Liigat

Steelersin miesten joukkue julki – kokenut maaliruisku palaa liigaan viiden vuoden tauon jälkeen

16.06.
2016
36 Kommenttia
1
Liigat
Nico Jonaeson jatkaa Steelersin paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Nico Jonaeson jatkaa Steelersin paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Salibandyliigassa pelaava Steelersin miesten edustusjoukkueen runko kaudelle 2016-2017 on julkistettu. Uusina pelaajina joukkueessa nähdään Tomi Aaltonen Loimaan Leiskusta, Jouko Honkanen SC Urbansista, Jere Liljenbäck Viikingeistä ja nuoria lupaavia pelaajia Axel Cedercreutzin, Samuli Grönforsin sekä Henrik Puumalan muodossa.

Listaukssa on myös mainittuna ne pelaajat, jotka hakevat vielä pelipaikkaansa try out -mahdollisuuden kautta. Samoin Jussi Sihvosen luotsaama valmennusosasto sai vahvistuksia.

– Joukkueen rakentaminen alkoi välittömästi päävalmentajasopimukseni julkistamisen jälkeen. Tarkoituksena on rakentaa pitkällä aikajänteellä menestyvä joukkue miesten Salibandyliigaan eikä hakea oikotietä onneen tai mitään pikavoittoja. Meillä on entuudestaan yhtenäinen runko jota on pyritty muokkaamaan liigakelpoiseksi uudistamalla toimintamallit, harjoituskulttuuri ja vahvistamalla joukkueessa tiettyjä osa-alueita, päävalmentaja Jussi Sihvonen kertoi.

– Avainpelaajista useammalla on jo liigakokemusta ja uskon että Divarissa taitonsa jo todistaneet Teemu Metsälä, Nico Jonaeson ja Markus Sipronen haluavat näyttää myös liigassa. Uusista pelaajista löytyy muutama paluumuuttaja, kun mukaan saatiin 194:n runkosarja- ja 28:n playoff-pisteen Jouko Honkanen, sekä Viikingeistä siirtyvä ikitaistelija Jere Liljenbäck.

– Näiden herrojen lisäksi rosteria on täydennetty liigakokemusta omaavalla nuorten maailmanmestarivahti Tomi Aaltosella, sekä A-nuorissa Suomen mestaruuden voittaneella Axel Cedercreutzilla. Mielenkiintoisia nimiä ovat myös nuorten maajoukkueessa edukseen esiintynyt Samuli Grönfors sekä maaliahne Henrik Puumala. Lisäksi kesäringissä mukana on vielä useampi try out -pelaaja sekä seuran omia junioreita hakemassa paikkaa joukkueesta, Sihvonen valaisi.

Yksi Sihvosen hankkimista pelaajista on vuosia 2. divisioonan SC Urbansia edustanut Jouko Honkanen, joka oli valmis lähtemään jälleen liigaan, kun kutsu kävi. Sihvonen edusti hämeenlinnalaista Trackersia liigassa viiden kauden ajan ja tamperelaista Classicia yhden kauden verran. Edellinen liigaottelu on vuodelta 2011.

– Hienoa saada mahdollisuus vielä testata omia rajoja liigassa ja olla tuomassa kokemusta nuoreen joukkueeseen. Kokeneena pelaajana uskon voivani auttaa joukkuetta myös pelillisesti. Joukkueessa on paljon samanlaista ilmettä kuin takavuosien liigajoukkue Trackersissa. Löytyy hyvää ”me” -henkeä, jolla yllätetään kaudella moni jengi. Kesän jälkeen kasassa on taatusti nuori, nälkäinen ja valmis joukkue. Hämeenlinnasta on aina noussut liigaan tähtiä ja niin tulee nousemaan tälläkin kaudella, Honkanen linjasi.

Yksi näistä tähdistä on myös tulevalla kaudella jatkava Teemu Metsälä

– Ilmapiiri joukkueessa on ollut todella hyvä. Paljon uusia kasvoja tullut rinkiin mukaan, mutta hyvin on uudet pelaajat päässyt sisään ja etenkin vanhemmat ja kokeneet pelaajat kuten Joksi (Jouko Honkanen) ovat näyttäneet kokemuksellaan esimerkkiä meille nuorille pelaajille. Kesätreeneissä ollaan vedetty lujaa ja raskaita treenejä on ollut, mutta tosi hyvin siitä huolimatta kaveria on jaksettu tsempata ja hauskaa on ollut, Metsälä sanaili.

