SB Welhot vahvistuu entisestään – Iiro Lankinen tuorein hankinta

Iiro Lankinen palaa Kuopioon. Kuva: Jari Turunen

Iiro Lankinen palaa Kuopioon. Kuva: Jari Turunen
Iiro Lankinen palaa Kuopioon. Kuva: Jari Turunen

Puolustaja Iiro Lankinen, 24, palaa Kuopion Welhojen miehistöön yhden Tapanilan Erässä vietetyn liigakauden jälkeen. Lankinen on allekirjoittanut seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Lankinen on edustanut Welhoja Divarissa aiemmin kolmen kauden ajan, ja iski 74 ottelussa tehopisteet 41+65=106 puolustajan tontilta. Salibandyliigan runkosarjassa pakki neuloi pisteet 7+8 23 ottelussa.

Taitava puolustaja oli varsin tyytyväinen siirtoonsa Welhojen tiedotteen perusteella.

– Mahtava fiilis! Ainahan se on kiva tulla kottiin ja täällä jos jossain on joukkuehenki kohdillaan. Isossa kuvassa arkielämä ratkaisee paljon ja Kuopio oli tässä vaiheessa parempi vaihtoehto. Mutta kaduttamaan päätös ei ole jäänyt, eikä jääkään.

Ensi kauden tavoitteet ovat varsin selkeät.

– Omia tavoitteita ei ole, vaan ainoa tavoite mitä lähdetään metsästämään, on se historiallinen liiganousu. Sen takia minä tänne tulin. Ja sen me myös nyt teemme. Ensi kaudella on kovin sählybändijoukkue mitä Kuopio-hallilla on koskaan ollut viäntämässä, että ei kun vaan kattomaan pelejä ystävien, tuttavien ja kavereiden kanssa. Eiköhän sieltä jotain uutta pikku kikkaaki löydy, Lankinen vakuutti tiedotteessa.

Lankisella oli voimassa oleva sopimus ensi kaudesta Erän (EräViikinkien) kanssa, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä. Welhojen päävalmentaja Janne Kainulainen suitsutti Lankisen siirtoa seuraavanlaisesti.

– Iiro on osoittanut kesällä, että Erässä käynti on kasvattanut pojasta miehen. Tästä iso kiitos Erän suuntaan koko organisaatiolle. Testien perusteella Iiro on loistavassa kunnossa ja pelillisesti taitava puolustaja antaa meille paljon uusia ulottuvuuksia niin pallottomaan kuin pallolliseenkin peliin. Lisäksi Iirosta on kasvamassa hieno roolimalli nuoremmille pelaajille.

Welhot julkaisi tiedotteessaan oheisen fiilistelypätkän.

7 comments

  1. Ai että nyt on viihdyttävä joukkue kasassa… Pauno ja Iiro! 🙂

  2. Mikä on welhojen sopimus tilanne? Ketä jäänyt pois? Makkonen,Niiva, Vepsäläinen onko muita?

  3. Alkaa Kuopion pojilla olemaan kohtalaisen kova nippu kasassa. Silti ei voita runkosarjaa, vaan ottaa samanlaisen loppukirin, kuin viime kaudella ja sijalta 4. pleijareihin. Kierot Savolaiset saa täältä sympatiat ja on ehdoton ykkössuosikkini Divarissa.

  4. Torihuhujen mukaan Vepsäläinen, Niiva, Makkonen kuten myös Seinäjoelle huhuissa merkitty Tuononenkin ovat jatkamassa. Ilmeisesti myös yksi tai useampi pelaaja on tulossa vielä ulkopuolelta uutena mukaan. Oulusta huhuttu Rautio päätyikin Seinäjoelle. Hyvin kuitenkin tuntuu muikkukukot olevan welehoilla uunissa.

  5. Hyvin on kyllä welholoilla itä-suomen valtikka tulevalla kaudella!

  6. Makkonen niiiva pauno
    Tuononen lankinen
    Siinä ois jo ihan liigaanki mahtuva kentällinen 🙂