Divarit

48 joukkuetta, yli 800 jäsentä – kovaa vauhtia kasvavalle O2-Jyväskylälle uusi toiminnanjohtaja

20.08.
2016
3 Kommenttia
0
Divarit
Kuva: O2-Jyväskylä

Kuva: O2-Jyväskylä

Jyväskylän alueella hurjaa vauhtia viime vuosina kasvanut O2-Jyväskylä on palkannut seurahistorian ensimmäisen täyspäiväisen toiminnanjohtajan. Pestissä aloittaa Jani Saukko, 34.

Palkkaaminen tuli ajankohtaiseksi pakon sanelemista syistä: O2-Jyväskylä on paisunut jo yli 800-jäseniseksi ja 48 joukkuetta käsittäväksi urheiluseuraksi.

– Tällaista organisaatiota ei enää pyöritetä vapaaehtoisvoimin, Saukko toteaa seuran tiedotteessa.

Kun Saukko aloitti seuran ensimmäisenä palkallisena työntekijänä, puolipäiväisenä junioripäällikkönä syksyllä 2012, seuralla oli reilut 200 jäsentä. Neljän vuoden aikana Saukko on kehittänyt erityisesti seuran nuorimpien juniorien Amppariliigaa sekä yhteistyössä kaupungin kanssa järjestettäviä koulujen iltapäiväkerhoja. Nyt yksistään Amppariliigassa on 18 joukkuetta, noin 250 pelaajaa ja noin 50 ohjaajaa. Koulujen iltapäiväkerhot liikuttavat noin kolmeasataa lasta viikottain.

– Omalta osaltani muutoksen voisi kiteyttää niin, että kun neljä vuotta sitten vastasin paljon ryhmien ohjaamisesta ja varainkeruusta, nyt yritän järjestää tarpeeksi ihmisiä tekemään samoja hommia ja organisoida kaikkea toimintaa, Saukko avaa.

15-vuotiaan seuran puheenjohtajan Kari Jauhiaisen mukaan toiminnanjohtajan palkkaaminen on seuralle välttämätön ja merkittävä askel.

– Olemme kasvaneet yhteiskunnallisesti merkittäväksi lasten, nuorten ja aikuisten liikuttajaksi. Toiminnanjohtajana Janilla on entistä paremmat mahdollisuudet yhdessä muiden seuratoimijoiden kanssa kehittää seuraamme edelleen, Jauhiainen kertoo.

O2-Jyväskylän naisten edustusjoukkue pelaa Salibandyliigassa, ja miesten puolella seura on pyrkinyt jo vuosien ajan Sisä-Suomen kakkosdivarista ylöspäin siinä toistaiseksi onnistumatta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
20/08/2016
Jäätävää uutisointia.
48 joukkuetta, vau !
Seuran nettisivulta kun katsoo, niin joukkueita on tuosta noin puolet.
Lisäksi tämä uutinen on saatu läpi liiton ja pääkallo sivuille, seuran omilla sivuille ei asiasta ole uutista.
Onkohan nuo koulujen kerholaiset mukana tuossa 800 jäsenessä...
Hmmm......
21/08/2016
Jotenkin haiskahtaa sun kommenttisi että olet Happeen leirissä oleva toimihenkilö. Turha sun on väheksyä tuota uutista kun teidän seura ei ole enään halutuin paikka junioreiden vanhemmille. Onneksi 02:lla on loistava yhteishenki myös joukkueiden välillä eikä vaan nähdä omaa joukkuetta pidemmälle. Itse en ole mukana kummassakaan seurassa, mutta olen vuosia katsonut sivusta jubiorisalibandya.
22/08/2016
Ei sillä ole väliä, mikä minun seurani tai onko olematta.
Lampputolppaan liimatussa lapussa luki, "Media valehtelee".
Keski-Suomen sählypiirit on niin pienet, että kohtuullisen helposti on kärryillä alueen tapahtumista.
Nuo 48/800 on hienoja lukuja, mutta lampputolppa ei valehtele.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.