Maajoukkueet

Opiskelijoiden MM-kisat huipentuvat tänään – Suomi ja Ruotsi kohtaavat molemmissa finaaleissa

24.07.
2016
11 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Suomen miesten maajoukkue kaatoi Ruotsin alkusarjassa maalein 9-4. Kuva: IFF

Suomen miesten maajoukkue kaatoi Ruotsin alkusarjassa maalein 9-4. Kuva: IFF

Sekä Suomen miesten että naisten joukkueet kruunaavat salibandyn opiskelijoiden MM-turnauksen Portugalin Portossa kohtaamalla tänään sunnuntaina finaaleissa Ruotsin. Välierissä Suomen kumpikin joukkue löi Sveitsin: miehet 7-3 ja naiset 9-2.

Miesten urakka alkoi lauantaina jo aamulla puolivälierällä, jossa Suomi löi kahdella viisikolla pelaten Espanjan 23-0. Joonas Pylsy teki näytösluontoisessa voitossa viisi ja Santeri Lindfors neljä maalia.

Sveitsille Suomi oli taipunut alkulohkossa 3-6, mutta illan välierässä tahti oli toinen. Jo avauserässä Juuso Alin, Ville Hirvisuo, Mikael Sievänen, Joonas Pylsy ja Miko Kailiala takoivat Suomelle 5-0-johdon. Jatkossa osui vielä kahdesti Kailiala, joka saalisti lisäksi yhden syöttöpisteen.

Myös Suomen naiset pudottivat Sveitsin kyydistään nopeasti vieden heti ensi erän 2-0 ja johtaen toisella tauolla jo 8-2. Eliisa Alanko, Jaana Lirkki ja Siru Kekkonen laukoivat kukin Suomen maaleista kaksi. Kertaalleen osuivat Emmi Niemelä, Heidi Lirkki ja Julia Turunen.

Naisten finaali käynnistyy klo 18 Suomen aikaa ja miesten klo 21. Voit seurata otteluita suorina lähetyksinä turnauksen kotisivuilta.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#8
24/07/2016
Tylsää. Saisi tulla jo vaihtelua näihin peleihin. Ettei aina olisi samat finaalissa. Järkeä pelejä edes pelata. Kun aina tietää mitkä joukkueet ovat finaalissa. Ja ketkä pelaavat himmeimmistä mitaleista.
Osku
24/07/2016
Samaa mieltä! Olisi paljon kivempi katsoa finaalia, jos siellä olisi vaikka Sveitsi - Tsekki. Harmi että Suomi onnistui voittamaan Sveitsin välierissä ja Ruotsi Tsekin.
Seda
24/07/2016
Suomelta ja Ruotsilta tulisi estää pääsy kisoihin kun ovat aina finaalissa.
Silli ja peruna
24/07/2016
Täälläkin toivotaan ehdottomasti vaihtelua finaalimaihin, tekisi hyvää lajille. Totuushan on kuitenkin se, että kyllä niin Tshekki kuin Sveitsikin pystyvät hyvänä päivänään yksittäisessä ottelussa kaatamaan kumman tahansa kärkimaista. Salibandyn luonne vaan on sellainen, että yllätysten tekeminen on selvästi hankalampaa kuin vaikka jääkiekossa tai jalkapallossa. Maalinteko on helpompaa (ja vastaavasti tiukka oman maalin puolustaminen vaikeampaa), ja siten pienetkin tasoerot näkyvät helpommin lopulta 60 minuutin aikana taululla kuin esimerkiksi em. lajeissa. Tiukkoja pelejähän on maiden välillä on nähty niin näissä kisoissa, EFT:issä kuin MM-kisoissakin. Pääkallo ei erikseen uutisoinut, että Suomi hävisi alkusarjassa Sveitsille 3-6 ja pelasi Tshekin kanssa tasan. Kyllä ajan kanssa niitä yllätyksiä alka tulla myös niin, että finaalijoukkueisiin tulee vaihtuvuutta. Ei Tshekin neljä vuotta sitten voittama opiskelijoiden maailmanmestaruus tule jäämään ainoaksi kerraksi, kun Suomi ja Ruotsi jäävät ilman kultaa. Hetken sitä saattaa toki joutua odottelemaan.

Nää "järkeä edes pelejä pelata" -kommentit on kyllä käsittämätöntä kuonaa niin tässä kuin muissakin yhteyksissä, ja valitettavan usein sitä silti näkee. Niin lyhytnäköistä ja urpoa kaikin puolin.
Osku
24/07/2016
Nyt meni trollausketju rikki...
Jonsku
24/07/2016
Nyt on paikka mestaruus ottaa kun Ruotsilla on jämäjoukkueet matkassa ja Suomella materiaaliltaan vahvat ryhmät. Varsinkin naisten lähes puolella maajoukkuejengillä tulisi mestaruus voittaa
Jep
24/07/2016
Lätkässä on ihan sama juttu ollu joskus ku oli vielä nuori ja pieni laji.kyllä ne tasoerot pienentyy ku laji leviää ja harrastajamäärät nousee =)
Oskulle
24/07/2016
Ei tuossa ketjussa tainnut olla trollausta kuin Oskun ja Sedan viestit. Tuokin vähän virheellinen sanavalinta > ironia olisi osuvampi.
Kun sen tekee taiten, viestejä on hieno lukea, mutta pelkkä "trollaamisen" ilosta kommentointi laskee kyllä tän palstan tasoa, jos täällä sellainen (nyt edes) on. Joskus kyllä
Osku
24/07/2016
Totta. Sarkasmiksi se taisi olla liian kevyttä, mutta voihan sokraattinen ironiakin olla trollausta?
kaikille
24/07/2016
Opiskelijoiden mm kisat, hah, hah. Älkää nyt tuhlatko energiaa moisten höntsyjen kommentointiin...
Osku
24/07/2016
Hyvä fleimi!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.