Liigat

Kapteeni vaihtoi paikallisvastustajan riveihin: ”On tullut kuittia suuntaan jos toiseen”

30.08.
2016
1 Kommentti
1
Liigat
Jarno Mäkinen toimi viime kaudella Steelersin kapteenina. Kuva: Juhani Järvenpää

Jarno Mäkinen toimi viime kaudella Steelersin kapteenina. Kuva: Juhani Järvenpää

LASB valmistautuu paraikaa seurahistoriansa ensimmäiseen liigakauteen. Yksi joukkueen mielenkiintoisimmista hankinnoista on viime kaudella Steelersiä kipparoinut puolustaja Jarno Mäkinen.

Mäkinen, 26, kertoi Tallink Floorball Tournamentin lomassa Pääkallo.fi:lle, että on sopeutunut uusiin ympyröihin varsin hyvin.

– Olen päässyt hyvin sisään jengiin. Onhan tuossa tuttuja kavereita, kun ollaan pelattu vuosia vastakkain. Hyvin on otettu vastaan, Mäkinen sanaili.

Kuten todettua, niin Mäkinen oli viime kaudella vielä Hämeenlinnan Steelersin kapteeni. Steelers oli ja on edelleen LASB:n (viime kaudella LaSB=Lammin Salibandy) pahin paikallisvastus. Viime kevään Divarin finaalisarja oli melko kiihkeää nokittelua molemmin puolin. Myös Steelers nousi lopulta Salibandyliigaan niin sanotun kabinettipäätöksen myötä. Mäkinen ei kuitenkaan vaikuta katuvan päätöstään.

– Oli sellainen olo, että tarvitsee jotain uutta ja vähän haastetta itselleni. Kemppaisen Petri oli muutaman vuoden valmentajana Steelersin puolella, ja tykkäsin kaverin tavasta valmentaa. Hän sitten soitteli ja päädyin tähän tulokseen. Tämä on uudelainen haaste, ja pääsen tämän myötä harjoittelemaan hieman eri tavalla, puolustaja valaisi.

Onko tästä seuravaihdoksesta tullut paljon kuittailua?

– On tullut kuittia suuntaan jos toiseen. Ensin Lammin jätkät kuittaili ja sittemin myös toki Steelersin pelaajat. Tässä kun ollaan kavereita, niin ei siinä sen kummempia, Mäkinen vakuutti.

Mäkinen on yksi niistä LASB:n pelaajista, joilla on myös liigakokemusta taustallaan. Hän edusti Trackersia kaudella 2010-2011 kahdeksan ottelun verran tehoin 1+1. Divarin runkosarjassa pelejä on kertynyt 138 ja tehopisteitä 35+52=87. Mäkisen mukaan nousijajoukkueen tavoitteet ovat sangen selkeät kauden alla.

– Totta kai haetaan pudotuspelipaikkaa. Eihän tuota sarjaa kannattaisi pelata ellei hakisi pudotuspelipaikkaa ja mestaruutta. Pitää olla tavoitteet korkealla ja yrittää päästä niihin. Sitten kun pelit on pelattu niin nähdään lopputulos, Mäkinen linjasi.

LASB kohtasi Tallink Floorball Tournamentissa FBC Turun, Happeen sekä latvialaisen SK Lielvarden. Suomalaisjoukkueita vastaan joukkue kärsi tappiot ja Lielvardesta irtosi maalin voitto. Mäkinen ei ollut erityisen tyytyväinen joukkueen esityksiin turnauksessa.

– Ei ehkä ihan saatu parasta irti. Ekassa pelissä onnistuttiin jokseenkin, vaikka ei siinäkään koko pelin ajan. Vähän jäi nyt piippuun tämä turnaus meidän osalta. En tiedä mikä siinä oli. Ei yhtään ehjää 60-minuuttista, ja se jäi harmittamaan. Nyt on vain siirrettävä tämä taakse ja ensi viikolla on aloitettava työnteko, jota kautta mennään sitten taas eteenpäin, Mäkinen analysoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jurmonjykä
30/08/2016
Mässy on kyllä parasta mitä LASB:lle on tapahtunut siirtorintamalla!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.