Länsi-Suomi: SalBan ovi käy – ”Meillä on vielä ketjullinen pelaajia haussa”

SalBa säilytti viime kaudella liigapaikkansa karsintojen kautta. Tulevan kauden suhteen tilanne vaikuttaa edellistä kautta haastavammalta. Kuva: Elmeri Elo

SalBa säilytti viime kaudella liigapaikkansa karsintojen kautta. Tulevan kauden suhteen tilanne vaikuttaa edellistä kautta haastavammalta. Kuva: Elmeri Elo
SalBa säilytti viime kaudella liigapaikkansa karsintojen kautta. Tulevan kauden suhteen tilanne vaikuttaa edellistä haastavammalta. Kuva: Elmeri Elo

Sanomalehti Länsi-Suomi ruoti Salibandyliigassa pelaavan Rauman SalBan tilannetta perjantain aviisissaan. Huolta on herättänyt eritoten se, että useampi viime kauden pelaaja on siirtynyt pois ja tilalle ei ole saatu korvaavaa määrää pelimiehiä.

Maalivahti Pasi Järvinen (LASB), puolustaja Lasse Salminen (Nokian KrP) sekä hyökkääjät Joni Peltola (TPS) ja Jasse Kuusisto (Koovee) lähtivät Raumalta jo aiemmin keväällä tai kesällä. Lehden tietojen mukaan myös puolustaja Valtteri Virtanen (Karhukopla) sekä hyökkääjä Jussi Tammi (FBC Turku) ovat jättämässä seuran.

– Ei tässä ole pienintäkään pelkotilaa. Kesällä on ollut hieno katsoa, miten nämä pelaajat ovat nostaneet profiiliaan, jotka aikaisemmilla kausilla ovat jääneet pienempään rooliin, manageri Toni Salonen kommentoi lehdelle.

Uusia pelaajia seura on onnistunut värväämään toistaiseksi kaksi. Antti Vuorinen liittyi joukkueen vahvuuteen viime kauden päätteeksi SBS Wirmosta. Tuorein hankinta on UHV Bullsista joukkoon liittynyt puolustaja Antton Koski. Kosken mukaantulo nostaa puolustajien määrän viiteen.

– Meillä on vielä ketjullinen pelaajia haussa. Ei enää paljoa aikaa tietenkään ole. Täytyy sanoa, että meidän pieni kalastajakylä yhdistettyinä pieniin resursseihin, niin on vaatinut todella paljon töitä saada tänne pelaajia, Salonen kertoi.

Pelaajatilanteen lisäksi pienoista hämmennystä on aiheuttanut se, että liigajoukkueella on tällä hetkellä sovittuna ainoastaan kaksi harjoitusottelua ennen kauden alkua.

LS24: Missä menet SalBa?

23 comments

  1. Niin. Oilersilla harjoitusotteluita on kolme, kuten oli viimekin kaudella. Liekö sitten se yhden ero se ratkaiseva ero liigakarsijan ja Superfinalistin välillä, en tiedä.

    Ottakaa sieltä kovista junnuistanne niitä pelaajia. Maaliskuussa kun Raumalla juttelin erään salibandyvaikuttajan kanssa, hän totesi, että Raumalla tehdään todella hienoa juniorityötä. Eli sieltä niitä varmasti löytyy. Ihan tarkkaan en kyllä muista, että miten esim. SalBan A-pojat viime kaudella sijoittuivat SM-sarjassa.

  2. Korjataan vielä sen verran, että Oilersilla oli viime kaudelle sovittuna kolme harjoitusottelua, mutta lopulta niitä pelattiin kaksi. Ironista kyllä, se kolmas peruuntui, koska eräällä länsisuomalaisella liigaseuralla ei ollut tarpeeksi pelaajia…

  3. Eipä varsinaisesti mitään vihaa. Tai no, kyllähän se, että edes katsomon alariviltä ei näe koko kenttää ärsyttää vieläkin, mutta se nyt ei varsinaisesti tähän liity, eikä ole edes seuran vika sinällään.

    Mutta siis ihan oikeasti ”hämmennystä on aiheuttanut se, että liigajoukkueella on tällä hetkellä sovittuna ainoastaan kaksi harjoitusottelua ennen kauden alkua.” on kyllä kauniisti sanottuna aikamoista roskaa. Toiset joukkueet vain pelaavat niitä vähemmän.

