Liigat

Salibandylähetyksiä luvassa paljon ensi kaudellakin – Yle jatkamassa kumppanina, lisää junioripelejä toiveissa

02.07.
2016
17 Kommenttia
4
Liigat
Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

Salibandylähetysten tarjonta television ja verkon kautta on ollut alati monipuolisempaa viime vuosina. Kaudella 2015-2016 lähetettiin satoja salibandyotteluita suorina lähetyksinä.

Yksi tärkeä näkyvyystekijä on ollut se, että salibandya on ollut mahdollisuus seurata Ylen Urheiluviikonloppu-lähetyksissä. Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari-Pekka Lehtonen on ollut Ylen kanssa tehtyyn yhteistyöhön tyytyväinen.

– Ylen kanssa tehtyyn yhteistyöhön ollaan lähtökohtaisesti erittäin tyytyväisiä. Yle on meille tärkeä yhteistyökumppani. Jatkuvasti ollaan pohdittu yhdessä miten voitaisiin tehdä asioita paremmin, ja saada lajista enemmän irti, Lehtonen hehkuttaa Pääkallo.fi:lle.

Onko tietoa siitä kuinka tyytyväisiä Ylellä ollaan oltu yhteistyöhön?
– Ylen ihmiset itse osaavat parhaiten vastata mitä mieltä ovat, mutta hyvässä hengessä on tehty yhteistyötä jatkuvasti. TV-tuotetta pohditaan ja kehitetään katsojaystävälliseen suuntaan, Lehtonen valaisee.

Nähdäänkö salibandya ensi kaudellakin Ylen kanavilla?
– Kyllä me todennäköisesti Ylen kanssa löydetään se oikea malli yhteistyöhön. Vielä neuvotellaan yksityiskohdista, mutta yhteinen tahtotila on, että jatketaan yhteistyötä, Lehtonen kertoi.

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandya esitettiin myös muiden alustojen kautta viime sesongilla, ja jo kaudella 2014-2015. Viime kaudella verkkolähetyksiä tarjosivat VeikkausTV, ISTV ja Fanseat.

– Tuotantojen osalta määrä rupeaa olemaan jo varsin iso. Hyvin vähän on ollut enää mitään teknisiä ongelmia, vaikka määrät ovat kasvaneet suuriksi. Nettilähetysten suhteen on tullut paljon hyvää palautetta niiltä ihmisiltä, jotka seuraavat lajia tiiviisti.

– Aktiivisille seuraajille on hyvää palvelua, että suurimman osan otteluista voi nähdä. On kuitenkin havaittavissa, että eritasoiset ottelut kiinnostavat eri tavalla. Tietyillä peleillä on selkeästi enemmän katsojia kuin toisilla. Huippumatsit vetävät huomattavasti paremmin kuin peruspelit, joissa ei välttämättä ole suuremmin jännitettä, Lehtonen linjasi.

Toimitusjohtajan mukaan lähettäviä osapuolia tulee olemaan ainakin vielä ensi kaudella enemmän kuin yksi.

– Ei ole vielä lopullisia sopimuksia, ja tarkkoja tietoja, joten en halua vielä kommentoida. Malli tulee olemaan sellainen, että mukana on useampi toimija. Toimijoita ei haluta ottaa ainakaan merkittävästi enempää. Katsotaan kenen kanssa, ja minkälainen se jaotus tulee olemaan. On mahdollista, että mukaan tulee myös junioripuolen otteluita laajemmassa mittakaavassa kuin aiemmin.

Pääkallo.fi:n kommenttiosiossa on monesti kyselty, että olisiko lähetyksen mahdollista keskittää yhden osapuolen hoidettavaksi. Aihetta on pohdittu myös Salibandyliigan toimistolla.

– Ollaan mietitty sitäkin vaihtoehtoa. Kysymys on pitkälti siitä, että löytyykö sellaista toimijaa, joka voisi ottaa haltuun niin ison paletin. Ainakin tällä hetkellä näyttää, että kokonaisuuden kannalta hybridimalli on toimivin. Ymmärrän kyllä seuraajien kannan, ja sen, että olisi helpompi seurata vain yhdestä kanavasta. En usko, että se ainakaan tulevalle kaudelle on kovin realistinen skenaario, Lehtonen kommentoi.

