Liigat

Salibandyn jättifuusiosta jäi joukkueellinen liigapelaajia yli – Pääkallo.fi selvitti mihin pelaajat päätyvät

06.06.
2016
25 Kommenttia
6
Liigat
Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala

Tapanilan Erän ja Viikinkien jättifuusio järisytti salibandymaailmaa maaliskuussa. Isoimman huomion fuusiossa on luonnollisesti saanut EräViikinkien miesten liigajoukkue, joka alkaa olla vähitellen kasassa. Mutta mihin päätyivät tai päätyvät Erästä ja Viikingeistä yli jääneet pelaajat? Pääkallo.fi otti asiasta selvää.

– Tällä hetkellä meillä on 21 sopimuspelaajaa ja olemme toistaiseksi tyytyväisiä joukkueen rakenteeseen. Johtoajatus on koko ajan ollut se, että haluamme pelata mestaruudesta heti ensi keväänä, mutta yhtälailla myös jatkossa pidemmällä tähtäimellä, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava kommentoi viime viikolla seuran verkkosivuilla.

Tiettävästi joukkuetta täydennetään enää korkeintaan parilla pelaajalla. Monen yli jääneen pelaajan uusi osoite tai jatkosuunnitelmat ovat jo selvillä, mutta kaikkien pelaajien osalta tilanne ei ole vielä selvä.

Esimerkiksi kokeneen kaartista jatko on auki vielä Tom Strömstenin, Tero Tiitun ja Mikael Järven osalta. Strömsten lopettaa tai jatkaa pelaamista jossain seurassa. Tiitu haikailee tiettävästi Sveitsin suuntaan, mutta saattaa vielä myös päätyä EräViikinkienkin ryhmään. Pelaamista näillä näkymin jatkavan Järven pelikuviot ovat puolestaan täysin hämärän peitossa – EräViikinkien ryhmään Järvi ei ole mahtumassa.

Lopettavien listaan voidaan suhteellisen varmasti kirjata Viikingeistä Harri Forstenin, Kimmo Kinnusen, Pasi Laitilan ja Timo Toivosen nimet. Erästä puolestaan viimeiset pelinsä pääsarjatasolla ovat näillä näkymin pelanneet ainakin Jussi Kosola, Sami Lehtinen, Petri Ikonen ja Tomi Palin.

Vielä julkaisemattomista siirroista käytännössä varmoina voidaan pitää Lauri Stenforsin ja Jani Hyytiäisen loikkausta Viikingeistä TPS:n riveihin sekä Mikko Pasasen ja Riku Holopaisen vaihtoa Erästä M-Teamiin.

Mainion kevätkauden pelanneen taitavan Iiro Lankisen huhuttu siirto Erästä Welhoihin on puolestaan vielä vaiheessa. Lankinen tiettävästi haluaa takaisin Kuopioon, mutta hänellä on voimassa oleva sopimus Erän / EräViikinkien kanssa.

Alle on listattu ensin EräViikinkien sopimuspelaajat. Perässä ovat omissa listoissaan sekä Viikinkien että Erän ylijääneet pelaajat. Jokaisen pelaajan kohdalla on perässä sulkeissa tietoa ensi kauden kuvioista.

EräViikinkien sopimuspelaajat

Maalivahdit
Santtu Strandberg (Viikingit)
Markus Laakso (Erä)

Puolustajat
Tommi Aro (Erä)
Janne Salonen (Erä)
Marko Juselius (Viikingit)
Ossi Jalonen (Erä)
Ilkka Koski (Erä)
Tapio Kinnunen (Viikingit)
Jukka Soini (Viikingit)

Hyökkääjät
Jani Kukkola (Helsingborg, Ruotsi)
Lauri Kapanen (Erä)
Miko Kailiala (Viikingit)
Tuomas Iiskola (Erä)
Tommi Rosendahl (Erä)
Perttu Puska (Erä)
Roni Laasonen (Viikingit)
Tuure Ailio (Erä)
Kevin Söderling (Viikingit)
Joonatan Surakka (Erä)
Janne Hyvönen (Viikingit)
Mika Moilanen (Helsingborg, Ruotsi)

Viikingeistä yli jääneet pelaajat

Maalivahti
Kristian Krogius (jatkosta ei tietoa)

Puolustajat
Kimmo Kinnunen (lopettaa)
Mikael Lax (Thurgau, Sveitsi)
Lauri Stenfors (TPS)
Eric Storgårds (Oilers)
Jere Liljenbäck (todennäköisesti Steelers)