Joukkue saattaa vielä elää ja näitä tulevia tähtiä voi olla vielä tulossa joukkueeseen:

– Käymme edelleen neuvotteluja muutaman täsmähankinnan kanssa ja meille on tulossa testiin myös ulkomailta maajoukkuestatuksen ja MM-kisakokemusta omaava pelaaja. Toivottavasti pääsemme kesän mittaan tiedottamaan vielä mahdollisista lisävahvistuksista, Sihvonen totesi.

Valmennus ja taustat ovat myös vahvistuneet, kun valmennustiimiin on kiinnitetty Jussi Sihvosen ja Keijo Matilaisen lisäksi Josban entinen pääkäskijä Petri Torni. Lisäksi katsomovalmentajaksi on hankittu ”professori” lempinimeä kantava analyytikko Jarno Saarenkanta. Maalivahtipuolelle Steelers kiinnitti kokeneen Petteri Salmisen työskentelemään maalivahtikonsulttina.

Maalivahdit
Tomi Aaltonen
Jaakko Vahtokari
Ilari Nykänen (Try out)

Puolustajat
Janne Ijäs
Teemu Metsälä
Jere Liljenbäck
Lauri Viitala
Roope Grönholm
Otso Kakko (Try out)
Olli Jaakonsaari (Try out)
Eemeli Tikkanen (Try out)
Iivo Metsä-Eerola (Try out)

Hyökkääjät
Nico Jonaeson
Iiro Nurminen
Jouko Honkanen
Timo Johansson
Markus Sipronen
Aleksanteri Ihalainen
Miiro Maunula
Daniel Megyaszai
Axel Cedercreutz
Valtteri Niemi
Samuli Grönfors
Henrik Puumala
Teuvo Kinnunen (Try out)
Aleksi Kulmala (Try out)
Atte Kurkikangas (Try out)

Valmennus
Jussi Sihvonen, päävalmentaja
Keijo Matilainen, valmentaja
Petri Torni, valmentaja
Jarno Saarenkanta, katsomovalmentaja
Petteri Salminen, maalivahtikonsultti
Mika Koskinen, manageri
Aki Töyrylä, joukkueenjohtaja
Mikko Känkänen, joukkueenjohtaja

Teksti: Steelersin tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Fani
16/06/2016
Hyvä grönfors, ota liiga haltuun!!!
Suora putoaminen
16/06/2016
edessä
Jamppa
16/06/2016
Samulin pitää vielä opetella puolustamaan että pärjää liigassa. Maalinteossa hän kyllä osaa.
Hyvähyvähyvähyvä
16/06/2016
Ainakin valmentajia riittää :)
Ukko
17/06/2016
Oho. Ei taida salba olla tänäkään vuonna viiminen!
katsomosta A1
17/06/2016
Ja taas on näemmämeedioita liikkeellä.... ei kai nimilista liene se mikä ratkaisee vaan se miten sitten pelit pelataan, suhteessa toisiin. Itse odotan mielenkiinnolla kuinka haastajan roolissa olevaa, uusin tuulin käynnistynyttä joukkuetta, pääsee seuraamaan livenä.
liimaaja
17/06/2016
Minne mahtoi Jokinen siirtyä??
S7
17/06/2016
Ei nimilists. Mutta se ei näytä hyvältä, ainakasn mulle, kun puolet pakeista tryoutteja. Ehkä sitten tulossa vahvistuksia...
Imuri
17/06/2016
Jamppa - Samuli oli viime kauden Fosun ylivoimaisesti parhaita puolustajia sillä tontillaan pelatessaan. Loistavaa peittotyöskentelyä, hidastuksia ja piti omat miehensä. Lisäksi annettavaa hyökkäykseen puolustajana paljon !
Camaan Gee!
Hoover
17/06/2016
Imurin kommentti kertoo kyllä Fosun puolustuksen tasosta enemmän kuin Samulin puolustamistaidoista. Toivottavasti mies ymmärtää puolustamisen tärkeyden, kun tässä loppukeväästä sai vihdoin ensimmäisen herätyksen peliurallaan myös fysiikan treenaamiseen. Huikea kaveri hyökkäyksessä mutta puolustuksessa pitäisi tapahtua paljon halun ja sitä myötä taitojen puolesta. Samulilla on selvä halu tehdä maaleja ja antaa myös hienoa syöttöjä. Nyt pitäisi vielä saada kiksejä siitä että pystyy estämään vastustajan maalinteon. Fiksu kaveri kyseessä joten en pidä ollenkaan mahdottomuutena nousta uudelle tasolle. Tulen mielenkiinnolla seuraamaan miehen edesottamuksia Steelerssissä.
Fani
17/06/2016
Ihanaa nähdä Axel vihdoin liigassa!
Peksi
17/06/2016
Ei tuo tietenkään EräViikingeille pärjää paperilla – kuka semmoista nyt oikeastaan odotti?
Kiinnostavaa tulla katsomaan pelejä paikan päälle, kun on paljon nuoria pelaajia, joilla on paljon potentiaalia. Hyvällä valmennuksella voidaan nähdä ok tarina jo ekalla kaudella. Ja sit siitä askelia eteenpäin.
Nyt selvisi liigan paskin joukkue
17/06/2016
Steelers ei ole mitään ilman Lastikkaa ja tällä joukkueella ei montaa voittoa tule salibandyliigassa.
Paksu-Peke
17/06/2016
Kyllä tää jengi ny salbaa vie menhen tulhen :D
KATSOMOSTA A1
17/06/2016
Uskon , että kukaan ei ole korvaamaton, ei edes Lastikka (vaikka erityisen lahjakas onkin). ja ennen ei ainakaan sarjassa ole jaettu p...a , p...in ja erityisen p...a sijoituksia. Mitähän lajia yllä oleva harrastaa?
jz
17/06/2016
Nähdäkseni tää joukkue on samantasoinen tai hieman heikompi kuin se porukka, joka keväällä hävisi Salballe suoraan 3-0. Kyllä tuo vielä kärkeen huutaisi vahviketta.

