Juniorit

Ensimmäiset juniorien SM-sarjapaikat jaettu – 36 joukkuetta jo selvillä

22.08.
2016
20 Kommenttia
4
Juniorit
Viikonloppuna selvisivät ensimmäiset 36 junioreiden SM-sarjajoukkuetta. B-tytöissä hallitseva mestari FBC Loisto säilytti paikkansa. Kuva: Salibandyliiga

Viikonloppuna selvisivät ensimmäiset 36 junioreiden SM-sarjajoukkuetta. B-tytöissä hallitseva mestari FBC Loisto säilytti paikkansa. Kuva: Salibandyliiga

Kuluneena viikonloppuna Suomen virallinen salibandykausi aloitettiin junioreiden SM-karsintojen merkeissä. Ensimmäisen karsintaviikonlopun jälkeen eri ikäluokkien SM-sarjojen joukkueista on selvillä 36 kappaletta ja loput selviävät seuraavien kahden viikonlopun aikana. Avausviikonlopun menestyksekkäin seura oli helsinkiläinen EräViikingit, jolla on alkavalla kaudella edustus jokaisessa neljästä sarjasta, joissa karsinnat aloitettiin.

A- ja C-tyttöjen SM-karsintojen ensimmäinen vaihe pelataan ensi viikonloppuna.

B-tytöissä oli käytössä yksivaiheinen karsinta, josta SM-sarjaan selvitti tiensä yhteensä 10 joukkuetta.

B-tyttöjen SM-sarjan joukkueet:
EräViikingit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
Northern Stars, Espoo
Pirkat, Pirkkala
PSS, Porvoo
SB-Pro, Nurmijärvi
SBS Wirmo, Mynämäki
SSRA, Oulu
Steelers, Hämeenlinna
TPS, Turku

B-poikien SM-sarjaan selvitti tiensä 8 joukkuetta. Tulevana viikonloppuna jaossa on vielä 4 paikkaa.

B-poikien SM-sarjan joukkueet tähän mennessä:
Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
HIFK, Helsinki
Koovee, Tampere
LASB, Lahti
Oilers NG, Espoo
SB Welhot, Kuopio
TPS, Turku

C1-pojissa avausviikonloppuna SM-sarjaan selvitti tiensä 8 joukkuetta ja tulevana viikonloppuna on jaossa vielä 4 paikkaa.

C1-poikien SM-sarjan joukkueet tähän mennessä:
Classic, Tampere
EräViikingit Black, Helsinki
EräViikingit Blue, Helsinki
Karhut, Pori
LaSB HML, Hämeenlinna
Oilers NG, Espoo
OLS, Oulu
SC Urbans, Janakkala

Kahdessa lohkossa pelattavaan C2-poikien SM-sarjaan selvitti tiensä 10 joukkuetta ja tulevana viikonloppuna on jaossa vielä 6 paikkaa.

C2-poikien SM-sarjan joukkueet tähän mennessä:
EräViikingit, Helsinki
GrIFK, Kauniainen
Karhut, Pori
Koovee, Tampere
Oilers NG, Espoo
OLS, Oulu
Steelers, Hämeenlinna
Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku
ÅIF, Sipoo

Lue myös
Floorball.fi:
B-junioreiden SM-sarjapaikkoja ratkottiin viikonloppuna

Floorball.fi: Nämä joukkueet jo varmoja C1- ja C2-poikien SM-sarjaan

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Sählykäbä
23/08/2016
Janne tähkän HIFK oli viikonloppuna todella jäätävä,ylivoimainen ennakko suosikki ols:kin taipui Helsinkiläisten käsittelyssä.
S7
23/08/2016
Mites ols ylivoimanen suosikki? Hifk vaan onnistui "tyhjästä" kasaa kovan nipun, koska yhdistyminen. Hyvä homma ja kaksi hyvää jengiä helsingistä jo nyt mukana.
JKL
23/08/2016
Tässä taas esimerkki Jyväskylän seudun juniorityön romahduksesta: ei yhtään joukkuetta SM:ssa. Huonot tulevaisuuden näkymät, vaikka seuravastaavat yrittävätkin julkisuudessa muuta väittää.
23/08/2016
JKL, annetaan seuravastaaville saman verran aikaa kuin Kojonkoskelle,
Eiköhän se sieltä nouse, kun jaksaa hakata palloa ja vetää cooperia.
Kaikilla kolmella vielä mukana olevalla poikajoukkueella on ihan kohtuulliset mahdollisuudet SM-sarjaan.
Pitää kuitenkin muistaa alueen pienuus ja pelaajien rajallinen määrä.
Samoin lienee ookakin A-tytöillä.
ME
23/08/2016
JKL pieni ja pelaajia rajallinen määrä? Been SM-karsinnoissa Happee mukana kahdella joukkueella, joista parempi hävisi Forssalaisille. Siinä vasta on pieni ja rajallisen määrän pelaajia sisältävä alue. JKL:n alueen juniorityön ongelmia kannattaa etsiä muualta kuin pienuudesta...
JKL:lle
23/08/2016
C1:ssä Happeella on omassa jatkolohkossaan lisäksi Blackbirds, VSS Black ja GrIFK, joten on aivan oletettavaa, että Happee tulee olemaan tuon lohkon ykkönen.
Mikäli näin on, asettuu ratkaisevassa karsintaottelussa vastaan seiskalohkon voittaja, joka on todennäköisesti joko TPS tai SB Vaasa (muut lohkon joukkueet ovat Nibacos ja Oilers Sininen).
Kyllä tuosta on vielä aivan mahdollista edetä SM-sarjaan.