Kuva: Pääkallo.fi

Kuva: Pääkallo.fi

Kuten jo alussa todettiin, niin erinäisiä lähetyksiä on ollut viime vuosina tarjolla varsin kattavasti. Lehtosen mukaan lähetysten määrä tuskin ainakaan kasvaa ensi kaudella.

– En osaa suoraan sanoa. Pohditaan, mutta tuskin ainakaan vähennetään hirveästi. Toisaalta taas on ajatuksena, että tuovatko lisälähetykset sitten enää mitään arvoa tässä tilanteessa. Tätä pohditaan eri toimijoiden kanssa.

– Tällä haavaa on ajatuksena, että tehdään spesiaalilähetyksiä, joissa on jotain ekstraa. Tästä esimerkkinä voidaan pitää sitä, kun Jani Alkio ja Oskari Saari olivat selostamassa yhden ottelun viime kaudella. Ideana siis se, että tulee olemaan muutamia lähetyksiä, joissa tulee olemaan jotain erikoista. Täten mietitään eritoten sisällön ja laadun panostusta enemmän kuin määrän lisäämistä, Lehtonen päättää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kari
02/07/2016
Samaa jorgonia vuodesta toiseen. Koskahan salibandyväki näkee kuka on kehityksen esteenä? Suurin ongelma on JP Lehtonen. Itse ei vain tajua sitä että voisi nostaa kytkintä ja lähteä #suojatyöpaikka
Katsoja
02/07/2016
Kyllä salibandyn seuraaminen streemien ja tv:n kautta on kehittynyt todella postiivisesti viime vuosina. Viime kaudella näin kaikki suosikkijoukkueeni vieraspelit hyvin. Ja kotipelit paikan päällä. Parannettavaa tietty jäi, teknisen toteutuksen ja varsinkin selostusten suhteen. Hyvä näin, odotetaan malttamattomana taas kauden alkua.
Maksu pois
02/07/2016
Toivottavasti ei tule olemaan paljoa maksullisia lähetyksiä...
AGm
02/07/2016
Iso peukku nettilähetysten osalta etenkin ISTV ja VeikkausTV, jotka toimivat ainakin itselläni moitteettomasti! Toivottavasti näille alustoille tulee mahdollisimman paljon otteluita myös ensi kaudella.
AGm
02/07/2016
Jotenkin niin perisuomalaista kitinää tämä "pakko saada ilmaiseksi muuten en katso" :D jos maksaa kympin kuussa palvelusta joka näyttää hyvällä laadulla urheilua niin eipä tuon kenellekään, joka oikeasti on kiinostunut katsomaan, pitäisi olla mikään kynnyskysymys.
Arto Kilponen
02/07/2016
Minusta olisi tärkeätä nähdä pelit myös jälkikäteen. Livelähetyksistä tulee missattua sattuneesta syystä käytännössä kaikki.
Sonny
02/07/2016
Selostusten taso oli viime kaudella todella vaihteleva. Parhaimmillaan hyvää, heikoimmillaan ei niin hyvää. Pääkaupunkiseudulla ja Oulussa mielestäni oll useimmiten laadukasta tekemistä mutta muualla useimmiten vähän turhan kotiinpäinvetävää ja vastustajan heikkoa tuntemista. Turusta myös muutama hyvä matsi tuli katottua.
Nelonen Pro oli pro
02/07/2016
Nelonen Pro maksoi liitolle vähän, mutta joka viikko tuli matsi... Sen jälkeen liiton rahat siirrettiin yhden finaalin systeemiin... Viime kaudella televisiosta tuli pari kolme matsia... Kuka vielä uskoo tuon Lehtosen puheita? Lajin näkyvyys suuremmalle yleisölle on viime vuosina romahtanut.
JZ
02/07/2016
Kyllähän sählyn videotarjonta niin pelilähetyksissä kuin raportoinnin muodossa on viime vuosina kehittynyt aivan huimasti. Ja hyvä niin, tietenkin. Vielä tähän toivoisi ehkä hieman lisää laajuutta. Ylen pelit ja valtaosa isommista pelaaja-artikkeleista ja seurajutuista koskee useimmiten niitä muutamia vakionaamoja ja menestyneimpiä seuroja.
Agm:lle
02/07/2016
Itse pidän myös ISTV:tä sekä VeikkausTV:tä hyvinä, mutta fanseatista en maksaisi vaikka kaikki pelit tulisivat sieltä - ja minulla kyllä riittää kiinnostusta lajia kohtaan. VeikkausTv ei maksa mitään, mikä on hyvä sillä Suomessakin on niitä joilla ei ole varaa maksaa kuukausittain edes kymmentä euroa. ISTV on myös hyvä, samalla voi tilata urheilusanomat eikä maksa pelkistä nettilähetyksistä. Toivottavasti Salibandyliitto suosii näitä sivustoja ensi kaudellakin!

