Divarit

Jyväskylässä kovaa kilpavarustelua – 764 liigaottelun verran päätä, käsiä ja jalkoja kakkosdivariin

14.08.
2016
5 Kommenttia
8
Divarit
"Lohikosken letku" Sampo Laukkala naruttelee vastustajia jatkossa kakkosdivarissa. Kuva: Markku Taurama

”Lohikosken letku” Sampo Laukkala naruttelee vastustajia jatkossa kakkosdivarissa. Kuva: Markku Taurama

Jyväskylän kakkosdivariseurat O2-Jyväskylä sekä Happee Steamers vahvistuvat, kun molempiin joukkueisiin on liittynyt liigaosaamista ja kokemusta yhteensä peräti 764 liigapelin verran.

O2-Jyväskylällä on ollut selkeä missio nousta miesten Divariin jo vuosien ajan, mutta haaveet ovat murskaantuneet kalkkiviivoilla kevään Divarikarsinnoissa useana keväänä perätysten. Nyt tähän asiaan pyritään jälleen tekemään muutos, ja joukkueeseen ovat liittyneet M-Teamin liigajoukkueesta hyökkääjät Sampo Laukkala ja Iiro Kinnunen. Lisäksi kausilla 2007-2011 87 liigapelin verran Happeeta edustanut puolustaja Timo Hakanen siirtyy kolmosdivarista ”Amppareihin”.

Juonikas Laukkala, 27, on pelannut M-Teamissa kausilla 2011-2012 ja 2015-2016 48 liigapeliä tehopistein 16+11. M-Teamin lisäksi viime kaudella myös kakkosdivaria Jyväskylässä Nousussa pelannut Kinnunen, 23, debytoi Salibandyliigassa edellissesongilla 17 ottelun verran pistein 5+6. 1987 syntynyt raamikas puolustaja Hakanen ehti kerätä hirvipaidassa pääsarjavuosinaan tehot 18+13.

O2-Jyväskylän uutiset Laukkalasta, Kinnusesta ja Hakasesta.

Viime kaudella kakkosdivaria pelanneet jyväskyläläisjoukkueet Nousu ja FBC Dux löivät hynttyyt kesällä yhteen, ja tuloksena syntyi Happeen uusi farmiseura Happee Steamers. Jo aiemminkin Nousua edustaneet liigakonkarit Lasse Riitesuo ja Jarno Hirvonen palaavat kakkosdivariin Steamersin paidassa, ja näin joukkue saa hyökkäykseensä myrkyllisen parivaljakon.

Kausilla 1995-2008 Happeen ja SPV:n paidassa 320 liigapeliä tehopistein 150+212 pelannut Hirvonen, 38, nakutteli muutama vuosi sitten kakkosdivarissa yhteen otteluun tehot 10+6, ja Pääkallo.fi uutisoi tuolloin tästä suorituksesta. 39-vuotias Riitesuo edusti 292 peliä kestäneellä liigaurallaan Happeen lisäksi myös Oilersia ja SPV:tä. Tehopisteitä ”Karkkipistooli” nakutteli 282+149, eli yhteensä mukavat 429 tehopinnaa.

Kun Sisä-Suomen kakkosdivisioonassa pelaavat O2-Jyväskylän ja Happee Steamersin lisäksi Jyväskylän seudun joukkueista myös Diamonds ja Blasters, varmaa on, että luvassa on jälleen iso liuta mielenkiintoisia ja tunnerikkaita paikalliskamppailuita.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Entinen Pertti
14/08/2016
Kainulle kenkää!
jope
14/08/2016
tulee oleen kovat kahinat sisä-suomen lohkossa.
Lasb fani
14/08/2016
Jahvalle kenkää
Todellinen Pertti
15/08/2016
Onko uutisointi liigakentiltä tutun Henri Pitkäsen palaamisesta kentille livahtanut ohi silmieni, vai odottaako se vielä itseään?
Henri Pitkänen
17/08/2016
Todelliselle Pertille:

En pidättelisi hengitystä tämän asian suhteen. Annetaan sen siis vielä odottaa itseään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.