Tosin voihan olla että esimerkiksi Salba heikkenee vielä enemmän. Myös Inkkareiden suhteen on jännä nähdä, onko menetyksiä pystytty paikkaamaan.

LASB saattaa olla jopa välttää karsinnat suoraan melko helposti. Mutta katsellaan, nousijan osa on aina aika karu ja oppitunteja on edessä monta.
#RUOTANEN
17/06/2016
Tuossa on nyt tosiaan lista nimiä, mitä ihmiset ovat arvostelleet pääasiassa negatiivisesti. Tunnetteko noita pelaajia, tai tiedättekö heidän peliotteista. Oletteko nähnyt edes heidän pelaavan? Ette ainakaan yhdessä. Ei kukaan vielä ole.

Yksi TODELLA ISO ero viime kauteen. Joukkueella on valmentaja. Valmentaja jolla on nykyaikainen näkemys, tämän päivän salibandystä. Ja voidaan kenties puhua valmennuksesta, monikossa. Tähän astihan tunkiolla on ollut vain yksi kukko. Ajatusmaailmana 'salibandyssä ei puntilla käydä, fysiikka tulee syntyessä. Juostaan apparan mäkiä, noppa vitonen ja karvi 2-1-2 pumpaten. Tee Ville pari maalia'. Sen 'pelikirjan' pohjalta joukkue on menestynyt ihan ok?


Ja mitä luulitte, että Steelersiin syöksyy nousun myötä kaks kentällistä ruotsin huippunimiä? Eikai nousijajoukkueella koskaan ole helppoa ollut. Itse väittäisin että tuo nippu on parempi kun viime kaudella divaria pelannut, kokonaisuutena. Ja siltikin säilyminen tulee olemaan vaikeata, joka on ihan luonnollista.
jz
17/06/2016
Steelers on nyt liigajoukkue ja sellaisena ainakin minä sitä arvioin, ihan niinkuin kaikkia muitakin tiimejä arvioidaan tässä vaiheessa vuotta - lähinnä nimien pohjalta ilman sen tarkempaa tuntumaa. Turha tälle on liian herkkänahkainen olla.
Analyysi-Antti
17/06/2016
#Ruotaselle, kuten sanoit itse niin Steelersissä on tehty aika paskaa työtä. Vaikka Sihvonen ja tiiminsä olisi minkälainen guru, huonoa työtä ei pyyhitä pois yhdessä kesässä tai kaudessakaan. Luulen useamman negatiivisen arvion ja myös omani perustuvan siihen että joukkue periaatteessa heikentynyt ja viime kaudella eivät osoittautuneet liigakelpoiseksi.