Arto Kilponen, ISTV näyttää ottelut myös jälkikäteen.
Slavato
02/07/2016
Toivottavasti lähetyksiä tulee yhtä paljon kuin viime kaudellakin, jos ei enempään ole mahdollisuuksia. Lajiniilon tarpeita nykyinen systeemi palvelee oikein hyvin, sekä ISTV:n että Fanseatin hommaaminen maksaa kuitenkin alle 20€ kuussa ja sillä näkee sen 4-6 peliä viikossa, joten ihan hyvin saa rahoilleen vastinetta. Vertailun vuoksi Ruotsin Superliganin pelejä jos tahtoo katsoa netistä niin saa pulittaa poikkeuksetta sen 10€ per lähetys siinä missä Suomessa sillä hinnalla näkee Fanseatilta sen kolme peliä viikossa.

Vaikka Fanseat täällä on saanut paljon kuraa niskaan, niin itselläni sen lähetykset ovat toimineet paremmin kuin ISTV:n, koko kauden aikana ongelmia oli vain parissa pelissä. Selostajina voi olla ketä vain niin koskaan ei kaikki ole tyytyväisiä. Itse olin kyllä tyytyväinen viime kauden selostajiin, sitä Tapiolassa pelatun Suomi-Ruotsi junnumaajoukkuepelin papparaista lukuunottamatta. Kaikilla taitaa kuitenkin olla lajitausta ja sen huomaa. Uusinnat olis kyllä kiva saada kaikkiin peleihin, suurimmassa osassa taisi jo ollakin.
S7
03/07/2016
Fanseat alkoi kauden mittaa toimimaan hyvin! Istv:tä en itse katellut, kun kahta maksavaa ei viittinyt hommata. Ei aika riitä kuitenkaan joka matsia katella. Veikkaus tv ok ilmaiseksi kanavaksi...
Ruotsi
03/07/2016
Tässäkin asiassa ruotsia valocuosia jäljessä.......
Ruotsista
03/07/2016
Onko oleellista kuinka monta kilometriä ollaan perässä
pentti
04/07/2016
Salibandyn televisioinnin kuvakulmaa voisi muuttaa katsojaystävällisemmäksi. Tarkoitan tuota alakolmiossa pyörivää peliä, mitä näytetään, Puolustavaa joukkuetta ja hyökkäävää kahta pelaajaa ei paljon näy ja näin lajia tietämättömät varmaan ihmettelevät pelia avaamisen vaikeutta, kyttäilyä ja tylsyyttä.
Jt
04/07/2016
Saisiko näkyviin myös II-divisioonan pelejä, sillä haluaisin katsella suosikkijoukkueeni Jokeritsalibandyn kokeneiden pelaajien otteita kovempia vastustajia vastaan
rakkihau
07/07/2016
Niin kauan kun päädyistä ei ole mahdollista kuvata ajoittain kuten Ruotsissa, niin olen erittäin tyytyväinen; fanseat, ja iltv mm. ovat mahdollistaneet mielenkiintoisen pelin seuraamisen pienellä panostuksella. Toivottavasti hyvät selostajat, jotka tuovat aidosti lisäarvoa jatkaa (Reponen ja Juote omat suosikit)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.