Ruotsi johti 4-0 opiskelijoiden MM-finaalia – Suomi nousi tasoihin ja vei voiton jatkoajalla

Suomi kaatoi Ruotsin MM-finaalissa maalein 5-4 ja. Kuva: IFF

Suomi kaatoi Ruotsin MM-finaalissa maalein 5-4 ja. Kuva: IFF
Suomi kaatoi Ruotsin MM-finaalissa maalein 5-4 ja. Kuva: IFF

Suomen ja Ruotsin miesten opiskelijamaajoukkueet mittelivät paremmuudesta salibandyn MM-finaalissa Portugalin Portossa. Suomi voitti ottelun maalein 5-4 Ilari Talvitien jatkoaikaosumalla.

Ruotsi aloitti ottelun vahvasti ja johti toisessa erässä 4-0. Suomi sai kuitenkin kirivaihteen päälle, ja onnistui nousemaan tasoihin kolmannen erän puoliväliin mennessä. Talvitien laukoma voittomaali syntyi ajassa 64.47.

Suomen tehopelaajia olivat 2+1 naulannut Miko Kailiala, 2+2 tehtaillut Sylvester Raikamo sekä kaksi maalisyöttöä kerännyt Joonas Pylsy.

Kyseessä oli Suomen miesten maajoukkueen kolmas opiskelijoiden maailmanmestaruus. Aiemmat voitot ovat vuosilta 2002 ja 2008. Suomen naiset nappasivat aiemmin tänään opiskelijoiden MM-kultaa kaatamalla Ruotsin rankkareissa.

Ottelutilastot

14 comments

  1. Miesten mm kisoja odotellessa. Mukava katsoa kun Ruotsilla parhaat pelaajat mukana.

  2. Toivottavasti jatkossa myös ammatillisissa oppilaitoksissa osallistuvat pääsevät mukaan kisoihin niin Happeesta mahdollisuus ottaa enemmän pelaajia. Nyt liian monta hyvää jäi rannalle.

  3. Eiköhän tuota University sanaa tulkita noiden kisojen osalta jo tarpeeksi laajasti. Ei muuta ku pistämään ammattiin opiskelevien kisoja pystyyn.

  4. Tuplamestareille onnea! Miehissä ratkaisijana tietysti öljymies Ilari, lupaa hyvää myös tulevalla kaudella.

  5. Ai amistenko tonne pitäisi päästä? Herätys. Yliopistolaiset ja amkkilaiset ovat mukana, eikai nyt muita tarvita.

  6. Tino Salminen – Mestaruudet voitetaan penkiltä!

    Ei vaan, olipahan komea suoritus, tuollainen nousu 4-0 tilanteesta ja vielä ruotsia vastaan on aina hienoa! Olkoonkin, että nämä ei ihan ykkösluokan kisat olleet. Raikamolta etenkin hieno tasonnosto ja nousu viltistä ratkaisijaksi!

  7. Onko tämä laji sittekään ”peli meille kaikille” vai tarkoitettu vain paremmin koulutetuille. Ainahan joka tapauksessa joku joukkueeseen mahtuva jätetään pois syystä tai toisesta; olkoon syy mikä tahansa.

  8. Hyvinkin laajalti tulkittu University championship pelaajien koulutustaso huomioiden

  9. Sääntöjä voisi uudistaa. Esim Risto Töllikkö ei käsittääkseni ole kirjoilla missään oppilaitoksessa? Ihan esimerkkinä.

  10. Ei Riston tarvinnutkaan, kun oli valmistunut vuoden sisällä kisoista. Tämä on ihan hyvä sääntö, mutta voisihan se raja olla puoli vuotta vain

  11. Heikin linjoilla, turhaa kitinää. Caudeamus ikitur biisi soi pelien jälkeen… mmkisat on meille muille, enää tarvii vaan mahtuu jengiin, tietämyksen ja täällä olevien puheiden perusteella kaikki on kisakoneessa:-)