SPV menettää aimo annoksen kokemusta – kaksi pitkän linjan Peliveljeä Sveitsiin

Erik Härkönen kanttailee jatkossa UHC Grünenmattin paidassa. Kuva: Juha Käenmäki

Erik Härkönen kanttailee jatkossa UHC Grünenmattin paidassa. Kuva: Juha Käenmäki
Erik Härkönen kanttailee jatkossa UHC Grünenmattin paidassa. Kuva: Juha Käenmäki

Pitkään Seinäjoen Peliveljiä miesten Salibandyliigassa edustaneet Erik Härkönen ja Miika Malkamäki vaihtavat tulevaksi kaudeksi maisemaa. Kaksikon uusi osoite on Sveitsin NLA-liigan UHC Grünenmatt.

Kovasta laukauksestaan ja näppärästä mailatekniikastaan tunnettu Härkönen, 28, ehti pelata 10 SPV-kautensa aikana 199 runkosarjan ottelua, ja tuona aikana syntyi 109+47=156 tehopistettä. Palkintokaapista löytyvät kaikki Peliveljien SM-mitalit, eli kolme kultaista, yksi hopeinen ja kaksi pronssista mitalia.

Vahvaksi peruspuolustajaksi profiloitunut Malkamäki, 30, puolestaan debytoi SPV-paidassa jo kaudella 2005-2006 kahdeksan ottelun verran, ja yhteensä runkosarjapelejä on kertynyt 268 kappaletta tehopistein 20+30=50. Kaapissa on Härkösen tavoin mitalisarja 3-1-2. Huomionarvoista on se, että teräsmies Malkamäki ei ole missannut yhtään runkosarjapeliä viimeisten kymmenen kauden aikana.

– Härkösen ja Malkamäen myötä joukkue saa kaksi kokenutta pelaajaa ja kolminkertaista Suomen mestaria riveihinsä, Grünenmattin sivuilla iloitaan.

UHC Grünenmattissa pelaavat ensi kaudella suomalaiskaksikon seurana ulkomaalaisista ruotsalaiset Felix Forsmark ja Alexander Johansson sekä tshekkiläinen Jan Danis.

SPV on menettänyt viime kauden joukkueestaan jo paljon kokemusta Mika Kohosen, Jarno Ihmeen, Petri Hakosen ja Jalo Kouvosen muodossa, ja nyt listalle lisätään Härkösen ja Malkamäen nimet. Lisäksi nuori ja lupaava Eemeli Peltonen siirtyi TPS:n riveihin Turkuun. Tulopuolella on tällä hetkellä Oulun Seinäjokeen vaihtava puolustaja Matias Veikkola sekä SB Vaasasta siirtyvä monikäyttöinen Arttu Kukko.

9 comments

  1. Valitettavasti SPV tippuu nyt liigassa taistelemaan pudotuspelipaikasta, sama tilanne näyttää olevan myös Happeella. Pari vuotta sitten olivat molemmat seurat liigan eliittiä mutta jos ei ajoissa tehdä investointeja tulevaisuuteen niin menestyksen suunta on selvä.
    Juniorien kautta saadaan paras alusta kun rakennetaan kestävää kehitystä.
    Varoittavia esimerkkejä muille seuroille,.
    Pääkaupunkiseudulla Viikingit teki saman virheen ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi fuusio seuran kanssa joka oli hoitanut myös juniorityön.

  2. Paitsi että ssv:n b pojat vei mestaruuden ja parilla vanhemmalla jätkällä nosti a:n takasin sm sarjaan. Panostusta alko olee kyllä loppuvaiheessa. Tiimarin konkka tais olla se suurin syy yhdistymiseen…

  3. Kyllä on kova liikenne poispäin spevestä. Ennakkoarvioissa varmaan tulee tipahtamaan taisteluun pleijaripaikoista. Nyt olisi Koposella hyvä paikka kerrankin tehdä kunnon rebuild, kun mestaruusvuosien runko karannut maailmalle. Nuorten SM:ää ainakin pisteiden valossa dominoinut sellainen herra kuin Visa Noponen (??), joten luulisi sieltä ok junnujakin löytyvän.

    Ja mitä Happeeseen tulee, niin kyllä tuolla rungolla vielä muutaman kauden siellä top5 pyörii.

  4. Mitenkäs se Happee nyt yhtäkkiä tippuu jo pleijaritaisteluun? Viime kauden joukkuehan siellä jatkaa lähes kokonaan?

  5. Kovaa tietämystä on junioritoiminnasta ja miten junnuja pitäs edariin nostella tällä palstalla. Spevekin nyt koko lailla pitkän linjan seurana varmasti tietää mitä menestyminen vaatii. Pesti jossa päätökset nuijitaan pöytään ei välttämättä ole ihan niin mustavalkoinen miltä se joidenkin mielestä näyttää :). Tuskin kukaan laittaisi vastaan, että saisi A-junnuista kerta heitolla pari kenttää valmiita pelimiehiä kehiin. Tasapainottelua tuloksen tekemisen ja kehittymisen kanssa kuten ah niin monessa liiketoiminnassa.

  6. Mutta Härköselle maiseman vaihto tekee varmasti hyvää. Voisi kuvitella, että tarjolla on vastuuta puhtaalta pöydältä, eikä yhdestä virheestä luultavasti joudu nyt penkin päähän. Potentiaalia kaverissa on edelleen, Spevessä vastuuta ei vaan kärkiketjuissa irronnut kuin satunaisesti.

  7. Onko SPV todellisuudessa heikentynyt dramaattisesti? sanoo:

    Vaikka lähtijöiden lista on pitkä, en silti laskisi Peliveljien olevan täysin vailla mahdollisuuksia. Vaikka lähtivät on nimekkäitä, täytyy kuitenkin muistaa, ettei hyökkäys kuitenkaan ole ihan tusinatavaraa. Ne, jotka ovat vastanneet SPV:n tehoista ovat edelleen mukana eli ykkönen kokonaisuudessaan +Hankkio, Pelto-Arvo, Kiviranta. Mihun lähtöä ei monikaan ainakaan viimeinen kauden perusteella laske menetykseksi, enempää kuin Hakalaakaan. Härkönen on hyökkäyspään suurin menetys. Puolustuksessa Hakosen lähtö on joukkueen pahin menetys. Häntä ei ensi kaudelle korvaa täysin millään, varsinkaan hyökkäyssuunnan pelissä. Sen sijaan Kukko ja Veikkola paikkaavat menen tullen Kouvosen ja Malkamäen. Toiseksi pahin menetys on Ihme, mutta Kivimäki ja Hannula ovat nytvterveessä kilpailutilanteessa ja täysin liigan vaatimukset täyttävät kaksikko. Koposen valmennuksessa ja hänen vaatimustasollaan uudistunut SPV on selkeästi pudotuspelijoukkue. Ja siitä eteenpäin kaikki on mahdollista, yllätyksetkin.