Hyökkääjät
Niclas Meyer (Oilers)
Jere Oksanen (Nokian KrP)
Harri Forsten (lopettaa)
Mikael Järvi (jatko auki, jatkanee pelaamista)
Pasi Laitila (lopettaa)
Mikko Sipilä (jatko auki, ulkomaille tai kotimaan pääsarjat)
Tero Tiitu (jatko auki, EräViikingit tai Sveitsi)
Jani Hyytiäinen (TPS)

Tapanilan Erästä yli jääneet pelaajat

Maalivahti
Teemu Kortelainen (todennäköisesti lopettaa)

Puolustajat
Jussi Kosola (lopettaa)
Sami Lehtinen (lopettaa)
Kasper Vainikka (välivuosi tai Erä Akatemia)
Iiro Lankinen (Welhot, siirto ei selvä vielä)

Hyökkääjät
Aaro Koski (Erä Akatemia)
Petri Ikonen (lopettaa / alasarjat)
Riku Holopainen (M-Team)
Eero Nuutinen (todennäköisesti EräViikingit, pitkä loukkaantuminen taustalla)
Tom Strömsten (jatko auki, lopettaa tai jatkaa pelaamista, mahdollinen seura ei selvillä)
Miika Iskanius (todennäköisesti Erä Akatemia)
Mikko Pasanen (M-Team)
Mikko Jolma (Thurgau, Sveitsi)
Miska Mäkinen (Indians tai EräViikingit, on EräViikinkien sopimuspelaaja)
Tomi Palin (lopettaa, alasarjat)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Legenda
06/06/2016
On kyllä vähän helvetin ihme, jos ei Järvi mahdu Eräjormien jengiin! Mies on Johtaja isolla jiillä ja varsinkin tiukoissa paikoissa painonsa arvoinen kultaa. Käsittämätöntä lyhytnäköisyyttä, jos ei Naava sitä näe.
Legendalle
06/06/2016
Eiköhän tuo Naava oman pelikaverinsa tunne, ja arvostaa taatusti saavutuksia ja persoonana niin ylös kuin salibandypelaajan voi. Tosiasia kuitenkin lienee, että Leijonakuningasta tuskin saa penkille ilmaiseksi. Tässä on paljolti samaa, kuin Storvretan päätöksessä vuosi sitten. Rohkeita valintoja. Ruotsissa tuotti tulosta heti ensimmäisellä kaudella, saa nähdä miten käy Helsingissä.
Naama
06/06/2016
No jos Järvi lopettaa niin EräViikinkien ekassa kotipelissä vedetään varmaan paitaa kattoon? Kohosen jälkeen paras Suomesta tullut pelaaja.
Jämä tai ei
06/06/2016
Kyllä mä vähän ihmettelen taas pääkallo tapaa kirjoittaa. Mikä termi tää yli jääneet pelaajat on. Tästä saa ihan käsityksen että kaikki jotka eivät ole nimihirviön pelaajalistalla olisivat halunneet siellä olla mutta eivät sopparia olisi saaneet. Näinhän ei ole vaan pelaajia on siirtynyt ihan vaikka sopparia on tarjottu.
Naama
06/06/2016
Tuohon puolustukseen kun olisi saatu kiinnitettyä Lax, Stenfors, Kosola ja Lankinen niin aiai. Puolustuksen budjetti meni Helsingborgin siirtoihin?
Kingi
06/06/2016
Mäkinen siirtyi Indiansiin, harmi.
Naketin
06/06/2016
Kassu Vainikka (alasarjat)
JiiK
06/06/2016
Meyer olisi kyllä loistolisä Oilersiin.
Kuoma
07/06/2016
Hyökkäykseen erittäin kovat 3 ketjus, mutta puolustajat ei ole edes liigan keskikastia... Tällä porukalla ei pärjätä classicille.
JOOJOO
07/06/2016
En tosiaankaan minäkään tajua miksei Järvi muka mahtuisi.
Äijähän oli finaalikeväänä täyttä rautaa.
Mutta enpä pääse monen muunkaan jengin papereita sorvaamaan.

