Divarit

Kesähaastattelussa Eerik Lukkari: ”Pelkällä laukauksella en pääse liigaan asti”

21.07.
2016
12 Kommenttia
7
Divarit
Divarissa debyyttikaudellaan mainiosti onnistuneelle Eerik Lukkarille siirtyminen Limingan Niittomiehiin oli luonnollinen valinta. Kuva: LNM

Divarissa debyyttikaudellaan mainiosti onnistuneelle Eerik Lukkarille siirtyminen Limingan Niittomiehiin oli luonnollinen valinta. Kuva: LNM

Kun Kellon Lyönti tippui viime kauden päätteeksi miesten Divarista, sarjan yhdeksänneksi parhaalla maalintekijällä, Eerik Lukkarilla, ei ollut epäselvyyksiä siitä, missä uraa kannattaisi jatkaa. Nuoren maalitykin pelaajapolku tämän hetkiselle tasolle on vähintäänkin mielenkiintoinen.

Monen palloilulajin parista löytyy jopa kliseisiä tarinoita siitä, kuinka urheilija on saanut ensikosketuksensa palloon ja mailaan pihapeleissä, ja kuinka ne ovat lopulta johtaneet hienoon uraan lajin parissa. Eerik Lukkarin tausta on kuitenkin harvinaisen pitkä pelkästään kavereiden kanssa pelattujen pihapelien osalta.

Haukiputaalta kotoisin oleva nuori mies pelasi todella pitkään salibandya ”höntsämielessä” ennen kuin siirtyi ensimmäistä kertaa viralliseen seuraan.

– Olemme aina pelanneet kavereiden kanssa pihapelejä. Lisäksi kävimme pelaamassa erilaisia talvi- ja kesäliigoja sekä joitain turnauksia. 16-vuotiaana sitten siirryin oululaisen Rankkojen Ankkojen B-junioreihin, nykyään 21-vuotias Lukkari muistelee.

Loikka virallisiin otteluihin ei ollut pieni, sillä Rankat Ankat pelasi tuolloin B-junioreiden SM-sarjaa. Hallisarjoja voittamaan tottunut ryhmä sai nähdä kansallisen tason kovuuden kertaheitolla.

– Se oli oikeastaan hyvin pitkälti kaverijengi, jolla menimme pelaamaan SM:ään. Sama lajihan se on, mutta emme pärjänneet niin hyvin kuin aiemmin. Pelaaminen siellä ei kuitenkaan itsessään ollut vaikeampaa. Ainoastaan vastustajat olivat paljon parempia.

Visiitti juniorisarjassa kesti ainoastaan yhden kauden ajan, sillä SSRA ei saanut seuraavalle sesongille joukkuetta kasaan junioreihin.

Toisin kuin moni saman ikäinen eteenpäin pyrkivä pelaaja olisi tehnyt, Lukkari päätti lähteä pelaamaan miesten sarjoihin.

– En edes muista, mitä kautta lopulta päädyin Kellon Lyönnin treeneihin, mutta sinne vain lopulta menin. Olin aika pitkään käynyt katsomassa heidän pelejään ja ajattelin, että voisin mennä kokeilemaan.

Kakkosdivisoona oli hänen mukaansa toisaalta hyvä kehityspaikka, vaikka asiat tehtiin toisin kuin ne olisi voitu tehdä juniorisarjassa.

– Se oli hyvä sarja. Junnuissa olisi varmasti keskitytty enemmän henkilökohtaisen taidon ja taktisten asioiden kehittämiseen, mutta kakkosessa fyysisyys oli iso juttu. Junnuna isojen miesten kanssa pelatessa se puoli kehittyi todella paljon.

Oulun Luistinseura on yksi Suomen suurimmista salibandyseuroista, ja siksi onkin erikoista, ettei haukiputaalainen lahjakas junioripelaaja ollut edes lähellä siirtyä sinne.

– En muista, että olisin edes koskaan harkinnut vakavasti OLS:aan siirtymistä. Eikä minua ole varmaan edes kysytty sinne. Joku kyllä saattoi sanoa, että kannattaisi mennä, ja kun pelikaveri Kiviojan Konsta siirtyi, ehkä ihan vähän mietin sitä myös. Ei se ole kuitenkaan omalla kohdalla tullut ajankohtaiseksi.

Eerik Lukkarin (oik.) tavoitteena on päästä fiilistelemään ensi keväänä pudotuspelejä Niittomiehissä. Kuva: Jarmo Jokila

Eerik Lukkarin (oik.) tavoitteena on päästä fiilistelemään ensi keväänä pudotuspelejä Niittomiehissä. Kuva: Jarmo Jokila

Viime kaudella Lukkari debytoi miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla KeLyn paidassa. 26 ottelussa syntyneet tehopisteet 25+9=34 antavat selkeän kuvan siitä, minkälainen pelaaja on kyseessä.

Divarin yhdeksänneksi paras maalintekijä sai pisteiden lisäksi arvokasta oppia pääsarjatasosta, vaikka joukkueen menestys ei riittänyt säilymiseen. Alemmilla sarjatasoilla ylänurkka on heilunut tiheään tahtiin aina tilan saadessaan, mutta Divarissa vaaditaan paljon enemmän.

– Meillä oli KeLyssä hyvä joukkue ja hyvä pelisysteemi, mutta sarjataulukko ei valehdellut, vaikka loppukaudella paransimme ja säilyminen jäi pienestä kiinni. Muut joukkueet olivat vain selvästi parempia ja tasaisempia läpi kauden.

