Liigat

Kooveen naisille uusi valmentaja ja kaksi uutta pelaajaa

05.08.
2016
0 Kommenttia
5
Liigat
Kooveen naisten joukkueen sopimustilanne elää edelleen. Kuva: Jari Turunen.

Kooveen naisten joukkueen sopimustilanne elää edelleen. Kuva: Jari Turunen.

Kooveen julkaisivat tämänhetkisen sopimustilanteensa tällä viikolla. Mukana oli tärkeitä jatkosopimuksia, sekä uusia nimiä niin valmennus- kuin pelaajarintamallekin.

Kooveen valmennustiimi täydentyi, kun Kim Takala siirtyi Kooveen kakkosvalmentajaksi. Takala on aiemmin ollut naisten Salibandyliigassa mukana SPV:n naisten joukkueen valmennustiimissä. Elokuusta 2015 lähtien Kim on ollut Salibandyliiton leivissä 2002-syntyneiden tyttöjen ikäluokkavalmentajana. Liigajoukkueen valmentaminen tuo uutta kokemusta, etenkin kun joukkue on nuori ja vahvasti junioripainotteinen.

– Päävalmentaja Tiina Röningin kanssa on oltu aktiivisesti yhteydessä tauonkin aikana. Mukava päästä kiinni varsinaiseen työhön, kun pelaajat palaavat oto-jaksolta ja valmistautuminen kauteen lähtee lajiharjoitusten osalta liikkeelle, Takala kertoo Kooveen tiedotteessa.

Pelaajarintamalla viime kauden joukkueesta Annika Kulmala ja Veera Korkki tekivät jatkosopimukset. Happeesta joukkueeseen liittyy kaksi kokenutta pelaajaa. Kooveen kannattajille jo entuudestaan tuttu Johanna Homi palaa joukkueeseen saatuaan opinnot päätökseen Jyväskylässä. Edellisen kerran Homi pelasi Kooveen paidassa kaudella 2013-14 ja teki silloin 21 ottelussa tehot 7+2. Henna Haverinen on kokonaan uusi kasvo, jolla on kokemusta jo useamman vuoden ajalta naisten liigasta, kaikkiaan pelejä runkosarjassa on kertynyt 129.

– Hyvin on saatu harjoiteltua kesänkin aikana. Aika vähän on pelaamista alla mutta paljon fysiikkatreeniä. Mailat ja pallot on saavat nyt kyytiä, kun palataan normaaliin harjoitteluun. Töitä on vielä edessä, mutta ihan hyvältä tämä näyttää, päävalmentaja Tinna Rönning kertoo Kooveen tiedotteessa.

Liigajoukkueen harjoitusvahvuuteen on lisäksi nostettu neljä A-tyttöikäistä seuran omaa junioria. Roosa Järvinen, Martta Ruusiala, Pauliina Silvennoinen ja Marianne Viteli ovat harjoitelleet kesän liigajoukkueen kanssa ja kautta kohti mennessä myös jatkavat joukkueen mukana.

– Olemme saaneet vedettyä harjoitukset täysipainoisesti, kun mukana on ollut riittävä määrä pelaajia. Meillä on nyt aikaa katsoa, millaisilla ketjuilla ja pelaajilla kauteen loppujen lopuksi lähdetään, Rönning toteaa seuran uutisessa.

Joukkue ei ole vielä Kooveen mukaan valmis, vaan sopimustilanne elää ja keskusteluja on menossa useamman pelaajan kanssa. Koovee tiedottaa näistä jatkossa, kun sopimukset varmistuvat.

Kooveen tämänhetkinen sopimustilanne:
Aho Tuulia
Hapuoja Emmiina
Haverinen Henna (Happee)
Homi Johanna (Happee)
Huotari Ellinoora
Järvinen Roosa
Kauppi Oona
Kauppi Veera
Korkki Veera
Kulmala Annika
Laakso Noora (MV)
Lintula Juulia
Männistö Elisa
Puolakka Hanna
Ruusiala Martta
Salmela Roosa
Silvennoinen Pauliina
Tarkiainen Kristiina (MV)
Vallenius Mia
Viteli Marianne

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.