Divarit

Playpal Säbä, mikä ihme se on?

17.06.
2016
0 Kommenttia
3
Divarit
Kuvakaappaus: Playpalin esittelyvideo / Youtube

Kuvakaappaus: Playpalin esittelyvideo / Youtube

Aika monet laji-ihmiset ovat jo Playpal Säbästä jotain kuulleet, ainakin nimen vähintään. Pääkallo.fi päätti selvittää mikä on homman nimi.

Jukka Rantanen vastaa puhelimeen yli 20 vuoden salibandykokemuksella. Forssalaisen salibandyn kasvot, Salibandyliiton valtuuston monivuotinen jäsen ja muun muassa järvisählyn SM-kisat kehitellyt Rantanen on myös Playpalin takana.

– Tämä on hyvä juttu, koska kyseessä on matalan kynnyksen harrastamista. Playpal toimii erityisesti niille, jotka eivät pysty sitoutumaan joukkueiden, seurojen tai muiden tekeminen aikatauluihin, Rantanen alustaa.

Playpal on höntsäsarja tai oikeastaan -järjestelmä, jonka ideana on, että harrastajat voivat pelata pelejä omilla kotinurkilla juuri silloin kun heille sopii ja kenen kanssa sopii. Pelit on tarkoitettu yli 15-vuotiaille, ne pelataan pienpeleinä ja pelipaikkoina toimivat seurojen tarjoamat vapaat salivuorot. Peliä pyöritetään Playpal-sovelluksen mobiilitulostaulua apuna käyttäen.

Mukaan pääsee tekemällä ensin tunnuksen itselleen ja sitten varaamalla pelit joko netistä ja sovelluksella. Jokainen pelaaja saa tunnukselleen oman tasoituskertoimen, johon vaikuttavat ikä, sukupuoli ja harrastuneisuus.

– 2,50 euron kertamaksuun sisältyy kaikki, eli lisenssi, salimaksut ja pelaaminen. Kun yhdelle pelikerralla saadaan 11 pelaajaa mukaan, niin pelit saadaan pystyyn. Playpal on moderni, siinä yhdistetään mobiilia, somea ja reaalielämää, Rantanen selventää.

Kuvakaappaus: Playpalin esittelyvideo / Youtube

Kuvakaappaus: Playpalin esittelyvideo / Youtube

Ensimmäisen kerran Rantanen sai idean Playpalin tyyppisestä virityksestä jo vuonna 2011, kun hän pohti miten Järvisählyä saisi levitettyä laajemmalle. Viimeiset 2,5 vuotta Rantanen touhunnut, kohkannut ja kehitellyt kasaan järjestelmää, joka on nyt valmis. Alusta asti Playpalia on kehitetty yhdessä Salibandyliiton kanssa.

– Nyt hommat on siinä aiheessa, että käytännössä kaikki on valmiina. Odotellaan vain, että seuroja liittyy mukaan. Yritän tällä hetkellä saada asiat sille mallille, että esimerkiksi Tampereella alkaa jo Playpal-pelit.

Toiminta on luonnollisesti tarkoitus ulottaa koko maahan – ja mahdollisesti Suomen rajojenkin ulkopuolelle. Rantasen äänestä ja puheista kuulee, että luotto Playpalia kohtaan on kova.

– Parhaimmillaan tämä voi johtaa maailmanvalloitukseen. Tällaista sarjaa ja järjestelmää ei ole missään. Mitään uutta ei ole tavallaan keksitty, on vaan osattu yhdistää erilaisia asioita. Ja tähän on muun muassa haettu patentti – myös kansainvälisesti.

Lisää tietoa Playpal Säbästä:
Playpalin kotisivut
Playpal Facebookissa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.