– Eniten opin viime kaudella siitä, mitä pitää tehdä, jos haluaa pelata tulevaisuudessa vieläkin korkeammalla. Pelkällä laukauksella en pääse liigaan asti, vaan minun pitää kiinnittää vielä enemmän huomiota myös monipuolisuuteen ja kuntoon. Kyllähän minä olen edelleen selkeästi maalintekijä, enkä varmaan koskaan tule olemaan mitään muuta. Mutta aina olisi hyvä, jos pystyisi tekemään kentällä jonkin muun ratkaisun. Ensi kaudella näytän ihan kaiken ja varmasti nähdään jotain uutta.

Siirto Liminkaan oli kovaa laukovalle hyökkääjälle helppo päätös. Hänen lisäkseen ensi kaudella ”Niittareita” edustavat entisistä KeLyn pelaajista ainakin Toni Tuovila ja Tuukka Kivioja, joka on samoista pihapeliporukoista kuin Lukkarikin.

– En miettinyt oikeastaan missään vaiheessa muuta joukkuetta, kun KeLy ei säilynyt Divarissa. LNM oli luonnollinen siirtymä oman uran kannalta. Intin takia en kerennyt ihan hirveän montaa treeniä vetää joukkueen kanssa, mutta sen vähän mitä näin, vaikutti joukkue todella eteenpäin pyrkivältä ja rauhalliselta.

Myös tulevan kauden tavoitteet siintävät selkeinä ajatuksissa ja pihapeleistä asti ratkaista halunnut hyökkääjä janoaa maalitorven ääntä.

– Odotan pleijareita! Olisihan se hienoa päästä kokemaan se tunnelma ja fiilistelemään kevättä oikein kovissa peleissä. Totta kai siinä samassa myös ihan hitosti maaleja ja sitä, että pääsee taas tuulettamaan. Sehän on siisteintä.

Lue myös:
Kesähaastattelussa Justus Kainulainen: ”Vedän mieluummin kuin syötän”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Pasi Toskiainen
21/07/2016
Hieno, hieno tarina!
Tämä kannattaisi lukea niiden, jotka haluavat jo kymmenvuotiaisiin tasojoukkueita ja vannovat, ettei muuten tule pelimiehiä - eikä ainakaan pienistä seuroista. Kyllä vaan voi tulla!
..
21/07/2016
Toinen josta vois tehdä henkilökuvan on Jari Hankkio.. Kans aika mielenkiintoinen polku Spveen junnuihin:)
konkari
21/07/2016
ei se nyt pelkkää maalittelua ollut alasarjoissa. paljon poika pyöri pallon kanssa itsekseen kentällä tuhlaten paikkoja ja sotkien joukkueen peliä. hienoa että on kehittynyt noin roimasti
S7
21/07/2016
Miten tää todistaa mitään tasojengeistä? Ei yhtään mitään, kun jätkä ole missään pelannut, paitsi ilmeisesti suht kovien jätkien kanssa pihapelejä...
seppä
21/07/2016
Sen sijaan tässäkin tapauksessa voidaan jossitella kuinka hyvä Lukkari olisi, jos olisi pelannut pihapelien lisäksi hyvässä valmennuksessa oikeassa junioriseurassa vaikka 9-vuotiaasta lähtien. Samat sanat jokaiseen muuhun, jotka ovat syystä tai toisesta liittyneet seuraurheiluun vasta teini-iässä tai sen jälkeen.
Pentti
21/07/2016
Onko olssiin siirtymisessä suurempana esteenä ollu pelitaidot vai kilpaurheilun kieltävä uskonnollinen vakaumus? kun vain tällä eerikillä kasetti kestäisi paremmin niin potentiaalia olisi
ei taso riitä
21/07/2016
Ei pojan taso ole lähelläkään liigakenttiä. Hieman ylimielinen ja puolustaminen ei poikaa peleissä näyttänyt viime kaudella kiinostava. Hyvä 3 kentän mies liminkaan
Jani
22/07/2016
Ylimielisin tuntemani pelaaja. Tiiäppä sitte millanen tyyppi kentän ulkopuolella.
Ai niin, vetää kyllä osaa, mutta siinäpä ne sitte oliki.
Perspektiivi
22/07/2016
"Hieno, hieno tarina!
Tämä kannattaisi lukea niiden, jotka haluavat jo kymmenvuotiaisiin tasojoukkueita ja vannovat, ettei muuten tule pelimiehiä - eikä ainakaan pienistä seuroista. Kyllä vaan voi tulla!"

Niin tota en vielä pitäis pelimiehen mittarina sellaista että painaa 21-vuotiaana ensin divarista pudonneessa jengissä ja siirtyy sitten toiseen divarijengiin.
Upi
23/07/2016
Sama ku edellisellä
pertti
25/07/2016
Säälittävää kitisemistä teiltä.
Suihkosen paskapistooli
13/08/2016
Jumankliste mikä mortti tämä erno, paskaa puhuu suunsa täydeltä! Kolmosketjun äijiä ja b rapun poikia. Ei mitään asiaa divariympyröihin. Puolustaminen ei kiinnosta mutta tytöt yössä kiinnostaa niin maan perkeleesti. Joku roti. Käsittämätön kaveri, ihan hyvä kuti on pojal mut sit ku lähetää yössä taistelee drinksuj alas nii poikaa saa ettii pöydän alta. Löysä hipsteri jonka räppinimi on iso E. Miettikää nyt, iso E... Siis mitä helv!! Käsittämätöntä. Mutta kannattaa ensi kaudella seurata kentällä, veto on kuin aleksanteri ovetskinil ja tukka ku patrik laineel. Jos haluu tätä kaverii yöstä ettii nii kandee kattoo toiselt puole jokkee

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.