    Ja tosiaan nyt on sitten hyvä laittaa katetta niille puheille kovan juniorityön seurasta. Kovan juniorityön seura tarkoittaa ainakin minusta (varsinkin jos edustus on liigassa) sitä, että sieltä tulee pelaajia edustuksen riveihin. Liigassa on monta sellaista seuraa, joilla on mahdollisuus nostaa hätätilassa nuorista edes auttavasti pärjääviä pelaajia kentällinen edustukseen, jos on oikeasti pakko. SalBalla sellainen pakko nyt ehkä sitten on.

    Eli nyt vain sitä katetta puheille ja unohdetaan hölynpölyt harjoitusotteluiden määrästä.

  4. No sehän ei sinänsä kai salbaan liity jos pääkallo kirjoittaa ”roskaa” harjoitusotteluiden määrästä?

    Hyvä juniorityö ei myöskään välttämättä tarkoita sitä, että seurassa olisi (vielä) liigavalmiita omia kasvatteja, kentällisen verran nyt ainakaan.

    Omissa papereissa SalBa kyllä toki viimeisten joukossa jälleen. Harmi että joukkue lähinnä heikkenee, vaikea on näemmä muita kuin paikkakuntalaisia Raumalla pitää.

  5. ”vaikea on näemmä muita kuin paikkakuntalaisia Raumalla pitää.”
    Jos maksetaan pelaajille kunnon kk-palkkoja 😉 niin kyllä ne pysyvät.

  6. Se on ihan sama vihaatko jotain seuraa paskan katsomon takia, SalBa ei päätä siitä missä ottelunsa pelaa vaan salibandyliiga ja Rauman kaupunki. SalBa päättää siitä 10 % Rauman kaupunki 50 % ja salibandyliiga loput. Se on iha sama pelaavatko he, vaikka sen hevostilalla sen ottelun. Raumalla on siltin liigan parhaita katsomoita. Äänellisesti.

    Kun…
    Taas eräällä Espoolaisella seuralla, kun katsoi telkkarista sen ottelua näky oli kun kirkossa laulettaisiin hoosiannaa. Oli niin hiljainen halli. Sitten tulee eräs yksinäinen huuto. ”HYVÄ JÄTKÄT”. Joka on peräisin melko varmaan jonkun pelaajan äidin suusta.

    Pelaajia tulee:
    A) Menestyksen kautta.
    B) Opiskelupaikan kautta.
    C) Kaupunkikulttuurin.

    A) Salballa ei ole paljoa menestystä, mutta sitäkin enemmän Raumalainen urheilu tunnetaan salibandyssa tahdosta.
    B) Raumalla on normaalit opiskelusuhteet, mutta ei täydelliset. Verrattuna Turkuun, Espooseen, Helsinkiin, Jyväskylään. Tietenkin sinne tulee enemmän pelaajia.
    C) Harva edes tietää, mikä Rauma on. Raumaa pidetään suhteellisen pienenä paikka, mikä se onkin. Tosin Raumalla on urheilussa esim.. Pesäpallossa edustus liigassa, Jalkapallo on mitä on, Salibandyssä liigassa, Jääkiekkossa liigassa, Futsalissa ykkösessa ja muissa pienimissä lajeissa mukana pysytään.

    Kun taas esimerksi tämän Oilersin kotipaikka Espoo. Urheilu on tuhoutumasssa täysin… Mutta pelastava henkilö onneksi löytyi.. Jussi Salonoja

  7. Nimimerkki Salballa meni kuppi heti nurin kun vähän moitittiin Rauman kotihallia. Luetun ymmärtäminen katosi, sillä Mr. Kilponen ei missään ei haukkunut Salbaa, vaan totesi hallikysymyksen olevan täysin Salbasta riippumaton asia. Taitaa joku espoolainen urheilija olla vienyt pikkulapsena tikkarin kädestä Rauman pojalta, kun noin pahasti meni herne nenään.

  8. Kyllä sen ymmärtää, että aiheuttaa närää, kun on voimaton asioiden suhteen. Minä ymmärrän ihan täysin, että se ei ole SalBan vika, että olosuhteet ovat mitä ovat. Kyllä, katsomossa oli ääntä ja muistaakseni olen tätä kehunut ennenkin, ainakin paikanpäällä Raumalla totesin useammallekin ihmiselle, että tämän puolen he hoitavat hienosti. Myös ottelutapahtuma muuten oli hienosti hoidettu, joskin ottelupaikka vesitti sitä melkoisesti, mutta silti.