Paperilla EräViikkarit meinaa voittaa mestaruuden vanhaan Classic tyyliin; hyökkäämällä.
Johtajaa vailla
07/06/2016
Eikös näitä sopimuksia tekevässä taustajoukoissa lauletakaan lojaalisuudesta? Miten se meni, kuinka monen vuoden kuuliaisuus olikaan kyseessä?
Seuraaja
07/06/2016
Viikkareiden "nuorennusleikkaus" on vihdoinkin tehty, seurojen yhdistäminen saattoi sen maaliin.
Tiitu, Järvi, Kinnunen, Toivonen ja Forsten siirtyvät katsomon puolelle kannustamaan. Juniorien valmennukseen näitä herroja tarvitaan enemmän kuin kentällä.
Ihmettelijö
07/06/2016
Miksi EräViikingit ei suostu purkamaan Lankisen sopimusta? ymmärtäisi jos olisi lähdössä toiseen liigajoukkueeseen mutta on palaamassa kotikaupunkiinsa.
Järvi
07/06/2016
Järvi menos Nokian krp.
Järvi lerssiin!
07/06/2016
Oiku Järvi menis Oilerssiin, ois niin mahtava nähdä ens kaudella miten mies antaa eräpupuille kyytiä. Yks Kinnunen takalinjoilla ei muuta sitä faktaa, että paineensietokykyä ja kovuutta on eräpupuissa poikkeuksellisen vähän. Ei jatkoon.
S7
07/06/2016
Katellaan kauden aikana miten paineita siedetään, mutta onhan tossa jengissä nyt ihan selkeitä liidereitä! Aro puolustuksessa, jos miettii pallollista peliä, niin hyvä jätkä siihen rooliin. Late menetys, mutta mun mielestä pallollinen peli ei ole sen vahvin laji ollut. Ja nuorille jätkille tarjotaan isoa ruutua, tolla tavallahan ne clasun Salot ja Savoset on kehittyneet siihen pisteeseen, missä ovat nytten. Mä kyllä näen, että nyt EVI:ssä on melkoisen hyvä kattaus kokemusta ja nuoruutta. Toki kokeneimmillakin jätkillä on varmasti nälkää voittaa, kun ei palkintokaapit notku ihan samalla tavalla kuin Viikkareiden konkareilla.

Järvi on aina yksi kovimmista, mutta ilmeisesti ei ole löydetty äijälle sopivaa roolia tai sitten Mikke on ite halunnut lähteä vielä kokeilemaan jotain uutta? Forsten ois ollut hyvä lisä, mutta taitaa tohtorin tohtoroinnit viedä liikaa aikaa...

Puolustusta on parjattu. Mä heitän provon ja väitän, että herrat Juselius ja Soini tulee ens kaudella näyttämään epälijöille kuuluisat närhen munat! Ja lisäksi tuolta ihan junnu osastolta joku nousee, Olli Laine tyylisesti parrasvaloihin. Jos mennään ajassa taaksepäin, niin kuka tiesi Lauri Stenforssin ennen siirtoa SSV:n?
Espoo
07/06/2016
Ei mahdu metsuri Järvi Oilerssiin, ehkä 5 vuotta sitten se olisi ollut mahdollista.
Stadi
07/06/2016
Järveä huhuiltu HIFK:n punanuttuun mikäli Eräjormien kanssa ei sopimukseen päästä...
Heikki
07/06/2016
Nyt kun Järvestä täällä kirjoitellaan, niin täytyy sanoa, etttä sääliksi käy kaveria. Ura kun loppuu ihan sama missä jengissä, niin se uran kannalta merkittävin nippu on huorattu hajalle ja Järven tasoisen legendan uran päätösjuhlallisuudet jää kokematta. Teki Kurre kusisen tempun kapteenilleen viemällä joukkueen jalkojen alta.
S7
07/06/2016
Toi harmi miken kannalta, mutta asioista tietämättä en kurrea manaa. Huhujen mukaan aika pakko rako oli taloudellisesti. Kaatuuhan noita ammattilaisporukoitakin...
Tieto
07/06/2016
Järvi Classiciin.
Hannu Hanhi
08/06/2016
Kyllä itekin ihmettelen, miten on laulaja tämän hoitamassa, jos näin on, että ei Järveä Eräviikingeissä nähdä. Kiva kaveritemppu.
Umba Lumba
08/06/2016
Osa ei näytä vieläkään tajunneen, ettei Kurrella ollut vaihtoehtoa.

Viikinkejä ei ole enää olemassa.

Vanha raihnainen, mutta sinänsä kunniakkaan historian omaava, uroshämähäkki paritteli erittäin hyväkuntoisen naaraan kanssa. Parittelun jälkeen naaras söi koiraan.
Herätys
08/06/2016
Salibandy Seura Viikingit ja Tapanilan Erä ovat molemmat vielä olemassa. Ei ne lähtenyt mihinkään, tietyt Erän ja SSV:n joukkueet vain yhdistäytyi.
Partaa ja tukkaa
10/06/2016
Järvi ja Vänttinen samassa seurassa (Classicissa). Mielelläni näkisin sen ensi kaudella ihan paikan päällä peleissä. Huikeita pelimiehiä molemmat.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.