Liigat

Oilersin syöttökone siirtyy Sveitsin pääsarjaan

20.07.
2016
15 Kommenttia
0
Liigat
Matias Kaartinen (#13) koki keväällä tappion miesten Superfinaalissa. Kuva: Salibandyliiga.

Matias Kaartinen (#13) koki keväällä tappion miesten Superfinaalissa. Kuva: Salibandyliiga.

Sveitsin salibandyliiga NLA:ssa pelaava Kloten-Bülach Jets hankki aiemmin kesällä Johannes Jokisen. Nyt he ovat kiinnittäneet toisen uuden suomalaisnimen, sillä Matias Kaartinen siirtyy seuran riveihin.

Viime kaudella hopealle yltäneessä Esport Oilersin liigaryhmässä edelliset kuusi kautta pelannut Kaartinen on tehnyt Salibandyliigassa 131 pelaamassaan ottelussa 173 tehopistettä. Kaartinen tunnetaan etenkin mainiosta syöttötaidostaan ja -valikoimastaan, mikä näkyy myös hänen pistesaldossaan, sillä 173 tehopisteestä 141 on syöttöpisteitä.

Kloten ei ole Sveitsin menestyksekkäimpiä seuroja, mutta Jokinen ja Kaartinen tuovat heidän peliinsä tehokkuutta ja juonikkuutta. Näin tuumii myös seuran suomalainen päävalmentaja Arto Riihimäki.

– Hän (Kaartinen) tuo peliimme vielä enemmän vaihtoehtoja. Sen lisäksi hän on todellinen ylivoimaspesialisti, Riihimäki toteaa Unihockey.ch:n uutisessa.

Kaartinen muuttaa Sveitsiin heinäkuun loppupuolella ja tehnee debyyttinsä uuden seuransa paidassa cup-ottelussa elokuun alussa ennen 11.-14.8. pelattavaa isoa Czech Open -turnausta, johon Kloten-Bülach Jetskin osallistuu.
Unihockey.ch:n uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Kurkku
20/07/2016
Saivat huippupelaajan, sääli Oilersia kun menettivät hänet. Ihan sama juokseeko cooperin huippu-ajassa vai ei, pelissä pärjää paremmin kuin muut.
Kyllä
20/07/2016
Erittäin hyvin sanottu Kurkulta
Espoo
20/07/2016
Kaartisen siirtyminen Sveitsiin ei ole yllätys, kuitenkin vähän harmittaa kasojana kun taikuri ei ole nyt täällä kaudella öljymiehissä.
Matias saa varmasti lisää itsevarmuutta pelaajana ja nuori mies kasvaa myös ihmisenä tulevilla kokemuksilla. Toivottavasti Matias nähdään vuoden-parin kuluttua taas öljymiehissä.
Öljyputken kasvateista aika harva siirtyy kotimaan liigaseuroihin, jos vaihdetaan seuraa niin se löytyy Sveitsistä tai Ruotsista.
AGm
20/07/2016
Taitaa vaan olla niin, että kaartinen ei oilersissa pelaa ennen kuin oppii harjoittelemaan. Tai ainakin niin kauan kuin Vehkaoja on puikoissa... Jokatapauksessa Sveitsi kyllä loistava paikka masan kaltaiselle neppailijalle: heikompi sarja josta vielä saa palkkaakin. Ja kesät voi viettää suomessa juhliessa.
Käkikello
20/07/2016
AGM Mihin perustat väitteesi heikommasta sarjasta?
2014 Champions cup Happee hävisi Zürichille, 2015 Spv hävisi Wilerille.
Yksittäisiä otteluita, mutta kun katsoo mitä nimiä Sveitsin liigassa pelaa, niin ei se kauheasti Suomen liigaa perässä ole. Hyvä paikka Kaartiselle kehittyä.
AGm
20/07/2016
Jos lukee sveitsissä pelanneiden ja siellä pelaavien haastatteluja, niin lähes kaikissa mainitaan sarjan olevan yleisesti suomen liigaa heikompi, ainakin taitotason ja taktisen osaamisen osalta. Sveitsissä parhaat jengit pärjäisivät kyllä säbäliigassa mutta sen jälkeen taso taitaa tippua isostikin. Tämä toki vain itselleni jäänyt mielikuva.
Heikki
20/07/2016
AGM on oikeassa. Ei pelaa niin kauan kun Vehkaoja on puikoissa. Tosin ei kohta pelaa moni muukaan huippupelaaja. Kovana väitteenä heitän, että tulevan kauden rosterista Oilersissa pelaa kahden vuoden kuluttua ainoastaan kaksi, maksimissaan kolme pelaajaa, jos Vehkaoja jatkaa seuran johdossa.
Sheikki
20/07/2016
Heikki on varmasti myös oikeassa. Niillä Vehkaojan johtamaan, urheilullisiin arvoihin uskovaan organisaatioon jäävillä kahdella - kolmella pelaajalla voi olla oikeasti mahdollisuus vaikka voittaakin jotain osana Oilersia.
Heikki
20/07/2016
Hyvä SHEIKKI toi oli hauska provo. Älyllisesti heikkolahjaisiin uppoaa varmasti. Kiitos hyvistä nauruista.
Espoo
20/07/2016
Hyvin on Vehkaoja johtanut, viime kaudelta hopeaa ja suunta on ylöspäin. Kaartinen on aina kuulunut öljymiehiin kun on ollut pelikunnossa ja näin varmasti on jatkossakin.
Kateelliset kilpailevien seurojen kannattajat nyt huutelee mätäkuun juttuja..
AGm
20/07/2016
Sori vaan Espoo, kaartisen treenaamattomuuteen oli kyllästynyt koko oilersjohto ja tämä on fakta. Kaverille tarjottiin kesäksi try outtia josko treenaaminen maittaisi. Tämän takia en usko, että kaartista tullaan ihan heti näkemään takaisin öljymiehissä. Ja mitä Vehkaojaan tulee, hoitanut hommansa kokoajan paremmin ja paremmin, muutamia möläytyksiä lukuunottamatta. Itseäni ainakin miellyttää tämä linjaus urheilullisempaan suuntaan.
käkikellolle
21/07/2016
Aivan oikeassa olet. Sveitsin sarja on melkein samanlainen kuin Suomen. Kärkijoukkueet suomen kärjen tasoa ja kuusi viimeistä suomen divari tasoa. Samoin suomessa liigan häntäpäällä ei mitään eroa divarin kärkeen. Kokemusta on molemmista.
Sveitsi
21/07/2016
Huhujen mukaan Kaartinen on ollut suuntaamassa Sveitsiin muutamia vuosia, mutta poika ei ole tarttunut syöttiin. Nyt varmaan oli sitten sopiva tilaisuus siirtyä eteenpäin, kun superfinaalikin tuli nähtyä. Toivotaan, että Kaartinen pysyy kunnossa Sveitsissä, jotta reenaaminenkin on mahdollista.
Eo
02/08/2016
Jos oilers haluu kehittää toiminnan up
Eo
02/08/2016
Erinomamen veto seurajohdolta tähän kohtaan, nostattaa ihan varmasti urheilullista tekemistä ja asennetta urheilua kohtaan. Vehkaoja on petrannu koko ajan tekemistään, siinä missä jengiki

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.