Liigat

Maailman paras seurajoukkue ratkaistaan vuonna 2017 Seinäjoella – ”Alueella kovin kasvu lisenssipelaajissa”

25.08.
2016
9 Kommenttia
1
Liigat
Salibandyn Champions Cup 2017  on uudistuksen ja laajennuksen kokevan Seinäjoki Areenan avajaistapahtuma. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn Champions Cup 2017 on uudistuksen ja laajennuksen kokevan Seinäjoki Areenan avajaistapahtuma. Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn seurajoukkueiden Champions Cup järjestetään Seinäjoella vuonna 2017. Tapahtuman tarkka ajankohta on 6.–8.10.2017. Päätöksen asiasta teki eilen kokoontunut Salibandyliiton hallitus.

– Ihan huikea uutinen meille ja koko alueelle. Koko kylä on ollut hakuprosessissa mukana valtavalla innolla. Kiitokset liikuntatoimenjohdolle ja Areena Oy:n puheejohtaja Esa Alajoelle. Seinäjoella on aiemmin järjestetty opiskelijoiden MM-kisat, mutta tämä on kovin kansainvälinen tapahtuma, jonka salibandyn osalta olemme järjestettäväksi saaneet, iloitsee SPV:n urheilutoimenjohtaja ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommy Koponen Salibandyliiton tiedotteessa.

Turnauksessa ratkotaan Euroopan (eli maailman) parhaat seurajoukkueet miehissä ja naisissa. Molempiin sarjoihin osallistuu kuusi joukkuetta: Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin mestarit, sekä Euro Floorball Cupin hallitseva mestari ja isäntämaan toinen edustaja.

Suomen miesten toinen edustaja on isäntäjoukkue SPV. Mikäli SPV voittaa Suomen mestaruuden 2017, on toinen edustaja Suomen Cupin voittaja. Mikäli SPV voittaa sekä Suomen mestaruuden, että Cupin, on toinen Suomen edustaja miehissä Superfinaalin hävinnyt joukkue. Suomen naisten toinen edustaja on Cupin voittaja. Mikäli Cup-voittaja sama kuin Suomen mestari, on toinen Suomen edustaja naisissa Superfinaalin hävinnyt osapuoli.

– SPV:n noususuhdanne on jatkunut ja erityisesti viime vuonna saatiin huomattavaa kasvua aikaan. Sitä taustaa vasten on loistava asia, että myös olosuhteet Seinäjoella paranevat. Varsinkin tyttösalibandyn puolella Seinäjoen alueella on vielä hyvää kasvun potentilaalia. Hallin laajennus ja uudistus on alueelle hieno impulssi ja kehitystekijä. Seinäjoki on aina ollut myös urheiluyleisön osalta hyvä kaupunki. Nyt katsojille saadaan tarjoilla maailman parasta salibandyä – se on kirsikka tapahtumakaupunkina tunnetun Seinäjoen kakussa, Koponen kehuu.

Ottelut pelataan Seinäjoki Areenan päähallissa, jonka lisäksi Areenalle avataan syksyllä 2017 kokonaan uusi halli, jonne mahtuu kolme salibandykenttää.

– Tapahtuman odotetaan tuovan salibandybuumia, ei pelkästään Seinäjoelle, vaan koko Pohjanmaalle. Siellä lisenssipelaajamäärien kasvu on suhteessa alueen kokoon Suomen nopeinta, kertoo salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
9611
25/08/2016
Varatoimenpide SPV:ltä, kun tuleva kausi tuleekin olemaan täysi floppi.
Nappo
25/08/2016
Pelataan se kausi eka
SSV-Fani
25/08/2016
Aika lyhyt turnaus. Sarjajärjestelmän voisi muuttaa siihen samaan vanhaan.
9611:lle
25/08/2016
Ei siinä kauaa menny että saatiin tuollainen kommentti :D

Mitäs jos turnaus pelattaisiin vaikka Jyväskylässä? Aivan, varatoimenpide Happeelta.

Ollaanko tyytyväisiä että saatiin ylipäätään tällainen turnaus Suomeen.
Tampere
25/08/2016
Yllättäin meni heti tälle linjalle, voi, voi.
Uuno
25/08/2016
Sanokaa mitä sanokaa Suomi on silti huono urheilumaa
Sami
25/08/2016
Pistetään nyt vaikka näin...kun kisat kerta järjestetään Suomessa, Seinäjoki oli yksi niistä kolmesta (kaikki kehän ulkopuolella), jotka edes jollain faktalla voisivat perustella ansaitsevansa kisat. Onnea kaupungille ja SPV:lle!
S7
26/08/2016
Kommenttiosio just parhautta. Hyvä homma, että skabat suomessa. Turnausjärjestelmä kyllä heikko, ei todellakaan ole kovin houkutteleva katsojan kannalta. Toivotaan että muuttuu vuodeksi 2017.
Vuosaari
26/08/2016
Samaa mieltä kuin S7, toki hieman kieli poskessa sanottuna. Kyllä kommenttiosastoa on aina mukava ihmetellä, vaikka keskustelun taso tuppaa välillä laskemaan. Kieltämättä itselläkin on joskus kiusaus heittää joku hölmö provo ihan vaan omaksi huviksi, kun tietää että tiettyjä seuroja/henkilöitä mainitsemalla saa heti aikaan kunnon kommenttimyllyn.
Mainitse Classic, Basso Peltola, Savolainen, HIFK, SSV/EVI, Kurre, Mikke Järvi, Tiitu, SPV, Kohoset tai Koponen, Koski, Kiviranta, Happeen kasetti, Kauko, Kettusen majuvalinnat..jne. jne. ja varmasti alkaa näppikset laulaa, liittyy mainittu henkilö tai seura keskusteluun mitenkään tai ei.

Mutta itse asia, hyvä että näitä turnauksia pelataan, etenkin Suomessa. Lisää kovia pelejä = lisää kokemusta pelaajille + parempia pelejä katsojille.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.