Ulkomaat

Suomalaispelaajilla täydellinen kausi Saksassa – ei yhtään tappiota koko kaudella

01.06.
2016
17 Kommenttia
3
Ulkomaat
Anssi Soini (vas.) ja Harri Naumanen (oik.) juhlivat mestaruutta Saksassa. Miro Siljamon (valk. #47) oli tyytyminen hopeaan. Kuva: Matthias Kuch.

Anssi Soini (vas.) ja Harri Naumanen (oik.) juhlivat mestaruutta Saksassa. Miro Siljamon (valk. #47) oli tyytyminen hopeaan. Kuva: Matthias Kuch.

Saksan Bundesliigan finaalit pelattiin päätökseen viikonloppuna. UHC Weissenfels nappasi seurahistoriansa 12. mestaruuden ja kolmannen sellaisen perättäin.

Weissenfelsin riveissä pelasi tällä kaudella neljä suomalaista. Harri Naumanen ja Jarmo Eskelinen olivat voittamassa mestaruutta jo viime kaudella, mutta heidän lisäkseen joukkuetta edustivat Anssi Soini ja Heikki Käsmä. Lauantaina pelattu ratkaiseva finaali päättyi Weissenfelsin 5-3 -voittoon yllättäen loppuotteluihin yltäneestä TV Lilienthalista. Ensimmäisen finaalin Weissenfels voitti 8-4.

Voitto tarkoitti sitä, että UHC Weissenfels ei hävinnyt kauden aikana pelaamissaan 28 runkosarja-, playoff- tai cup-otteluissa kertaakaan ja voitti näin ollen tuplamestaruuden. Maaliero runkosarjassa oli hurja 277-62.

Suomalaisista Soini oli läpi kauden kovassa iskussa nakutellen pistepörssin voiton tehoin 60+19=79. Eskelinen nappasi kakkostilan lukemin 9+51=60.

Pudotuspelien pörssissä Eskelinen nakutteli tehot 1+10 ja Naumanen lukemat 4+6. Välierissä yllättäen tipahtaneen Red Devils Wernigeroden Juha-Pekka Kuittinen oli playoffien tehokkain lukemin 7+4.

Hopealle yltäneessä Lilienthalissa pelasi suomalaispakki Miro Siljamo. Pronssia voittaneessa MFBC Leipzigissa puolestaan pelasivat Jussi Talikka, Atte Ronkanen ja Henrik Koivistoinen.

