Junioreiden SM-karsinnat pyörähtävät käyntiin – sunnuntaina ensimmäiset ison panoksen ottelut

Ensimmäiset junioreiden SM-karsintapaikat ovat jaossa viikonloppuna. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila
Ensimmäiset junioreiden SM-karsintapaikat ovat jaossa viikonloppuna. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

On taas se aika vuodesta, kun A-tyttöjen sekä kaikkien B- ja C-juniorisarjojen SM-karsinnat avaavat Suomen virallisen salibandykauden. Alkavana viikonloppuna pelataan kaikissa karsinnoissa ensimmäinen vaihe.

2010-luvulla vakiintuneeksi käytännöksi muodostunut kahden karsintavaiheen formaatti on nyt käytössä kaikissa vanhempien juniorien sarjoissa lukuun ottamatta A-poikien SM-sarjaa. Viikonloppuna on jaossa puolet SM-sarjapaikoista ja loput joukkueet ratkeavat elokuun viimeisenä viikonloppuna toisessa karsintavaiheessa.

Tyttöjen sarjoissa sekä C2-pojissa karsintalohkojen voittajat saavat suoraan paikan SM-sarjaan. B- sekä C1-pojissa alkulohkojen voittajajoukkueet pelaavat naapurilohkojensa kanssa karsintafinaalin, jonka voittaja etenee SM-sarjaan. Sunnuntaina pelataan näin ollen kauden ensimmäiset ison panoksen ottelut.

Lue myös
Floorball.fi: Sarjajärjestelmät ja reaaliaikainen tulospalvelu

36 comments

  1. Aittaan Jesse vasemmalla kuvassa… 🙂
    Tsemppiä kaikille sarvipäille, Forssaan, Turkuun ja Ylöjärvelle.

  2. tuo virtanen on yksi ikä luokan parhaista senttereistä!

  3. Aarni virtanen ens vuonna selvästi Suomen alle 16-vuotiaitten joukkueen ykkös sentteri!

  4. Aarni Virtanen kantaa tepsin 01 joukkueen hartioillaan suomen mestaruuteen!

  5. Santeri kulta pitää katsinnoissa nolla peli. Sen verran kovan luokan maalivahti

  6. Toni nostaa kaikella voimallaan koko joukkueen sm sarjaan hurjalla harjoittelulla ja motivaatio tasollaan

  7. Aarni virtanen tämä 2tahdilta haiseva impotentti on hyvä pelaamaan sekä hyvä ystäväni

  8. Ville on kovakaveri keulimaan mopolla. Mutta tänään saa nähdä riittäkö se. 🙂

  9. Rutsa tulee ja tuhoo kaikki, ottakaa nimi ylös. Ei tykkää esiintyä oikealla nimellään. Dominoi kenttiä Indianssin B junnujen karsinnoissa. Villeimmät huhut vie miestä sveitsiin ens kaudeks frangimatoille.

  10. Ekat pelit suunnilleen poikien puolella pelattuna.
    Ei isoja yllätyksiä.
    MuurY kiusasi Karhuja johtaen jo välillä 3-1.
    Eräässä C2 joukkueessa näyttäisi olevan kahdeksan pelaajaa.
    Mv + seitsemän kenttäpelaajaa.

  11. C2-poikien turnausta kävin katsomassa ja olihan siellä selkeästi ”pienet kyläseurat vastaan Oilers”-meininki, kun OLS, Indians ja Erä saivat vuorotellen katsella miten nämä hommat kuuluu hoitaa. Yhteismaaliero 32-5 Oilersille ja kaikki muut jäivät maalieronsakin kanssa pakkaselle. Toivottavasti ensi kerralla olisi vastassa jotain isompien seurojen junnuja, niin olisi ehkä vähän vastustakin.

  12. Olsista ois voinut odottaa parempaa. Ja kyllä arto, espoo on kylä ;-). Sä sanoit ton ite, en mä 😀

  13. Toisaalta OLS oli käsittääkseni ”kakkosjoukkueella” (tai nuoremmilla, muttei kuitenkaan sillä ykkösryhmällään) tuolla, joten sen vielä ymmärtääkin.

  14. Erä tapanilan kyläjengillä, ei uudistuneella yhteisporukalla. Piti tarkistaa

  15. Tuosta fuusioseuran hommasta ei ota selvää pirukaan. Tapanilan Erän joukkue se kuitenkin oli, ei mikään EräViikingit Blue tai mitä näitä nyt on tuolla eri ikäryhmissä.

  16. Noihan se on. Ilmeisesti osa joukkueista pelaa siis jatkossakin ainakin erän riveissä, myös ssv? Ja sitten yhdessä jengissä kerma?

  17. Mutta miten yhdessä jengissä on kerma, jos siellä on EräViikingit Black ja EräViikingit Blue? Ja sitten varmaan Erä vielä erikseen?

  18. Eräviikingit black = ssvn viimekauden edari
    Eräviikingit blue = erän viimekauden edari
    Erä = viimekauden Erän kakkosjengi

    Jotenkin noin se kai menee.

  19. Ketä muita kuin Oilers saavutti sellaisen värisuoran, että A, B, C1 ja C2 pelaa SM-sarjassa alkavalla kaudella?

  20. Taisi mennä niin, että Oilers ja EräViikingit ovat ainoat, joilla on joukkue noissa kaikissa neljässä varmistettuna jo nyt.

  21. Varmaan kundeissa useampikin seura.
    Mites oilerssin tytöt pärjäs?

  22. Pieni ongelma näissä karsinnoissa on vuodesta toiseen. Näissä lohkoissa on pikkusen eroja. Onneks on vielä mahikset kammeta oikeesti sinne sarjaan mihin kuuluu. Jostain mennään helposti vaikkei sinne kuulu.

  23. Joo, lohkonsa voi kyllä vielä puolivahingossa voittaa, mutta sen jälkeen lohkovoittajat kohtaavat. Ja siitä otteluparista ei enää puolivahingossa mennä jatkoon. Kyllä pelata pitää osata.

  24. Evin uutisen mukaan jatkoon meni btytöt ja pojat, c1 2jengiä ja c2. Ens viikonloppuna aloittaa loput.

    Karsinnoissa tuntuu joka vuosi olevan ns 3kastin seuroja, ne joilla oikeasti mahikset, ne jotka siinnä rajoilla ja ne jotka on kokeilemassa. Kovin usein rumia lukuja ja aikaisia keskeytyksiä. Tämän vuotinen systeemi kyllä eliminoi ihan hyvin, tämän ”vahingossa” jatkoon menemisen.

  25. Tasapeliin päättyneiden matsien jälkeen ammuttiin rankkarit, joiden ainoa tarkoitus oli selivttää kumpi tasapisteissä menee jatkoon.

    C2-lohkojaossa taisi merkitä miten oli viime kaudella omalla alueellaan D1-sarjassa pärjännyt, C2-sarjan ensimmäisenä viikonloppuna ei tainnut olla muuta yllättävää kuin se, että Nokian Krp kompastui ÅIF:iin,

  26. Saadaanko taas tänäkin vuonna juniorien sm-sarjoista ennakot tänne Pääkalloon? Ovat nimittäin mielenkiintoista luettavaa ja kommenttien spekulointia on kiva seurata!