Ihan oikein Sihvonen puhui harjoituskulttuurin ja toiminnan uudistamisesta, mutta kun lähtee pelaamaan kokeneempia vastustajia vastaan joista moni on tehnyt sitä aika hyvää työtä jo pitkään, odotettavissa on vaikeuksia. Nämä pikkunäppärät neppailijat Jonaessonin johdolla joutuvat ottamaan aika ison henkisen ja pelillisen askeleen. Tietenkin myös Sihvoselle tilanne on uusi kun viime kaudella valmensi sarjansa parasta materiaalia, sitä ennen kärkikastin materiaalia Lasbin kanssa. Nyt on SalBan kanssa heikoin.
Heikki
17/06/2016
Kysymys kuuluu pysyykö se seuran jokapaikkaan tunkija poissa kopista ja penkintakaa joukkueen tekemisessä ja pystyykö olemaan puuttumatta pelaavaan kokoonpanoon ja taktiikkaan?
S7
17/06/2016
Mistä näitä joka soppaan kusijoita sikiää? Kokemusta on tommoisesta... Luotan heikkiin kuun vuoreen, ettei puhu skeidaa :-).
Heikki hätönen
17/06/2016
Lasbi: joukkue joka tukeutuu vain kainolaisiin ja Heikki hätönen hienoihin uimahyppyihin.
Liiton mies
17/06/2016
Onko Steelersille mennyt faksi perille, että nousivat liigaan? Näyttää keskitason divariporukalta
Korva
18/06/2016
Tulette vielä yllättymään, kaikkitietävät.
Nenä
18/06/2016
Jaa että pelaatte vieläkin paskemmin, kuin täällä on ansioituneesti analysoitu? Hämäläiset ovat ennenkin ylenkatsoneet omia taitojaan. Jos ylimielisyys ei viime divarikauden jälkeen ole yhtään karissut, kuten miltä kuulostaa, tulee kylmää kyytiä.
Asiaa seurannut
18/06/2016
Yllättävää, että Hämeessä ylenkatsotaan niinkin paljon omia taitoja vaikka Hämeessä naapureilta on aina tullut jatkuvalla syötöllä palautetta kuinka pitää olla, toimia ja ajatella. Palautteen antamisessa toisille ollaan varsin pitkällä, parannettavaa jää enää omien asioiden hoitamisessa.
KATSOMOSTA A1
18/06/2016
Tulossa taas herkkuhetkiä , paljon yleisöö ja huutavaa tunnelmaa..on se vaan kumma kuinka herkässä on hämeen hitaiden kieli ja mieli tämän aiheen ympärillä. Suurin osa kuitenkin kommentaattoreista lähitienoon sankareita. On hyvä että mielenkiintoa löytyy tulevaan kauteen. Sitä odotellaan.
anni
18/06/2016
Eiköhän se pikkusadisti yliluti saa vihertävä reenit ohjelman lievästi punertavan muutamaan hyvinkin tumman punaiseksi.
HPUUMALA VITTERIST
18/06/2016
Lastikka ihan paperia Puumalan rinnalla, korvaa helposti lastikan jättämät saappaat #antaavehkeenlaulaa
Junnu#8
18/06/2016
Ja Jonaeson liigan taitavimpia ja nopeita pelaajia. Vielä kun saa asenteen 110% niin tulosta tulee. Puumala hyvä kaappaus. Ei hassumpi Cedercreutzkaan. Harmi kun Janne Salonen meni pakeista EräViiikinkeihin. Ei palannut kotikonnuille. Savo mukaan niin puolustukseen kokemusta? Liljenbäck liigan nopeimpia pakkeja. Ja pelaa fyysisesti vaikka ei ole isoimpia puolustajia liigassa. Muutama täsmähankinta vielä. Niin rupee olemaan hyvä mixi nuoruutta ja kokemusta. Maalivahtikonsultti järkevää seuralta. Voi tarvittaessa olla tolppien välissä myös:D Koppi tarttuu hyvin.
Forssan laiska
19/06/2016
Grönäri tuli hämptoniin kun ei Turussa ollu tilaa taitelijalle. Kutkuttaa kyl nähdä joneissoni ja grönäri samassa kentässä peittämässä vetoja. Sihvikka laittaa pojille kuuluisaa hymyä niin johan homma toimii!
Veskari osastolle tarvii tosiaan konsultointia, tai ainakin sihvikan kaverit saa hyvät kilometrikorvaukset seuralta.
Mutta keväällä se sit nähdään kuka tippuu, veikkaan että LASB, Steelers,Salba tai Nokia...
Peris
19/06/2016
Häntäpään jengeistä, ei Kooveen nippu kyllä päätä huimaa. Nokialla kovempi.
Junnu#8
19/06/2016
Luulen ettei Lasb ainakaan putoa. Hyvä rosteri. Kainulaisen Juuson sopparia odotellessa. Lasbin tärkeimpiä pelaajia. Meni hieman laukalle.
Petteri Sihvonen
21/06/2016
LIIGAN KOVIN JOUKKUE!
Katsokaas nyt, mä esittelen jengin.

