Liigat

Kouvonen palasi Happeeseen nauttimaan: ”Pikkupoikamainen fiilis”

27.08.
2016
0 Kommenttia
8
Liigat
Jalo Kouvonen on nauttinut paluustaan Jyväskylään. Kuva: Topi Naskali.

Jalo Kouvonen on nauttinut paluustaan Jyväskylään. Kuva: Topi Naskali.

Jalo Kouvonen palasi keväällä Jyväskylän Happeen riveihin kahden Seinäjoella vietetyn kauden jälkeen. Seinäjoella puolustajan rooli jäi varsin pieneksi.

Kouvosen mukaan kesä uusvanhoissa ympyröissä on sujunut varsin mallikkaasti.

– Tosi hyvin on mennyt. Paljon on treenattu ja arkitöitäkin tietysti tehty. Myös muuttohommat ovat kuuluneet kuvioihin, kun vaihdoin kaupunkia. Paljon on ollut tekemistä ja järjestelemistä, mutta on ollut tosi mukavaa palata Jyväskylään, Kouvonen kommentoi Tallinnassa Pääkallo.fi:lle Tallink Floorball Tournamentin Storvreta-kampailun jälkeen.

Tulevan kauden suhteen Kouvosen odotukset ovat varsin maltilliset.

– Toivon menestystä ja kuitenkin sellaista hauskanpitoa. Itselläni on sellainen pikkupoikamainen fiilis, kun olen päässyt taas Happeeseen ja Jyväskylään, Kouvonen sanaili.

Henkilökohtaisella tasolla kaksi edellistä kautta ovat olleet vaikeita. Tulevalla kaudella Kouvonen pyrkii parantamaan edellisistä.

– Yritän päästä taas takaisin omaan peliin kiinni ja pyrin petraamaan joka pelissä. Samalla tietysti pyrin olemaan mahdollisimman tärkeä omalle joukkueelle.

Keväällä 2014 Kouvonen oli Happeen ykköspakkiparin luottomies, mutta Seinäjoella rooli jäi varsin vaatimattomaksi kahden sesongin aikana, eikä Kouvonen aina mahtunut edes pelaavaan kokoonpanoon. Mies itse ei osaa erityisemmin spesifioida mistä SPV-vuosina kiikasti.

Jalo Kouvonen jätti SPV:n "koirankopin" taakseen ja nauttii taas pelaamisesta. Kuva: Topi Naskali

Jalo Kouvonen jätti SPV:n ”koirankopin” taakseen ja nauttii taas pelaamisesta. Kuva: Topi Naskali

– Olihan siellä tosi kovia pelimiehiä puolustuksessa. Kivilehto, Holopainen, Hakonen ja kumppanit. Ei sinne ihan noin vain päässyt murtautumaan. En osaa sanoa sen tarkemmin. Joukkue edellä kuitenkin mentiin. Aina ei kulje ja suorittaminen ei ehkä sitten ollut niin tasaista. Nyt lähden tavoittelemaan sitä, että taso ei heittelisi niin paljon, Kouvonen ruoti.

Olet kuitenkin palannut Happeen ykkösvitjan taakse?

– No toistaiseksi joo. Harjoituspeleistä vielä kyse, mutta katsotaan. Ei hirveästi ole tarvinnut miettiä miten mennään tai pelataan. Tulee aika lailla selkärangasta ratkaisut.

Happeen ja Storvretan kohtaamisesta odotettiin ennakkoon Tallink Floorball Tournamentin kovatasoisinta ottelua. Intensiivinen vääntö ei jättänyt ketään kylmäksi, ja Kouvosen mukaan kentällä oli kirjaimellisesti kuuma tunnelma. Ottelu päättyi lopulta 4-4, mikä oli ottelutapahtumien nojalla oikeutettu tulos.

– Hallissa oli ainakin lämmin. En ole ikinä hikoillut näin paljon. Itse olen aina tykännyt pelata ruotsalaisia joukkueita vastaan. He pelaavat eri tavalla kuin Suomessa. Aina hyvä haaste ja joka kerta huomaa, että nekin joukkueet ovat täysin voitettavissa. Hyviä harjoituspelejä ja mielellään pelaisin tällaisia enemmänkin.

Happeen pääkäskijä Seppo Pulkkinen oli silmin nähden tyytyväinen Kouvosen paluusta Happee-nuttuun.

– Tosi tyytyväinen olen, että saatiin yksi luottopuolustaja takaisin. Varmasti palaa vahvempana, sillä sai pelikokemusta muualta ja uudesta ympäristöstä. Olen erittäin iloinen ja luottoa löytyy roimasti meidän puolelta, Pulkkinen myhäili Pääkallo.fi:lle.

Happeen ryhmä Tallink Floorball Tournamentisssa. Kuva: Topi Naskali

Happeen ryhmä Tallink Floorball Tournamentisssa. Kuva: Topi Naskali

Vaikka Kouvonen on palannut harjoitusotteluissa tutulle paikalle Otto Tikan viereen, ei Pulkkinen luonnollisesti lähde vielä naulaamaan ykkösvitjan pelipaikkaa.

– No, ei sentään. Ei kellään ole mikään pelipaikka varma. On luvattu, että hän pääsee jonon perälle hölkkäämään ja katsotaan kuinka pelaa. Ei me voida etukäteen sitä tietää. Tarjotaan mahdollisuus kaikille.

– Jalo on aikaisemmin ollut samassa tilanteessa. Sinne se laitettiin jonon perään, josta sitten tunki pelaavaan kokoonpanoon, eikä sille mahtanut mitään. Käykö nyt sitten samalla tavalla? Mistä sitä tietää. Paljonhan se on Jalosta kiinni. Ei me panna hanttiin, jos hän tunkee itsensä kentälle, Pulkkinen linjasi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.