    Sitä en kyllä allekirjoita, että Espoon urheilu on tuhoutumassa täysin. Jos unohdetaan miesten edustusjoukkueet, niin esimerkiksi Blues tekee aivan jumalattoman kovaa jälkeä. Ei tarvitse paljoa vetää kotiinpäin, kun väittää, että seura on Suomen paras. Ja siis nimenomaan seura, ei miesten edustusjoukkue (jota ei enää ole käsittääkseni edes olemassa). Paljonko Oilers/Indians-akselilla on jäseniä? Meneekö 2 000 yhteensä rikki? Käsittääkseni myös jalkapallossa ja koripallossa (edelleen, nimenomaan pl. miesten edustusjoukkueet) taitaa näyttää aika hyvältä. Juuri tänään oli kaverin kanssa puhetta siitä, että kummallisesti Espoo ei saa edustusjoukkueita (no, pl. Oilers ja Expos) toimimaan, vaikka huipputason junioreita on pilvin pimein.

    Toivon, että Satakunnasta löytyy jatkossakin Salibandyliigan joukkue, eli tsemppiä sinne ja toivottavasti olosuhteetkin tulevat jossain vaiheessa siedettävälle tasolle. Samaa voin toki sanoa myös Espoosta, sillä ei ole tuo Tapiolan Urheiluhallikaan varsinaisesti missään ideaalikunnossa.

  9. Samaa mieltä ”Ottipa koville” nimimerkin kanssa. Saman piikin voi heittää myös nimimerkeille ”Jake” ja ”JZ”, että opetellaanpa sitä luetunymmärtämistä ja sisälukutaitoa, sillä en itsekään missään kohtaa huomannut Mr.Kilposen vihaavan Salbaa tai mitään muutakaan sinnepäinkään. Näköjään jos erehdyt kehumaan;”ottakaa sieltä kovista junnuistanne..”, niin se tulkitaan helposti v****iluksi, tai mistäs varmaksi osaan sanoa, miten voi lukea viestiä noin pieleen.

  10. Siinnä mielessä arto kusit joo pikkasen omille nilkoille, ku ei tapiolassakaan nää koko kenttää :-). Olosuhteisiin puuttuminen kuitenkin ihan ajankohtaista, meillä helsingissä ei myöskään kunnon hallia ja pelit vantaalla, aikamoista. Onko vika sitten seurojen ja lajiliittojen, kun ei saada rahoitusta kuntoon ja odotellaan kuntien hoitavan?

  11. Tämä olosuhteiden itkeminen on kummastuttava asia. Seuramme maksaa vuosittain yli 100ke vuokraa hallistamme ja samaan aikaan paikkakunnan kiekkoilijat saavat joka vuosi 500-700ke tukea kaupungilta. Sähläreiden tuki on n. 5-15ke/vuosi. Juniorin joukkueen mukana Suomea kiertäessäni, joudun aina ajoittain ihmettelemään isojen seurojen rahankäyttöä ja surkeita peliareenoita (alimittainen/ei turva-alueita/ei liigamattoa/surkeat laidat, joista pallot kimpoilee superpallon tavoin tai sitten laidat ei pysy yhtään ryhdissään/pukukopit ja niiden puute/onnettomat katsomot/valaistus/paskat tuomarit… ;). Jos me pienenä seurana pystymme tuollaiseen panostukseen vuosittain, niin mikä estää lajin isoja huolehtimasta omista olosuhteistaan? Kannattaisiko vihdoin lopettaa se ylhäältä syliin tippuvan rahan odottaminen ja tehdä asioille jotain itse. Laji on kuitenkin kasvava ja pikkuhiljaa päättäjiinkin tulee mukaan nuoren lajimme tukijoita, joten uskoa tulevaisuuteen luulisi löytyvän.

  12. Esim täällä palstalla huudellaan jo nyt junnujen rahoista ja kalliista maksuista. Jos panostetaan olosuhteisiin maksut nousee. Tästäkö syystä vaan valitetaan? Sinällään reiluahan se, että käyttäjät maksais hallinsa. Toki lajin yleishyödyllisyyden, hyvä tapa saada lapsia ja nuoria liikkumaan, jotain pikku tukea kai vois antaa kunnatkin.

  13. Pakko nyt heittää tähänkin ketjuun vettä myllyyn, sorry. Laji on joo kasvava, mutta kuinka houkutteleva sponsseille? Superfinaalia boikotoidaan kentällä, kun se on väärä tapa ja ei tuu mökki täyteen. Sitten muistellaan vanhoja hyviä aikoja ja finaaleita, vaikka niitäkään ei saatu myytyä loppuun. Vaikuttaako nämä asiat päättäjiin? Ja mun tarkoitus ei ole dissata superia eikä yksittäisiä, faktat vaan kertoo omaa kieltään lajin suosiosta pienten piirien ulkopuolella. Toki kuka ois 15v sitten ees uskonut mitkä on nykyiset tarpeet? Silloin riitti mosahallit yms ladot finaaleihinkin. Eli onhan kehitystä tapahtunut, mutta missä ollaan realistisesti? Jos rakennetaan uutta niin rahallisesti katsomot ei tuota koko ajan, toki useat katsomot ja hallit monikäyttöisiä, esim elenia. Ehkä eleniassa se malli mitä muiden kuntien ja seurojen ois hyvä kopioida. Sinällään tämä osoittelu ja toisten syyttely ei johda kovin pitkälle, ainakaan näin pienessä lajissa

