Liigat

Ison Pahan pelit pelattu – Mika Savolaisen värikäs ura päättyi mestaruuteen

04.08.
2016
12 Kommenttia
5
Liigat
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Monilla tulee ikävä ja monilla ei. Mika Savolainen on yksi Salibandyliiga-historian kiistellyimmistä ja näkyvimmistä pelaajista. Tällä viikolla Savolainen, 38, vahvisti julkisesti, että pelit salibandyn huipputasolla on pelattu.

Kohuja ja törmäilyjä sattui Savolaisen kohdalle paljon – mutta herra osasi myös pelata. Hän oli ja on yksi kautta aikain parhaimmista suomalaisista puolustajista. Pitkänhuiskea ja kovaa pelannut Savolainen oli armoton vastustaja ja erinomainen pallollinen puolustaja. Omassa pukukopissa Savolainen oli arvostettu ja pidetty – kysykää vaikka pelikavereilta. Vastustajien pukukopeissa mielipide oli usein toisenlainen.

Savolainen edusti urallaan liigassa RuRua, Steelersiä, Trackersia ja Classicia. Kaikkiaan kausia liigassa kertyi 13. Runkosarjassa hän summasi 302 ottelussa 252 tehopistettä ja pudotuspeleissä 77 ottelussa 73 tehopistettä.

Pisteitä syntyi siis puolustajalle kovaan tahtiin, mutta yhdessä tilastossa Savolainen on vieläkin ”kovempi”. Hän nimittäin johtaa ylivoimaisesti miesten Salibandyliigan runkosarjan kaikkien aikojen jäähypörssiä. Savolainen ehti kuluttaa jäähypenkkiä 541 minuutin verran – tilastossa toisena oleva Teemu Häkkinen on 165 minuuttia perässä.

Savolaisen pelit päättyivät viime keväänä komeasti uran ja Classicin seurahistorian ensimmäiseen miesten mestaruuteen, kun Classic nitisti Hartwall Arenan Superfinaalissa Oilersin. Ykkösketjun pakkina ehkä uransa parasta salibandya pelannut Savolainen oli iso palanen tamperelaisten mestaruuspalapelissä.

SM-kullan lisäksi Savolainen sai haalittua palkintokaappiinsa myös yhden hopeisen ja yhden pronssisen SM-mitalin. Eikä sovi tietenkään unohtaa sitä, että Savolainen on kaksinkertainen maailmanmestari. Savolainen oli voittamassa Suomen toistaiseksi ainoita miesten MM-kultia vuosina 2008 ja 2010.

Alkuviikosta Savolainen lähetti Classic Familyn jäsenille ”jäähyväiskirjeen”, jonka voi lukea tuolta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Janne Rantanen
04/08/2016
Ei kai sitä kannata lopettaa, jos pelaa elämänsä parasta peliä. Pieni tauko, ja comeback.
JooJoo
04/08/2016
Ja pokkaa JooJoo kans: kiitos Savo!
Pertti
04/08/2016
Hyvä. Aivotärähdysten määrä putoaa olemattomiin.
Pertille
04/08/2016
Yhden aivotärahdyksen tais aiheuttaa ......?
Pertti
04/08/2016
Jos viime kaudesta puhut niin ihan oikeassa olet. Koko vuosikymmen onkin sitte eri asia...
Pertille
05/08/2016
Voisitko luetella ne täräykset? Kiviranta ainut... ainut oikeesti todettu.
Pikku-hukka
05/08/2016
Harmi homma, että lopettaa. Jatkaisi vielä.

Ja huutelijat menkööt itseensä.
Junnu#8
05/08/2016
Mestaruuteen on hyvä lopettaa! Olisi toki ollut Steelers puolustukselle kova luu. Huikea pelaaja ja ihminen. Sillille kaikkea hyvää jatkossakin. Herran Classic pelipaita löytyy hyllystä. Ja pelimaila myös.
JiiK
05/08/2016
Ei tule ikävä.
Jiikille
05/08/2016
Kukaan ei tiä kuka sä oot mutta kaikki tiätää ison pahan
Tarkkailija
06/08/2016
Kunnoitan pitkiä pelaajauria, mutta ei myöskään tuu ikävä. Vastustajan kunnioitus puuttu kaverilta, se on valitettavaa... Toivottavasti Honda palvelee käyttötarkoitustaan myös "eläkeläisen" arjessa.
Osku
07/08/2016
Vähän samalla kannalla kuin Tarkkailijakin. Värikäs pelaaja, mutta liian useasti otsikoissa vaan sen pelityylin takia. Salibandy ei pelinä tarvitse tollaisia tyyppejä. Värikkäitä tarvitaan joo, mutta toisella tavalla. Asser Jääskeläinen on hyvä esimerkki hullulla, mutta positiivisella tavalla värikkäästä pelaajasta. Enemmän tollasia pelaajia esille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.