Matthias Kuchin kuvat finaaleista.
Videoklippejä ottelusta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Pettweri
01/06/2016
Svengimuulit dominoi maailmalla.
Fani, Jokerit
01/06/2016
Missä Tuomas Rautio
Jk
01/06/2016
Hyvä Essi!!
Juu
01/06/2016
Onhan se hienoa voittaa. Taso Saksassa ei taida kyl päätä huimata. Oisko Suomen 2-3 div. lohkon voitto samaa luokkaa Saksan bundesliigan kanssa. Ja pelataanks siel finaalit jossain parketilla? =)
Togo
02/06/2016
Pelataan vaikka sepelillä nii mestaruus on mestaruus! Ja kyseiset suomalaiset pelaajat on vähintäänni divaritason pelaajia nii pulinat pois!
JZ
02/06/2016
Mites tuo Ruotsin Superliiga, kun sielläkin vielä pelataan parketilla?
Ävyh
02/06/2016
Hyvä pelaaja pelaa millä tahansa alustalla, jos ei osaa parketilla pelata ei voi kutsua itseään hyväksi salibandyn pelaajaksi - onhan se parketti osa salibandya.
Hienoa
02/06/2016
Kattokaapa videpklippejä, on muuten kova tunnelma, suomen oma sählyliiga jää kyl kakkoseksi
paroni
02/06/2016
Tuon oli tarkoituskin saada vain aikaan vaitonainen hymähdys parhaaseen A-ryhmään kuuluville. Enemmänkin sen oli tarkoitus ärsyttää puunhalaajia ja kettutyttöjä. Tiedä sitten miksi Heikkikin tästä innostui...
Ävyh:iä mukaillen
02/06/2016
Parketilla ei ole kiva pelata, mutta jos ei oikeasti hallitse palloa sellaisella alustalla (tiedän, että pelaaminen on täyttä tuskaa parketilla) onnistu, ei myös minun mielestänikään voi itseään sanoa hyväksi salibandyn pelaajaksi. Ei sen pelitaidon pitäisi alustasta riippua vaan henkilökohtaisesta taidosta, peliälystä ym.
PARONI
02/06/2016
Kyllä.
Juu
02/06/2016
En sanonut, ettei mestaruus olisi hieno suoritus. Tottakai mestaruus puulaakitasollakin on mestaruus ja tuntuu hyvältä.
Tietysti jotkut pelaajat voivat Saksassakin olla Suomen tasoon mitattuna korkeallakin. Kokonaistaso Saksassa vain taitaa olla huomattavasti Suomea heikompi.
Saksan top 3 kärkijoukkueet voisi Suomessa pelata etelän 2-div. voitosta. Ehkä voisi olla jopa divarin keksitason alapuolisia joukkueita. Kunhan pääsisivät oikeasti eroon tosta parketista. Ei enää nykypäivänä kuulu salibandyyn. Paroni puhuu asiaa.
Jos et osaa pelata parketilla, oot huono pelaaja? Oikeesti? Otetaan vaikka yks esimerkki salibandysta. Pelivälineenä on pallo (onneksi salibandya eteenpäin vieneet tämän ymmärsivät), joka luonnollisesti pyörii maata pitkin. Eiks ni? Miten pallo käyttäytyy parketilla. Liukuu. Jolloin esiin tulee sattumafaktori, joka koskee myös pallon pomppimiseen. Kun taas mennään matolle, jossa pallo pääsee tekemään sen luonnollisen kulkemisen (matto on tahmeampi, jolloin kitka pääsee vaikuttamaan) ja pallo pomppii vähemmän (matto on pehmeämpi). Syötöt tarkempia, paremmin ennustettavia, peli on nopeampaa, viihdyttävämpää, ei oo älytöntä mailojen kolinaa parkettia vasten, kaikki turhat koripallo/lentopallo/sulkapallo/tennis viivat on pois, valo ei heijastu lattiasta. yms. Mitä hyvää on parketissa? Siin voi pelata sählyä kavereiden kans. joo.
S7
03/06/2016
Tässä kohtaa taas nähdään, että esim Heikki osaa provosoida tyylillä, arvostan, vaikka en todellakaan ole aina samaa mieltä... ja jotkut, no en ees sano...
JZ
03/06/2016
Kyllä varmaankin kaikki tän sivuston lukijat tajuavat, ettei Bundesliiga nyt mikään kärkisarja ole. Huvittaa vain, kun tälläisestä raportoidaan ja matskuistakin välittyy paikallinen hieno tunnelma, niin aina saapastelee joku "tekijämies" paikalle ja toteaa, että eipä oo hääppönen sarja.

Parketissa on usein sellainen aika oleellinen bonuspuoli, että se ei maksa seuralle mitään eikä sitä tarvitse rullailla paikalleen. Pidän aivan utopiana, että jossain Saksassa tai muussa vastaavassa nousevassa sählymaassa olisi vielä varaa alkaa valtavasti nirsoilemaan pelialustojen kanssa.

Kyllähän matto nyt tietenkin selvästi parempi alusta on, mutta omasta mielestäni tuo yli-iso parkettiallergia on silti nykysukupolvien turhaa ja mukavuudenhaluista neiteilyä. Kyllä se paremmuus selviää ja lajia voi kehittää, vaikka olosuhteet ei olisikaan ihan priimaa. Mailat kolisee? Buu-huu, korvatulpat sit mukaan vaan.

...Kun nyt provosoinnista nääs puhuttiin...
Juu
05/06/2016
Ilmeisesti JZ asuu sivistyksen ulkopuolella. Et ole tainnut koskaan nähdä salibandyhalleja? Ei niis mitään mattoja rullailla. Ja et ole tainnut koskaan varata joukkueille vuoroja? Kyl niiden parkettihallien vuorotkin pitää maksaa.
Kuinka moni jääkiekon pelaaja haluais vielä pelata/treenata ympärivuoden ulkojäällä? Lajit kehittyy ja kyse ei ole pelkästään mukavuuden halusta.
JZ
06/06/2016
Eikö nyt puhuttu pääsarjapeleistä ja niiden finaaleista? Moniko salibandyhalli edes suomessa täyttää näiden ottelutapahtumien vaatimukset? Niinpä. Kyllä se käytännössä tarkoittaa nimenomaan rullausurakkaa ja mattolaskua.
S7
06/06/2016
JZ puhuu kyllä ihan asiaa rullailuista, taitaa olla enempi sääntö kuin poikkeus, että peleihin rullaillaan mattoja. Tottakai matto on paras alusta, siis taraflex, ne vanhan aikaiset "tahmamatot" satakertaa parkettia huonompia. Taitaa Suomessakin olla, että 2 divaria, missä ei mattopakkoa, pelataan todella paljon parketilla...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.