Liigat

SalBa jatkosopimukseen pistemiehensä kanssa – ”Viime kausi ei ollut nappisuoritus”

19.06.
2016
7 Kommenttia
1
Liigat
Taitavana ja tehokkaana tunnettu Miikka Sokka jatkaa myös ensi kaudella raumalaisten riveissä. Kuva: Elmeri Elo

Taitavana ja tehokkaana tunnettu Miikka Sokka (oik.) jatkaa myös ensi kaudella raumalaisten riveissä. Kuva: Elmeri Elo

Turkulaislähtöinen hyökkääjä Miikka Sokka on solminut jatkosopimuksen miesten Salibandyliigassa pelaavan Rauman SalBan kanssa. Pitkästä loukkaantumisesta viime kaudeksi kuntoutunut Sokka oli SalBan toiseksi paras pistemies runkosarjassa.

23-vuotias hyökkääjä heilutti maaliverkkoa yhteensä 16 kertaa ja jakoi lisäksi 14 maalisyöttöä. Playout-vaiheessa Sokka oli niin ikään tärkeässä roolissa, kun SalBa säilytti liigapaikkansa.

– Tietyllä tavalla voi ottaa paineita onnistua viime kauden jälkeen, jos haluaa. Ei missään nimessä viime kausi ollut mikään nappisuoritus tai erityisen hyvä. Se oli hyvä henkilökohtaisella tasolla, mutta kyllä siitä pystytään parantamaan, Sokka tuumi alla SalBan videohaastattelussa.

Sokka on pelannut Salibandyliigassa 99 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt tehopisteet 52+39=91. Hänet valittiin myös edustamaan Suomea heinäkuussa pelattaviin opiskelijoiden MM-kisoihin Portugalin Portoon.

Tuoreen jatkosopimuksen solmineen Sokan haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan alla olevasta videosta.

SalBan sopimuspelaajat:
Aleksei Kohtala (MV)
Veli Peltonen
Niko Kaerla
Jan-Erik Aaltonen
Waltteri Virtanen
Rasmus Horn
Niklas Horn
Antti Keskitalo
Tomi Lahti
Mikko Viitanen
Jani Lehtoniemi
Jussi Tammi
Miikka Sokka
Ville-Petteri Lilja
Petteri Salonen
Markus Lehtinen
Antti Vuorinen (Wirmo)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Petteri S.
21/06/2016
Kyllähän se on ihan sama ketä tuo Salba hankkii. Liigajumbo tulee olemaan, tosin KRP antaa hyvän vastuksen taistelussa. Mutta hyvä, että joutuvat divariin paskojen olosuhteidensa kanssa.
JZ
21/06/2016
Kyllähän Salbakin aika nihkeältä vielä näyttää. Hyökkäys ollut kapea aina, puolustus kaventunut reilusti ja mihin ovat kaikki veskarit kadonneet?
Tietomiehiä
21/06/2016
Liigassa ennakolta tällä kaudella kyllä muutama harvinaisen huono ryhmä. Steelersillä melkoinen savotta, mutta SalBa näyttää kyllä paperilla vielä huonommalta ja ennen kaikkea kapealta. Steelersillä on valmennus paperilla SalBaa edellä mutta on kyllä ihan uusi tilanne Sihvoselle kun valmentaa sarjatasolle huonoa joukkuetta. Samaan aikaan LASB on nousija ja nousijoilla aina haasteita. Erityisesti pakisto ja mv-osasto vaikuttaa kevyeltä. Sitten Nokian KrP on aina Nokian KrP, ei voi odottaa ihmeitä. Indians heikentynyt rajusti ja vaikeuksia luvassa siellä.

Kun M-Team ja Kooveekin näyttää teräviltä nipulta näihin verrattuna niin käy mielessä taas liigan kaventaminen. Mutta se ei laajemmassa mittakaavassa kannattane.

13.-14. SalBa ja Steelers. Paha sanoa kumpi on huonompi.
10.-12. Indians, KrP ja LASB. SalBan ja Steelersin huonous pelastaa, vain yksi näistä karsii.
8.-9. M-Team ja Koovee ratkaisee kumpi pääsee ottamaan 4-0 turpiin Classicilta.

Sitten on enemmän ja vähemmän asiallisia jengejä loput. Jos joku seitsikosta Classic, EräViikingit, Happee, Oilers, SPV, TPS ja OLS on ulkona pudotuspeleistä, on tapahtunut ihmeitä.

Runkosarjan jännitys on siinä kumpi putoaa suoraan SalBa vai Steelers, kumpi ottaa viimeisen pudotuspelipaikan Koovee vai M-Team ja ohittaako TPS SPV:n ja Happeen runkosarjassa nelospaikkakamppailussa.
AGm
21/06/2016
Siinä ylempänähän tulikin jo pelattua sarja läpi! Ei lisättävää, siirrytään suoraan pleijareihin
pp
21/06/2016
Eikös tuo kooveekin ole heikentynyt. Krp ja Mteam samalla tasolla mitä viimevuonna tai hieman vahvistuneita. Inkkarit ja Lasb karsintarajalla, Salba ja lerssi toistaiseksi näillä nimilistoilla selkeesti heikoimmat.

Sitten jossain tossa välissä lienee OLS ja sitten tulee muut. Happeen lyttäystä en ymmärrä. Sama runko edelleen. Kyllä siitä vielä pari hyvää kautta irtoaa, tosin Clasu ja EV lienevät tylsän ylivoimaisia.
Tietomiehiä
21/06/2016
Sellainen lisäys SalBan puolesta että saavat kuitenkin Lehtoniemen, Sokan ja Keskitalon ympärille ihan ok ykköskentän. Ovat kuitenkin liigan karaisemia aikuisia pelaajia eikä näitä jonaesonin tyyppisiä mukavuusalueneppailijoita.

Samaa mieltä PP kanssa että en ymmärrä miksi Happee ei nyt yhtäkkiä enää pärjääkään. Jokinen vaihtui Kotilaiseen, siinä isoimmat muutokset. Aika plusmiinus nolla ja voi hyvin haastaa ainakin runkosarjassa Classicin ykköstilasta.
Petteri S.
21/06/2016
LASB ainakin jumboilee, jos Tyrkäs on yhtään vastaamassa valmennuksesta. Jos jättää asiat osaavammalle valmentajalle, voivat välttää karsinnat. Puolustus vain on heikko, Steelersistä siirtynyt Mäkinen ainoa liigatason pelaaja. Jos se #77 pelaa sekunninkin, ihmettelen. Mies ei kuuluisi kentälle edes divarissa, johan se välierissä ja finaaleissa siellä huomattiin. Samoin KRP on erittäin surkea, joukkueen pelastaa vain flegmaattinen lupaava ykkösvahtinsa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.