  14. Rahaa tungetaan ihan vääriin lajeihin Suomessa, kuten Jalkapalloon ja muihin hömpänpömppä lajeihin, joissa Suomi ei tule koskaan pärjäämään. Jalkapallossa maailmalla Suomen ei voi sanoa varmasti voittavan ketään. Salibandyssä taas voi voittaa jokaisen ottelun, vaikka 10 vuoden ajan.

    Oma mielipiteeni olisi, että jokaiseen Salibandyliiga/Divarijengin kotikaupunkiin rakennettaisiin yksi monitoimihalli, jossa voisi pelata vaikka futsalleja, lentopalloja ja muita lajeja. Katsomot olisivat jokaisella paikkakunnalla reilu tuhat ihmistä vetävät. Mutta ei tehdä mitään, kun ei uskalleta.. Sama on jääkiekossa, lippujen hinnat kaikkien mielestä korkeat, kukaan ei tee mitään, kun ei uskalleta astua isojen pomojen varpaille.

  15. Jos nyt provotaan lisää, niin mitä pärjääminen maailmalla vaatii? Kaikille kivaa ja varmaa kivaa pelipaikkaa? Vai tervettä kilpailua ja parhailla pelaajille kovaa treeniä ja kunnon olosuhteita? Sitten ku junnutouhuja kattoo, niin onko vanhemmat valmiita tohon? Ja seuroilla pokkaa vaatia?

  16. Voidaanhan ne hallit kokonaan helvettiin heittää. Yleensä järkevästi ajatellen mitä enemmän junioreilla on halleja harjotella, sitä enemmän on treenejä. Voihan ne myös tonne katusählyä mennä harjottelemaan tai vaikka nyrkkeilykehään pelaamaan ihan samahan se on. Vanhemmat kummiski alkuajat maksaa.

  17. Ei sitä vielä ihan pelkällä pururadalla juoksemalla salibandy pelaamaan opita.

  18. Jos nyt sitten provotaan lisää, niin sähly on sählyä vaikka voissa paistaisi.
    Mukava, edullinen ajanvieteharrastus ja vaikka sitä salibandyna kilpamielessäkin muutamassa maassa pelataan, on se silti vain sählyä. Ihan sama, onko tervettä kilpailua ja parhaille kovia treenejä, ei sillä kuitenkaan itseään elätä, ei ainakaan kunnolla. Niinpä kaikki ne, jotka asian ymmärtävät, hankkivat päivätyön tai opiskelevat kohti kunnon ammattia ja iltaisin ja viikonloppuisin käyvät sähläämässä – jos se ei haittaa opiskelua tai työntekoa.

  19. No käytännössä salibandy ei edes ole enää kasvava laji. Lisenssipelaajian määrä on käytännössä pysynyt samana sitten 2012, kuten katsojamäärätkin liigassa. Ainoa mikä kasvaa tasaisesti on SSBL ry:n budjetti. Sillä taas ei ole näyttänyt olevan juurikaan vaikutusta lajin kasvuun.

  20. Mä en edes kommentissani puhunut sählystä, esim fudiksessa kilpailu paljon kovempaa ja epäreilumpaa kun siellä jotkut voi toimii kivasti velaksi :-). Ja sinällääm parempi että säbääjät toimii noin että hankkivat koulutuksen ja työn, eivätkä elä fudiksen ja lätkän ammattilaisuuden harhakuvissa, mihin vain harvat pääsevät. Ja ehkä sählyssä myös voi pärjätä terveellisemmin ilman ravintovalmennusta;-).

  21. Ja henk koht meikä ei paskaakaan nakkaa onko säbä mikä laji hyvänsä ja kasvakoon miten kasvaa, dissaatko lätkä ja fudisjäbät jos siitä jotain saavat. Tää on mun mielestä kummelin sanoin hieno laji ja jatkossakin aion käydä katsomassa pelejä. Tosin vain omilla kulmilla, helsingissä tosin on tarjontaa paljon, liigassa divarissa kakkosessa ja junnuissa.

  22. Salibandy on suomessa suositumpaa 10 vuoden päästä, kun Rottapallo (Potkupallo)