Ulkomaat

Video: Laukoi 474 maalia Ruotsin Superliigassa – Hannes Öhmanin uran viisi näyttävintä osumaa

27.06.
2016
2 Kommenttia
2
Ulkomaat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Ahvenanmaalta ponnistanut Hannes Öhman on yksi salibandyhistorian kovimmista maalintekijöistä. FloorballMedia kokosi oheiselle videolle Öhmanin viisi komeinta rysää Storvretan paidassa.

Öhman väänsi urallaan Salibandyliigassa ÅSC:n paidassa kaikkiaan 64 ottelua tehoin 68+28. Pääosan urastaan hän pelasi kuitenkin Ruotsissa, jossa laituri edusti 15 kauden aikana Balrogia, Falunia ja Storvretaa. Ruotsin mestaruuksia kertyi kaikkiaan neljä.

Öhman tunnettiin erityisesti vahvasta laukauksestaan. Hän osui Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla 474 kertaa. Suomalaispelaajan lopettaessa kauden 2013-2014 jälkeen kyseessä oli sarjan kaikkien aikojen korkein maalimäärä. Sittemmin Magnus Svensson on pystynyt samaan suoritukseen.

Maalitykin lopettamisen jälkeen hyökkääjän pelinumero (14) jäädytettiin, ja paita nostettiin Storvretan kotihallin kattoon. Sittemmin hän on toiminut seurassa täyspäiväisenä valmentajana.

Suomen maajoukkueessa Öhman esiintyi 116 kertaa. Tehopisteitä syntyi 87+47=134.

Lue myös:
Suomalaislegenda Hannes Öhman lopettaa huipulla – ”Aion antaa lisää aikaa perheelleni”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
27/06/2016
5/5 myös Mika Kohonen askissa.
Arvostan!
28/06/2016
Ei oo saanut ansaitsemaansa arvostusta suomessa. Kova pelimies! Arvostan!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.