Tosin, eihän tuo yhden joukkueen mahdollinen jatkoon pääseminen kokonaiskuvaa juurikaan kiillota...
S7
23/08/2016
Jyskälän alue pieni ja siltikin viiskytseittemänmiljoonaa seuraa vetää omaan pussiinsa? Helsinki iso ja täällä kahden ison yhdistyminen, tätä haukuttiin, ehkä hesalaisuuden takia ja toisaalta nimen--> tulos edustus voittaa ja junnuissa kaikissa sarjoissa jatkoon. Pitäiskö Jyskälässä tehä samaa? Tosin täysin ulkopuolelta tää huutelu, lähinnä tartun kommenttiin alueen pienuus.
Palokan Orsi
23/08/2016
Aika paljon pitää vettä virrata Tourujoessa, että tulee Dux-sekoilun jälkeen toinen fuusio aikaan. Ongelma ainakin Happeessa on se, että seuran joukkueet vetävät ihan omia linjojaan, nuoremmista ikäluokista viedään parhaat vanhempiin ja jokainen joukkue sitten vuorollaan kuppaa itselleen pelaajat, joilla voisi nuoremmissa tehdä tulosta. Nyt jopa ikäluokkien sisällä tuntuu olevan pieniä vääntöjä. Mutta karsinnassa on paikka saada täältä Jyväskylästä joukkue ainakin jossain ikäluokassa SM-tasolle. Ihan ei vielä kannata heittää hanskoja tiskiin. Tulosten perusteella kaikissa ikäluokissa jatkokarsintaan selvinneillä on ollut ihan kohtuullisen siedettävät tappiot jatkoon menneistä.
jalluseriffi
23/08/2016
fosun pojilla painaa viellä 13 viikonlopun harjoituskausi... mutta silti varmasti jatkossa toisesta vaiheesta.
Peku
23/08/2016
Mikä on 13 viikonlopun harjoituskausi?
Manse
23/08/2016
Tampereella on tällä hetkellä hyvä malli josta voisi muut ottaa mallia. Pelaajia on mutta ei mitenkää erityisen paljoa, mutta silti melkein aina sm-sarjoissa on vähintää kaksi joukkuetta. Etenkin Classic ja koovee ajavat omia aatteitaan jo aika varhaisista ajoista, jolloin nuorempien pelaajien nosto vanhempiin ikäluokkiin ei ole heille pelillisesti kovinkaan iso harppaus. Eikä seurojen välillä tapahdu paljoakaan pelaaja liikehdintää, koska pelaajat oppivat seuransa peli-identiteetin eivätkä kovin usein koe tarvetta vaihtaa seuraa. Mielestäni mansen malli on toimiva ja on tuottanut siinä samalla tulostakin!
VeikkaajaVili
23/08/2016
Toisesta vaiheesta B-sm: Steelers, Indians, Ols ja Tiikerit.
oo
23/08/2016
Millainen fosun peli oli tepsiä vastaan? Repesikö lopussa vai oliko tepsi noin ylivoimainen?
Tero Töyrylä
23/08/2016
FoSun peli Tepsiä vastaan oli tasaista peliä niin kenttätapahtumien kuin tulostenkin valossa pari erää. TPS meni aina maalin johtoon ja FoSu tasoitti, kunnes TPS:n 4-3-maalin jälkeen maalinteko oli yksipuolista. Kolmas erä muutenkin jo niin TPS:n, että ehdottomasti ns. "oikea" joukkue voitti. Mutta FoSu oli hyvä, aktiivinen ja taitava, ylivoimalla kohtuullisen murhaava.
VeikkaajaVili
23/08/2016
Heitetään samantien veikkaus lohkovoittajista
1. Karhut
2. Steelers
3. FoSu
4. Indians
5. FBC TUrku
6. OLS
7. Tiikerit
8. RSS Panthers

Ja veikkaus, et Sm näistä siis Steelers, Indians, OLS ja Tiikerit.
70
23/08/2016
Onko totta että Hifk on perustettu kahdesta sähly kaveriporukasta?
Jarkko mäkiaho
24/08/2016
Joo kuulemma pelaajat itse täysin kasanneet ifk:n. Hifk b-edustus salibandy facebook sivulla on pieni tarina jossa asia kerrotaan
POHJANMAA
25/08/2016
Pohjanmaan osalta ei hyvältä näytä ainakaan liigan suhteen. Edes suuri ja kaunis SPV ei näytä saavan jengiä liigaan tulevalle kaudelle, B:ssä vaikka lohkon veisikin vastaan asettuu OLS joka lienee liian kova pala. Muut pohjalaaset SB Waasa ja Nibacos vahvoilla Divariin, liiga olisi iso yllätys. C1:ssä sama tilanne, divariin mennee 2-3 joukkuetta (SPV, SB Vaasa, Nurmo, Nibacos), ehkä Nurmo lähimpänä liigaa noista. C2:ssa kohtalo lienee molemmille (SB Vaasa/SPV) aluesarja lopulta.
pohjanmaalle
25/08/2016
B-junioreissa SPV:llä on täysin 00-runkoinen joukkue, joten heille divari olisikin paras mahdollinen paikka tälle kaudelle. Ensi vuonna sitten SM-sarjapaikka onkin suhteellisen varma. C1:llä on valitettavan pieni rosteri, mutta ei SM-paikka mahdoton ole vieläkään. C2:lla täydet saumat vielä SM-sarjaan.

Divari kuitenkin on hyvä uudistus kaikkiin ikäluokkiin ja siellä tulee pitkin kautta aivan hyvätasoisia matseja. Lähtökohta kuitenkin on, että A-ikäisiin saadaan tarvittavaa vahvistusta joka vuosi. Näin tänäkin vuonna, vaikka 98-ikäluokka pelasikin viime kauden divarissa.
Pillun perässä
09/02/2017
Noi kamelinvarpaat höllii

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.