellaan, että liiton hallitus tekee päätökset, niin siellä tasan 1 helsinkiläinen...
Osku
01/07/2016
Totta, meni vuodet sekaisin. 2015 finaalisarjassa olikin (tosin pelejäkin vain 4) katsojia vain reilut 9500. Sarja kesti noin 2 viikkoa ja kaikki pelit näytettiin TV 2:lta. Montakohan lehtijuttua sarjasta tehtiin verrattuna superfinaaliin? Entä muu TV-näkyvyys?
talkoolaisilta terveiset
06/07/2016
Pesäpallo ja salibandy kuuluu landelle,

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.