Maalivahdit: Liigan ylivoimaisesti paras kolmikko, jos kaikki pelaavat. Jaakko Vahtokari makasi viime kaudella vain toisella kyljellään ja silti oli D1varin parhaat statsit. Tänä vuonna kuulemma käyttää jo toistakin kylkeä. Aaltosen poika on pelannut Wirmossa, eli ainakin Mynämäki pitää häntä sarjan parhaana. Nykäsen Ilarille vielä sopimus, niin myös liigan rumimmat viikset ja mulkuin jätkä löytyy jengistä.

Puolustus:
Sarjan ylivoimaisesti kauneimmin juokseva Janne Ijäs mahtuisi mihin tahansa rytmisen voimistelun seuraan sekä Kalevan kisoissa 800 metrin alkueriin. Uskomaton äijä. Myös liigan söpöin hymy.
Teemu Metsälä ei kevään jäljiltä tiedä, onko hän puolustaja vai hyökkääjä, mutta tekee silti taas 20 maalia. Lopelta se parempi pelaaja.
Jere Liljenbäck. Liigan mr. Sixpack. Tulee näyttämään ainakin kaksi kertaa pelissä pyykkilautansa. Siihen on myös huoltajien hyvä pestä pettymyksen kyyneleensä.
Lauri Viitala on pitkä.
Roope Grönholm on Roope Grönholm.
Otso Kakko (Try out), jos Janne Ijästä ei olisi, hän olisi joukkueen kaunein puolustaja.
Loput Try out -pojat on poikia. Tekee, tai on tekemättä.

Hyökkääjät:
Nico Jonaeson on varmasti liigan juonikkain, taitavin ja hyvinkääläisin pelaaja. #SWAG #YOLO
Iiro Nurminen taas on liigaan pistelinko, noin 50 pistettä tiedossa. Samalla vittuilee vastustajat itkuun.
Jouko Honkanen on 36-vuotias ja silti liigan älykkäin pelaaja. Ja paras.
Timo Johansson on Tintti Johansson. Pyörii maalinedessä ja etsii fööniään. Tuikkaa se pari maaliakin samalla. Jokaisen äidin toivevävy, koska eivät tunne.
Markus Sipronen pelasi kevään loukkaantuneena. Maailman lahjakkain pelaaja. Muuten Steelers olisi hakannut LASBin D1varin finaaleissa 6-0.
Aleksanteri Ihalainen on kasvattanut sellaisen parran, että lähtee luultavasti uskontaistoon etelään.
Miiro Maunula pelasi tahtomattaan pakissa viime keväänä, niin ainakin haluan uskoa. Energiaa löytyy, siitä kertoo se, että henk.koht. sponssina on Elenia.
Daniel Megyaszai on liigan vaikeimmin lausuttava nimi. Eli liigan paras nimi.
Axel Cedercreutz Ai saatana, liigan toiseksi vaikeimmin lausuttava nimi. Eli liigan toiseksi paras nimi.
Valtteri Niemi on salibandypelaaja.
Samuli Grönfors Tuliko Forssasta? Luultavasti ei tajua lajista mitään, mutta hakee kantista yläkulmaa.
Henrik Puumala Ei oo vielä näkynyt hallilla.
Samoin löytyy vielä kolme Try outtilaista, mutta eihän niillä todellisuudessa mitään tee.

Uskosin, että Steelers löytyy sijoilta 1-1 runkosarjan jälkeen. Playoffeissa voi sattua mitä tahansa, varsinkin kun valmentajana on Jussi Sihvonen, joka ei erota kevättä Floridan talvesta. Toivotaan, että kakkosvalmentaja on järkimiehiä, vaikka kapiainen se kai on. Huutakoot Steelersin sitten mestaruuteen.
turoo
03/07/2016
aika huono rosteri!
Jake Tampereelta
13/09/2016
Itse henk.koht. pelkään pelata erittäin fyysistä Henrik Puumalaa vastaan. Luultavasti monet heikot pojat makaavat loukissa erittäin painavien avokentän pommien jäljiltä!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.