Divarit

Divarin otteluohjelma julkaistu – karsintajärjestelmään muutos, kolme ei enää putoa suoraan

16.08.
2016
15 Kommenttia
2
Divarit
Miesten salibandyn Divarin kausi 2016–2017 tärähtää käyntiin derbyillä.

Miesten salibandyn Divarin kausi 2016–2017 tärähtää käyntiin derbyillä.

Miesten salibandyn toiseksi korkeimman sarjatason, Divarin, otteluohjelma on valmis. Sarja käynnistyy paikallispelikierroksella 15.-17. päivä syyskuuta.

Avauskierroksella kohtaavat mm. länsirannikon joukkueet Karhut ja sarjanousija FBC Turku sekä Joensuun seudun seurat Josba ja LeBa-96. Pohjanmaalla puolestaan toisistaan mittaa ottavat SB Vaasa ja Blue Fox. Muista sarjanousijoista HIFK saa ensimmäiseen divaripeliinsä vastaansa Erä Akatemian ja Nurmon Jymy kohtaa Limingan Niittomiehet.

Divarin runkosarja päättyy lauantaina 4.3., minkä jälkeen runkosarjan kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin. Divarin finaalien voittaja nousee seuraavaksi kaudeksi Salibandyliigaan ja toiseksi sijoittunut kohtaa liigajoukkueen karsintasarjassa.

Divarikarsinnan järjestelmä on muuttunut edelliskaudesta. Enää ei kolme joukkuetta putoa suoraan sarjaporrasta alaspäin. Jatkossa Divarin runkosarjassa viimeiseksi sijoittunut putoaa 2. divisioonaan. Runkosarjan 12. ja 13. pelaavat keskenään ottelusarjan, jonka hävinnyt joukkue putoaa myös 2. divisioonaan. Nousukarsintaan osallistuvat 2. divisioonan alueellisten lohkojen voittajat. Kaksivaiheisen karsinnan voittajat nousevat seuraavaksi kaudeksi Divarin.

Linkki: Divarin otteluohjelma kokonaisuudessaan Floorball.fi-sivustolla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
ugh
16/08/2016
Vihdoin! Hyvä päätös muuttaa karsintaa! Seuroja on kerrankin kuultu.
Täh
16/08/2016
Eli 2 joukkuettako nousee divariin? Vai mitä divarissa 12 ja 13 sijoittuneen keskinäisen sarjan voittajalle seuraa??
Arto Kilponen
16/08/2016
Mites tuo Erä-Akatemia nyt toimii EräViikinkien A-poikiin nähtynä? Onko Erä-Akatemiassa esim. yhtään A-poikiin yli-ikäistä pelaajaa?
Tietoa
16/08/2016
Nousu divariin:
2. divisioonan 8 lohkon voittajista arvotaan otteluparit, joiden voittajista muodostuu vielä 2 otteluparia, joiden voittajat nousevat divariin.

Divarista tippuu siis sarjan viimeinen ja 12.-13. -otteluparin häviäjä.
S7
16/08/2016
Perse Arto kun ei ole nyt aikaa kaivaa tietojani, siis nettisivuja yms. Mutta näin nopeasti ulkomuistista vastattuna, on siellä jonkun verran ns. oman rosterin pelaajia. Sitten tais olla niin, että pelaajia myös SSV:n a-junnuista. Ja valmennus tais olla niin, että valmentajia niin eräviikkareiden kuin ssv:n valmentajista. Toi oli melkoinen soppa ja miten lienee tulee toimimaan? Tuskin ihan ilman mutkia ja vääntöjä.
S7
16/08/2016
Toi eka lause melkoinen:-D. Oisko pitänyt vähän nähä vaivaa.. Ei ollut tarkoitus nimitellä:-DD
Dirrefani
16/08/2016
Pelataankohan 2div lohkoissa edelleen omat playoffit?
Karvanoppa
16/08/2016
Dirrefani; Ainakin Länsirannikolla ja Sisä-Suomessa pelataan alueelliset playoffit, eli lohkon 4 parasta pelaavat paras kolmesta järjestelmällä playoffit, joista voittajat kohtaavat. Tämän parin voittaja jatkaa sitten divarikarsintaan, jossa vastustaja arvotaan toisen lohkon voittaja.

Eli 4 paria pitää voittaa ennen nousua. Pitkälle kevääseen saa kyllä pelata jos divariin haluaa nousta.
Arto Kilponen
17/08/2016
S7, on kyllä todella mielenkiintoista nähdä niitä rostereita. Jos joku haluaa tehdä pienen analyysityön tulevalla kaudella, niin:
Tee taulukko, jossa sarakkeina on EräViikinkien, EräAkatemian, SSV:n A-poikien (eikös näillä SM-sarjapaikka ole?) ja Erän A-poikien ottelut aikajärjestyksessä (tuleeko niitä yhteensä vajaa sata runkosarjassa?) ja vastaavasti riveinä jokainen pelaaja, joka näissä peleissä "seuran" riveissä esiintyy, edes penkillä. Täytä tämä taulukko rasti ruutuun periaatteella (pelaaja X oli pelissä Y rosterissa). Olisi kauden jälkeen todella mielenkiintoinen nähdä, miten äijät ovat pomppineet rosterista toiseen. Tuohon voisi vielä lisätä tietona sen, että mikä junioriluokka on kullakin pelaajalla se nuorin, jossa pelaaja on edustuskelpoinen (Miehet/A-pojat/B-pojat/jne.)

Ei ole älyttömän työläs ja varsinkin jollekin EräViikinkejä seuraavalle varmaan aika helppokin homma. Mutta ainakin minusta tuo olisi todella mielenkiintoinen.
Kehä 3:n ulkopuolinen alien
17/08/2016
Eivätkös erän ja ssv:n A-pojat yhdistynetkään sitten yhdeksi EräViikinkien A-junnuiksi? Jatkavat ominaan?
S7
17/08/2016
Kyllä ja ei. Eli yhdistyivät, mutta ssv:llä on oma ajunnujen smpaikka, siis ainakin ens kauden. Periaatteessa miksei tostakin eteenpäin, siis jos koko ssv:tä ajeta alas. Erälle jää ainakin omat pikkujunnut, c ylöspäin yhteiset. Toi semmoinen soppa, että jos ei ole seurannut, niin ei ihme jos ei perässä pysy. Arto kyllä toi lista mun silmiin näyttää työläältä :-). Jää nähtäväksi minkälaiseksi rosteri muotoutuu, pelaaja on paljon ja toisessa sarjassa osa pelaa vielä vastakkain
Juujaa
17/08/2016
Erä Akatemiassa muutama aikuispelaaja näyttämässä mallia nuoremmille, käytännössä kauden mittaan Eräviikingit A pelaa divarissa höystettynä joillakin SSV A pelaajilla + aikuispelaajat. Karuna tosiasiana SSV A rosteri sen verran heikko, ettei sieltä kovin monella riitä rahkeita divarin vauhtiin, ja pidänkin todennäköisenä A-sm sarjasta tippumista kauden päätteeksi.
Jamppa
17/08/2016
Itsekkin pidän ssv ryhmää niin heikkona että putoaminen on todella lähellä.
S7
17/08/2016
Miksi kaksi nousee? Eihän toi paikka meinannut keväälläkään kellekään kelvata.
Osku
17/08/2016
Hyvä päätös! Nyt vielä lisää kilpailua 2-divariin.

SSV:n junnut voi vielä yllättää. Tää sekava tilanne tulevaisuudesta voi kasvattaa näyttämisen tarvetta. Tai sitten ei.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.