Liigat

Video: IFF:ltä näyttävä videokollaasi: ”Tarkoituksena tavoittaa isoja sponsoreita ja yrityksiä”

11.06.
2016
0 Kommenttia
2
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kansainvälinen salibandyliitto IFF julkaisi aikaisemmin tällä viikolla videon otsakkeella ”The Story of Floorball”. Mahtipontiseen videokollaasiin on kerätty lajin huippuhetkiä viime vuosien arvokisoista.

IFF:n pääsihteeri John Liljelund valotti Pääkallo.fi:lle videon tarkoitusperää.

– Video on tehty puhtaasti markkinointimielessä. IFF:llä ja kymmenellä suurimmalla salibandymaalla on yhteistyöprojekti, ja yritetään myydä lajia yhdessä. Salibandyn yhtenä ongelmana on se, että markkinnointinäkyvyyttä ei saada riittävästi. Isoja sponsoreita ja isoja yrityksiä ei ole saatu mukaan. Oikeastaan ainoastaan kansallisen tason yrityksiä.

– Yksi syy on se, että isot yritykset katsovat tilannetta sillä silmällä, että kuinka paljon lajiin liittyy rahaa, kuinka paljon näkyvyyttä, kuinka paljon silmäpareja ja kontakteja. Ollaan nyt valmisteltu sellaista myyntimateriaalia ja presentaatiota, jossa yhdistetään Superfinaaleja, kansallisten lajiliittojen järjestämiä kansainvälisiä otteluita ja IFF:n tapahtumia. Pyritään saamaan sitä kautta riittävä määrä kontakteja aikaiseksi, jotta se sponsorointi olisi mielekästä, ja päästäisiin vähän lähemmäksi niitä isoja kaloja.

– Tämä video on yhtenä osana sitä markkinointipakettia. Se on näytetty nyt yhden kerran kansainvälisen urheilujaosten yhteistyöjärjestön SportAccordin tapahtumassa Lausannessa. Siellä oli sellainen iso videoseinä, jossa eri lajiliitot saivat esittää omia materiaalejaan maksimissaan 2,5 minuutin pätkissä. Tämä on siis videon tausta, Liljelund kertoi.

Kansainvälisen salibandyliiton yksi merkittävimmistä tavoitteista on nostaa salibandy olympialajiksi. Liljelund kommentoi Pääkallo.fi:lle tämänhetkistä tilannetta.

– Meidän kannalta seuraava olennainen tapahtuma on se, kun KOK pitää IOC:n kolmepäiväisen kokouksen ennen Rion olympialaisia. Siinä he hyväksyvät nämä Tokion viisi uutta lajia, jotka ovat urheilukiipeily, karate, surffaus, rullalautailu ja baseball/softball. He hyväksyvät nyt käytännössä sen periaatteen, että kisajärjestäjä saa esittää omat lajinsa, joilla on yli 500 urheilijaa. Olympialaiset eivät toimi nykyisin järjestölähtöisesti, vaan tapahtumalähtöisesti.

– Periaatteessa meidän olympiaunelmamme on siis paljolti siitä kiinni, että mikä maa jäjestää seuraavat kisat vuonna 2024. Vaihtoehtoina ovat Budapest (Unkari), Pariisi (Ranska), Rooma (Italia) ja Los Angeles (USA). Meille olympialaiset ovat tällä hetkellä World Games, johon osallistumme 2017 Puolan Wroclawissa. Se on KOK:n määritelmän mukaan se portti, jota kautta voi päästä olympialaisiin. Jos onnistutaan World Gamesissa, niin mahdollisuudet päästä jossain vaiheessa olympialaisiin kasvavat oleellisesti. Jos World Gamesit menevät pieleen, niin sitten otetaan aika paljon takapakkia. World Gamesit ovat toiseksi suurin monilajitapahtuma olympialaisten jälkeen, Liljelund linjasi.

Mikään yllä mainituista vaihtehdoista ei ole erityisen meritoitunut salibandymaa. Pääsihteerin mukaan toivoa kuitenkin on. Lisäksi on vielä yksi hiukan erilainen tie, jonka kautta paikka olympialaisiin voi mahdollistua.

– Kaikissa mahdollisissa olympiakaupungeissa on omat pienet haasteensa. Los Angeles on aika positiivinen meidän kannalta, koska 2021 World Gamesit ovat Alabaman Birminghamissa. Se kolme vuotta on juuri sopiva aika päätöksenteon kannalta. Jos saamme sinne rakennettua hyvän meiningin, niin se saattaa olla hyvä asia. Budapest lienee Euroopan kaupungeista mahdollisin.

– Toinen vaihtoehto on tällainen Youth Olympic Gamesista tuttu Sport Initiation Program. Se on mukana myös Tokiossa, ja on suunnattu kisoissa oleville urheilijoille ja yleisölle. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää sitä, että rullalautailu ja urheilukiipeily ovat edenneet olympialajeiksi juuri tuota tietä pitkin, Liljelund sanoi.

”Olemme ylittäneet jälleen yhden esteen Kansainvälisen olympiakomitean laatimalla vaatimuslistalla”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.